Interiør og trend

Dette er den hotteste interiørtrenden nå

Nå kan den gamle jeansbuksa di bli høstens hotteste pute.

OLABUKSA: Jeans er en av høstens absolutt hotteste materialer.

OLABUKSA: Jeans er en av høstens absolutt hotteste materialer. Foto: FOTO: Produsent

Publisert Oppdatert
INDUSTRIELT: Labour Lust hyller den hardtarbeidende industriarbeideren. Turiform har truffet kjernen av trenden med sin nye kolleksjon.

INDUSTRIELT: Labour Lust hyller den hardtarbeidende industriarbeideren. Turiform har truffet kjernen av trenden med sin nye kolleksjon. Foto: FOTO: Produsent

I høst skal den ærlige arbeider og industrien hedres gjennom jeans, slitte materialer og gjenbruk i interiøret.

Det er slutt på eksklusive og prangende produkter, og fokuset skal være på sosialt felleskap og håndlagde produkter med karakter.

Industriarbeideren er dagens helt.

Del på Twitter

Del på Facebook DelTrendy jeans

Jeans har sin renessanse i interiøret i høst, og er spådd som et av de absolutt viktigste materialene i trenden "Labour Lust" av den danske pej gruppen.

- Med Labour Lust går vi tilbake til industrisamfunnet og hyller manuelt arbeid, jeans og rustikke materialer, forteller trendanalytiker Jakob Søndergård fra pej gruppens trendforedrag på årets gave og interiørmesse i Lillestrøm.

- Vi ønsker produkter som har en historie, og som gjerne kan se slitte og håndlagde ut. Det er slutt på å vise seg frem og stikke seg ut med prangende produkter. Jeans er et viktig materiale i høst, som de aller fleste forbrukere kan relatere seg til.

Lang levetid

Også i moteverden er jeansen spådd som en av høstens hotteste trender. Og har du en kreativ spire i deg kan den gamle jeansen din få et nytt og trendy liv som pute eller puff.

- Labour Lust er den av høstens trender jeg har mest tro på, forteller Søndegård til klikk.no. Det er den trenden som er mest fornyende, og som jeg tror vi kommer til å se i lang tid fremover.

Trendanalytiker og fargesjef for Jotun, Lisbeth Larsen, ser at denne trenden er en stor og klar tendens nå. Jotun har selv utviklet en ny farge for Sens som heter Denim Blå.

- Det handler om å tone alt ned til det rene og ærlige, forteller hun. - Nå skal all glans og merkevare hysteri vekk, og fokus vil være på matte overflater, gjenbruk og håndarbeid.

Jeg ser det som en positiv trend, og særlig at man ønsker å få frem viktigheten av å lage noe selv, og være stolt av kunsthåndverk. Alle kan innrede et hjem med dyre designprodukter. Utfordringen ligger i å skape noe eget og personlig ved å blande håndlagde eller gamle gjenstander med nytt.

Søte synder

En annen viktig trend i høst har pej gruppen kalt Sweet Sin. Det er en kontrastfull trend som fremstår litt mer feminin på utsiden, men med røffe og og maskuline detaljer.

- Med Sweet Sin skal den romantiske stilen brytes litt opp med rå og overraskende detaljer. Det skal være en balanse mellom det delikate og feminine og det tøffe, maskuline.

PUFF: Hvorfor ikke sy om den gamle olabuksa di til en trendy puff?

PUFF: Hvorfor ikke sy om den gamle olabuksa di til en trendy puff? Foto: FOTO: Produsent

Les også:

FEMININT MØTER MASKULINT: I trenden Sweet Sin råder duse farger og myke former i sterk kontrast til røffe detaljer og motiver. Silkeputen fra Funkle er et godt eksempel på Sweet Sin.

FEMININT MØTER MASKULINT: I trenden Sweet Sin råder duse farger og myke former i sterk kontrast til røffe detaljer og motiver. Silkeputen fra Funkle er et godt eksempel på Sweet Sin. Foto: Produsenten

Slik får du den industrielle stilen

Ny stil på lavbudsjett

Slik planlegger du innredningen

Nå er dette harry

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning