BYGÅRDSLEILIGHET OG LOFTSBO I ETT

Dobbel boliglykke

Klassisk, gammel bygårdsleilighet og et stramt, moderne loftsbo i en og samme leilighet.

Thomas og Frøy har alltid drømt om å ha et stort kjøkken. Ved å flytte kjøkkenet til loftsetasjen fikk de det. Betongbordet er fra R.O.O.M. Noen av stolene er fra Ikea og Bolia. Et par er kjøpt på loppemarked.
Thomas og Frøy har alltid drømt om å ha et stort kjøkken. Ved å flytte kjøkkenet til loftsetasjen fikk de det. Betongbordet er fra R.O.O.M. Noen av stolene er fra Ikea og Bolia. Et par er kjøpt på loppemarked. Foto: Foto: Bård Jørgensen
Publisert Oppdatert
Asiatiske vibber på soverommet! Det flotte bildet på lerrett er kjøpt i Vietnam, det samme er sengeteppet. Sengen er fra Skeidar.
Asiatiske vibber på soverommet! Det flotte bildet på lerrett er kjøpt i Vietnam, det samme er sengeteppet. Sengen er fra Skeidar. Foto: Foto: Bård Jørgensen

En klassisk bygårdsleilighet med god romfølelse, stukkatur og rosetter - eller en hypermoderne loftsleilighet med mørke bjelker fra gulv til tak? Det valget har Thomas og Frøy sluppet å ta. Ved Sofienbergparken på Grünerløkka i Oslo har de nemlig sikret seg begge deler i en leilighet. Snakk om boliglykke!

- Vi var sikre på at vi ville bo på Grünerløkka, og dette var faktisk den første leiligheten vi så på. Sett ut ifra det så forstår vi oss ikke på alle de der ute som jakter så lenge på drømmeboligen, ler paret.

Med Sofienbergparken som hage, og med kaffebarer, butikker og restauranter knapt tohundre meter fra dørstokken, er det ikke rart paret smiler.

Og fortsatt spøker de mye med det å ha en leilighet som går over to plan. Overgangen fra en leilighet på 47 kvadratmeter har absolutt vært merkbar.

- Nå kan det jo ta opptil 30 sekunder før vi merker at den andre er hjemme. Akkurat det har vi hatt mye moro med, ler Frøy.

Tatt i et tak

Paret kjøpte leiligheten for litt over to år siden. Det tok dem rundt fire måneder å pusse den opp - med god hjelp fra familie. Det var ikke så rent lite de lærte underveis. Et av de største prosjektene var å flytte kjøkkenet til loftsetasjen, en etasje som i utgangspunktet ikke var så godt utnyttet.

- Før lå kjøkkenet der kontoret vårt er i dag. Megleren tipset oss om å flytte det, sånn at vi fikk brukt loftsetasjen til noe. Før utgjorde kjøkkenet bare syv kvadratmeter av den 107 kvadratmeter store leiligheten.

Et stort kjøkken har alltid vært drømmen.

- Det er fint å kunne ha masse mennesker på kjøkkenet uten at det blir styr, sier paret.

En venninne som er interiørarkitekt tegnet den supre kjøkkenløsningen. Innredningen ble kjøpt hos Kvik - og de valgte valnøtt benkeplate. Både vegger og gulv ble malt i hvitt.

- På den måten får man følelsen av at kjøkkenet svever, ble vi fortalt, sier Frøy.

Hvite vegger og hvite gulv reflekterer lyset. Ut av de små vinduene er det utsikt til Sofienbergparken - og rett til himmels om du vil.
Hvite vegger og hvite gulv reflekterer lyset. Ut av de små vinduene er det utsikt til Sofienbergparken - og rett til himmels om du vil. Foto: Foto: Bård Jørgensen

Ulike stoler

Et bord i betong fungerer som kombinert spisestue- og kjøkkenbord.

- Det bordet liker vi så godt. Det er røft mot de ellers rene linjene i rommet, sier de.

- Men det var så tungt at jeg tror vi må selge det sammen med leiligheten når vi skal flytte.

Rundt bordet har de valgt å bruke forskjellige stoler. Noen er av nyere dato. Andre er loppemarked- og bruktfunn. Det gir et tilfeldig, laid-back preg, og myker opp det ellers stramme rommet.

- Ideen med å bruke forskjellige stoler har jeg sikkert fått i et eller annet interiørblad, sier Frøy.

Sans for stilbrudd

Nettopp kule, kreative kontraster er en gjenganger i leiligheten. Mens det i loftsetasjen er moderne og stramt, er første etasje klassisk og mer nostalgisk. I stua i første etasje er den moderne suksesslampen Oslo Wood fra Northern Lighting kombinert med en gammel sofa. Dette viser hvor kult det kan bli når gammelt møter nytt. Det at Thomas er litt strammere i stilen enn Frøy gjør slettes ingenting. Nå er nemlig Frøy i gang med et lite shabby-chic prosjekt.

- Jeg tenkte å ha litt shabby- chic stil på kontoret vårt, sier hun.

Fritt for gardiner

Langs den ene veggen i stua står to bokhyller fullspekket med bøker. Alle bøkene er med på å gi bibliotek- og loungestemning i stua. Ved å droppe gardiner har de sikret seg et kjempefint skue over tretoppene i frodige Sofienbergparken. Det samme har de også fra soverommet.

Se på dette flotte badet! Svarte og grå mosaikkfliser på badet er rålekkert.
Se på dette flotte badet! Svarte og grå mosaikkfliser på badet er rålekkert. Foto: Foto: Bård Jørgensen

- Det er så fint, for da ser vi rett ut på trærne når vi våkner, sier de.

Det er soverommet som har gjennomgått de største forandringene. Taket er blant annet hevet - og gjett hvilken gavepakke som ventet!

- Vi visste jo ikke at det var rosetter og stukkatur i taket. Det var kjempegøy å oppdage det, sier Thomas og Frøy.

Fra det store utland

I stedenfor standard garderobeløsninger er det bygd walk-in-closet for å sikre rikelig med oppbevaringsplass. Soverommet har en asiatisk touch. Flere av tingene i boligen stammer fra utenlandsreiser.

- Vi kjøper ofte med oss ting til leiligheten når vi er ute og reiser, sier paret.

Det er innslag fra alt i fra Danmark og Frankrike til Vietnam og Malawi. Knottene på kommoden er kjøpt i Vietnam. De kostet utrolig nok 2 kroner stykket.

Mye av inspirasjonen henter paret når de er på reisefot. Og ikke minst fra hoteller og restauranter.

Neste prosjekt

Nå er neste mål å få et mer hjemmekoselig preg på leiligheten.

- Nå skal vi gjøre det litt mer bebodd her. Vi har alltid vært flinkere på store møbler enn på små. Men vi ønsket å bo oss litt inn først, sier de.

Men det blir neppe snakk om noe storinnrykk av småting og nips. Der går grensen!

- Jeg liker ikke å ha så mye dill i leiligheten. Det må virkelig ikke bli for mye, for da får jeg ikke puste, avslutter Thomas.

Klassisk og moderne
Klassisk og moderne Foto: Foto: Bård Jørgensen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning