Fargevalg i stue med trepanel

Publisert Oppdatert

Hei! Vi skal male en nordvendt stue på ca. 35m². Den ene veggen er fylt av vinduer, ellers er det ubehandlet trepanel på vegger og tak (ask gulvpanel). Veggene skal jeg nå behandle med kvistlakk, og så er valget vanskelig.

Vi har en Chesterfield salong, eik bord, gulvtepper i høstfarger (mest med rødskjær i) og oransjebrun Apple salong. Vi liker mest lyse farger, men ønsker ikke fargene for kalde. Det er jo verdt å prøve dere, for vi er veldig rådville - og så liker vi det som varer.

Med hilsen O.S., Kristiansund

Varme og lyse farger er lurt i en nordvendt stue. Vi vil tro at farger i kremnyanser, eller en farge som heller mot gult eller aprikos på veggene vil bli fint hos dere. Vi sendte også spørsmålet ditt videre til vår konsulent Stine N. Gundersen, produktsjef hos Nordsjø for flere tips og råd, hun sier som følger:

"Mine anbefalinger er basert på Nordsjös produktsortiment. Som du beskriver har du mye farger på interiør i stuen din, og jeg ville som deg ha valgt lyse farger på vegger og tak. Jeg ville først og fremst ha lakkert taket 2 strøk med Celco V Panellakk i fargen Kalkhvit da jeg antar at det ubehandlede taket og panelet har gulnet og blitt mørkt med årene.

På veggene har du flere muligheter. Hvis du allerede har påført Kvistlakk på veggen så må du ha en dekkende behandling på panelet. Vask først med Casco Grovrent eller sterkt Salmiakkvann før du maler med ett strøk Heftgrunn for å sikre vedheft.

Mal deretter ett til to strøk med Ready 15 i ønsket farge. Jeg anbefaler en brukket hvit med litt rødt i for å skape varme. Besøk Lystrup og få de til å finne fram farger til dere fra fargebaren. Fargen Creme (S 0505-Y30R) eller Hvitsten (S 0505-Y50R) syntes jeg personlig er varme og fine farger.

Hvis du ønsker noe mer enn bare en farge på panelet kan du velge å påføre lasurolje over malingen. Dette kan gi et ganske så stilig "gammel" litt rustikk stil og vil stå veldig fint til det kalkhvite taket. Få fargehandleren til å hjelpe deg med å finne riktig farge på lasurolje til bunnfargen.

Hvis du ikke har påført Kvistlakk ennå, kan du velge en transparent behandling på veggene ved å enten bruke Lasurolje eller Celco V Panellakk. Begge produktene kan blandes i mange ulike farger som vil lysne panelet ditt. Lykke til!"

PS: I Kristiansund finner de nevnte produktene hos Farveglede .

[Publisert på hushjemhage.no]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning