Elefantfot - hvordan steller jeg den?

Publisert Oppdatert

Jeg har kjøpt en plante som blir kalt elefantfot på Plantasjen. Jeg oppdaget at der er det best å bare kjøpe tilbehør. Planter kan de ikke mye om. Jeg vet ikke hva planten heter på latin eller hvordan den skal stelles. Oppslag på "elefantfot" på nettet, gir mange rare opplysninger, men ingen dreier seg om planter.

Hilsen

K.E.

Da får vi prøve å bidra med litt flere opplysninger:

Elefantfot heter Beaucarnea recurvata, den blir inntil 2,5m høy, kan minne om en palme av utseende og har lett vridde, smale og lange blad hengende ned fra kronen.

Den kommer fra Mexico, kalles på svensk Flasklilja, og tåler høye temperaturer og sterk sol. Den skal stelles omtrent som en Yuccapalme. Den bør nok beskyttes for sterk sol fra sør allikevel, tuppene kan fort bli svidde.

Den skal tørke opp mellom hver vanning, den har evnen til å lagre vann i rotsystemet sitt og tåler derfor en del tørke. Den regnes for å være ganske sykdomsfri og angripes sjelden av sykdommer og skadedyr.

Den skal ikke gjødsles mer enn en gang ila vekstsesongen, og vannes svært sjeldent vinterstid - en gang i måneden er mer enn nok - og la den ikke stå med vann på skålen/i potta. Merk deg at for hyppig vanning er den mest vanlige årsaken til at denne planten dør.

Svært gamle eksemplarer kan blomstre med små, unnselige hvite blomster.

PS: Den må ikke forveksles med Elephantsfoot som du evt. hadde funnet ved å søke på nettet på engelsk, det er et ugress!

Du finner bilder av den her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning