Oppbevaring:

Hekta på leken design

Heng deg på den humørfylte interiørtrenden.

LEGOHYLLE: Hangman heter denne knaggrekken som må kunne sies å ha bevart barnet i seg. Legoplaten som er festet på toppen er godt likt av flere generasjoner.
LEGOHYLLE: Hangman heter denne knaggrekken som må kunne sies å ha bevart barnet i seg. Legoplaten som er festet på toppen er godt likt av flere generasjoner. Foto: FOTO: Produsentbolig
Publisert Oppdatert

En ryddig gang eller entré er vel noe de fleste av oss ønsker, men mange av oss får det ikke helt til. Vi trenger noen råd og tips til hvordan det kan gjøres.

Og her følger noen ideer til kule klesknagger.

- Lekenheten gjenspeiles ofte i detaljene. Nordmenn elsker humoristiske tvister på knagger, lamper og pepperkverner, forteller Marianne Lien i interiørbutikken Pur Norsk.

Del

For det er nettopp blant disse gjenstandene nordmenn tør å velge dristige fargekombinasjoner i knallfarger som gult, grønt, rødt og oransje.

BESTSELGER: Knaggrekken Cato er bestselgeren blant knaggrekkene i interiørbutikken Pur Norsk. Materialet er av eik kryssfiner og heltre valnøtt.
BESTSELGER: Knaggrekken Cato er bestselgeren blant knaggrekkene i interiørbutikken Pur Norsk. Materialet er av eik kryssfiner og heltre valnøtt. Foto: FOTO: Produsentbolig

Praktisk humor

BILJARDKULER: På denne kanggen kan du henge frakken på en biljardkule. Det er den nyoppstartede nettbutikken SoDesign som selger disse.
BILJARDKULER: På denne kanggen kan du henge frakken på en biljardkule. Det er den nyoppstartede nettbutikken SoDesign som selger disse. Foto: FOTO: Produsentbolig

- Cato er bestselgeren innen knaggfamilien hos oss. Det skyldes nok både funksjonalitet og formspråk. Den er både humoristisk, praktisk og har høy produksjonsmessig kvalitet, forklarer Lien.

Det samme gjelder Hangman, legohyllen som har lekenheten og den lille tvisten med legoplate på toppen.

Velger tradisjonelt

Når det gjelder større møbelinvesteringer som bord og stoler velger nordmenn fortsatt tradisjonelt, ifølge Lien.

Tidløse møbler i tresorter som eik og valnøtt går ikke av moten. Mange nordmenn er opptatt av miljø og er villige til å investere i møbler av god kvalitet som varer.

LEKEN: Hvem sier at Ikea ikke har humor? Møbelgiganten selger disse knaggrekkene som har fått navnet Bästis.
LEKEN: Hvem sier at Ikea ikke har humor? Møbelgiganten selger disse knaggrekkene som har fått navnet Bästis. Foto: FOTO: Produsentbolig

Trend- og hjeminnredningsspesialist Camilla Gjerset i Ikea er enig:

- Når det kommer til de store tingene velger nordmenn forholdsvis tradisjonelt. Både fargevalg og fasongvalg er ganske "safe". Men for de litt mindre tingene får personligheten lov til å tre tydeligere frem, sier hun.

- Du henger opp et slags statement som skal bidra til å fortelle hvem du er.

Det er også langt enklere å bytte ut mindre gjenstander hyppigere.

Vil rydde opp

Det er ingen hemmlighet at Ikea, som hyllet hverdagen i katalogen for 2011, ønsker å rydde opp i hjemmene våre. Riktignok etter å ha fylt dem opp i en årrekke...

FUGL PÅ KVIST: Krok Sparrow heter disse som du blant annet får kjøpt hos Design Torget.
FUGL PÅ KVIST: Krok Sparrow heter disse som du blant annet får kjøpt hos Design Torget. Foto: FOTO: Produsentbolig

"Hvordan skal du få plass til det viktigste i hverdagen din", spør de. Og mener svaret ubeskjedent nok ligger i deres oppbevaringsløsninger.

Så om ikke alle knaggrekkene er like morsomme kan de kanskje i seg selv få deg i godt humør - ved at du får rotet opp fra gulvet?

Les også:

Disse interiørbutikkene liker vi best

Slik innreder du i blått

RAKE LØV: Denne knaggen har fått navnet Harvest og imiterer en rake. Kanskje mer leken enn funksjonell?
RAKE LØV: Denne knaggen har fått navnet Harvest og imiterer en rake. Kanskje mer leken enn funksjonell? Foto: FOTO: Produsentbolig

Stearinlystesten avslører dårlige vinduer

Her er de t sunneste stekefettet

FOTBALL: Knaggrekken med navnet Offside selges hos Pur Norsk og faller trolig i smak blant fotballinteresserte. Ifølge butikken er det gjerne på gutterommene du finner den.
FOTBALL: Knaggrekken med navnet Offside selges hos Pur Norsk og faller trolig i smak blant fotballinteresserte. Ifølge butikken er det gjerne på gutterommene du finner den. Foto: FOTO: Produsentbolig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning