Er stueplanter giftige for katter?

Publisert Oppdatert

Vi har nettopp fått oss katt i leiligheten, og det har vist seg å være svært interessert i en av mine potteplanter. Er elegantbergpalme eller Chamaedorea elegans giftig på noen måte?

Jeg hadde satt pris på om dere også kunne fortelle meg om noen planter fra fiken-familien kan være giftige, samt om fredslilje kan være giftig. Kanskje dere har et tips til en nettside hvor jeg kan lese mer om potteplanter og gift?

På forhånd takk!

Mvh Line

Hei Line,

Du kan i utgangspunktet regne med at en plante som er giftig for mennesker neppe er bra for dyr heller - Fredslilje er f.eks farlig både for barn og dyr. Katter og hunder bør ellers holdes unna bl.a. Caladium (Droplerot), Cyclamen (Alpefiol), Colocasia (elefantøre), Diffenbachia, Julestjerne (Euphorbia), og Philodendron mens planter som Aloe vera kan gi diaré.

Alle typer liljer er meget giftige for katter. Før jeg skremmer vettet av deg, bør jeg nesten fortelle at vi har hatt både katter og hund og har aldri opplevd at noen av dem har spist planter og blitt forgiftet, og det har ikke manglet på giftige planter i hagen eller innendørs.

Det er egne websider om giftige planter for dyr, og fra ASPCA i USA kan se en liste over 17 giftige planter.

Du kan også ta en titt på følgende nettside: Netdyredoktor.dk: Forgiftninger hos katte

[Publisert på hushjemhage.no]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning