Flisene sprekker

Publisert Oppdatert

Vi har problemer med gulvet på baderommet. Noen fliser har sprukket, og sprekken går ca. 1 meter langs gulvet. 30 cm fra denne sprekken har det nå dukket opp en mindre sprekk som går i samme retning. Kan vi ha fått en lekkasje under gulvet? Det er lagt membran etter våtromsnormen, og det er en rørlegger som har lagt den. Det er ca. fem år siden vi la gulvet.

Hva med forsikring i slike tilfeller? En jobbkollega sa at det kanskje er blitt skrudd hull i membranen når klosettet ble montert. Dette ble gjort av en bekjent som er rørlegger, men hva med forsikring hvis dette er tilfelle?

Roger, Asker

For meg høres det ut som om gulvet ditt har for lite armering i seg, eller at bjelkelaget ikke har nok stivhet og svikter ved belastning. Fliser og betong klarer ikke å ta store bevegelser uten at det sprekker opp. Mest sannsynlig har det ikke skjedd noe med membranen. Den tåler mye mer bevegelse og er ganske fleksibel og sterk hvis arbeidene er utført korrekt.

Har rørleggeren vært så uheldig og skrudd igjennom membranen, tviler jeg på at forsikringen din dekker det. Det må du sjekke med forsikringsselskapet ditt om. Det er nok heller en reklamasjonssak for skjulte feil og mangler.

For å sjekke om det er hull i membranen, kan du måle med en fuktmåler etter bruk. Hvis du ikke får noe utslag, tetter du sluket og fyller gulvet med 2 cm vann. La det stå noen minutter og sjekk med en fuktmåler. Hvis det ikke kommer noe synlig vann fram i etasjen under kan du være helt trygg på at det er tett.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning