ferdig garasje

Guiden du trenger dersom du vil ha en ferdig garasje

Vi viser deg mulighetene.

FERDIG GARASJE: Dersom du ønsker en ferdig garasje, har du mange typer å velge mellom.
FERDIG GARASJE: Dersom du ønsker en ferdig garasje, har du mange typer å velge mellom. Foto: Foto: Grimstad Garasjene
Publisert Oppdatert

Planer om å sette opp en garasje? Enten kan du bygge garasjen helt fra bunnen av, eller så kan du kjøpe en ferdig garasje.

Vi har gått gjennom markedet og presenterer noen av produsentene, for å gjøre valgets kvaler lettere for deg.

Garasjene varierer fra de enkle byggesettene som leveres planke for planke, til de mer kompliserte som kommer i elementer. Alle garasjene vi har sett på leveres med port.

Prisen på en ferdig garasje går helt ned til under 50 000 kroner.

Ferdig garasje

Du har i hovedsak tre typer garasjer å velge mellom: en kald garasje, en varm garasje og en carport.

En uisolert og såkalt kald garasje gir den beste beskyttelsen mot rust på bilen, fordi den ikke skaper kondens inne i karosseriet. En såkalt varm garasje vil fjerne fuktigheten som ligger på bilens overflate, men den vil kunne skape kondens i bilen med fare for rust. En carport har de samme egenskapene som en kald garasje, men den koster mindre og er enklere å sette opp for den som vil gjøre jobben selv.

Har du to biler og ønsker en biloppstilling til begge, er alternativene enten dobbeltgarasje eller en enkeltgarasje med carport. Dersom du allerede har en enkeltgarasje, men behov for en plass til, kan du også her supplere med en carport.

Les også: Sjekk om du må sende inn byggesøknad før du bygger garasje

Elementgarasje eller pre-cut

Ferdiggarasjer leveres hovedsakelig i pre-cut (ferdigkappede) eller i elementer. Ifølge Erling Berge hos Garasjebygg AS er det ofte slik at pre-cut ikke leveres helt ferdigkappet, og at man derfor ofte blir stående for å kappe til noen av materialene selv likevel.

- Da kunne man jo egentlig kjøpt materialene hos trelasthandleren og kappet opp alt selv. Det ville sannsynligvis også blitt billigere, for garasjeleverandøren hadde sikkert lagt inn en ekstrafortjeneste for å kappe opp, sier han.

En ferdiggarasje levert som elementer, krever nøyaktige grunnarbeider. En liten unøyaktighet vil forplante seg hele veien og vil kunne medføre ekstrakostnader ved tilpasning. En leveranse i elementer betyr dessuten at leverandøren heiser på plass deler av garasjen.

- Når vi leverer en garasje, løfter vi på plass veggene og takstolene, sier Berge.

Han råder garasjekjøpere til å velge en lokal leverandør.

- Dette vil redusere transportkostnadene, samt at byggeprosessen vil kunne gå enklere når leverandøren er i nærheten og kan komme til byggeplassen dersom det skal oppstå problemer, sier Berge.

Les også: Vil du bygge garasjen din selv?

Leverandører av ferdig garasje:

- Igland Garasjen (tidligere Grimstad garasjen og Norges Garasjen er nå en del av Igland garasjen)
- Byggmakker
- Maxbo
- Hurdalgarasjen
- XL-bygg
- Karlshusgarasjene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning