Ekstremt personlig

Soverommet i funkisboligen oser nostalgi – og en dæsj romantikk.

Soverommet i den snart 70 år gamle boligen har et spennende utgangspunkt med tanke på innredning.
Soverommet i den snart 70 år gamle boligen har et spennende utgangspunkt med tanke på innredning. Foto: Foto: Frode Larsen
Publisert Oppdatert

Funkisboligen på Tåsen er tegnet av arkitekt Odd Nansen, og soverommet i den snart 70 år gamle boligen har et spennende utgangspunkt med tanke på innredning: Tre av veggene er med vinduer. Med så mange vinduer i det rundt åtte kvadratmeter store rommet er det rikelig med lys - i tillegg til en fantastisk utsikt mot Oslofjorden.

Men alle vinduene skaper også utfordringer med tanke på innsyn. Beboerne har valgt å bruke en kombinasjon av tynne, heklede gardiner når de ønsker lyset velkommen - og grovere lingardiner når de vil stenge det ute.

Personlig

En ekstremt personlig stil, romantiske og nostalgiske innslag, inspirasjon hentet fra naturen - og unike loppefunn på rekke og rad, karakteriserer soverommet. Her er norgesglass brukt som vaser, mens to barokkinspirerte bord fungerer som nattbord. Tro det eller ei - bordene er kjøpt for slikk og ingenting på et loppemarked!

Det gamle, flotte skrivebordet er også et loppefunn, og ved å velge dette som arbeidspult sørger beboerne for at soverommet ikke skriker papirarbeid og kontor. Det lilla skapet er kjøpt brukt og beboerne malte det i lilla for å friske opp rommet - og fant en farge som verken virker skrikende eller anonym.

Natur og harmoni

Det hersker dessuten en egen harmoni på dette soverommet. Her er det få forstyrrende elementer. Garderoben er nokså stram, men den personlige stilen ellers er med på å myke opp det stramme uttrykket.

Fargene i rommet er duse, men det er valgt å bruke enkelte fargeklatter, sånn som den kule, knallgrønne godstolen. Hvor den er fra? Loppemarked - selvfølgelig!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning