Test av miljøvennlige oppvaskmaskiner

Denne er mest miljøvennlig

Forbrukerportalen har testet miljøvennlige oppvaskmaskiner.

MEST MILJØVENNLIG: Av de 11 oppvaskmaskinene Forbrukerportalen testet, er det Siemens sin maskin som kommer best ut av det.
MEST MILJØVENNLIG: Av de 11 oppvaskmaskinene Forbrukerportalen testet, er det Siemens sin maskin som kommer best ut av det. Foto: FOTO: Siemens
Publisert Oppdatert

DETTE ER TESTET:

* Testen er utført av et sertifisert laboratorium gjennom det europeiske testsamarbeidet ICRT, som Forbrukerrådet er en del av. Vi har testet vaskeevne og forbruk av vann og strøm ved hovedprogrammet og et øko- eller spareprogram.

* Det er brukt internasjonale standarder for tilsmussing av oppvasken, slik at det er mulig å sammenlikne de ulike maskinene med resultatet fra to referansemaskiner. Vaske- og tørkeresultatet er tillagt størst betydning.

* Hvor godt maskinene renser seg selv, er testet.

* Sikkerhet er tillagt stor vekt, og det er testet hvordan maskinene oppfører seg hvis de startes med stengt vannkran, en eller begge av de roterende spylearmene er låst eller hva som skjer når døren åpnes under vask. Alle maskiner bestod denne testen uten problemer.

* Støynivået er målt ved hjelp av måleinstru-menter. I tillegg har eksperter lyttet til maskinene når de er i gang, og vurdert om de lager sjenerende støy eller ulyder.

* Det er undersøkt om bruksanvisningen er leselig og forståelig, og hvor praktisk oppvaskmaskinen er i daglig bruk.

Kilde: Forbrukerportalen.no

Det er ikke bare, bare å kjøpe hvitevarer. Du skal tenke på pris , holdbarhet og miljøet.

Klikk.no har for eksempel tidligere skrevet om hvor lenge hvitevarer skal holde.

Nå har Forbrukerportalen.no har testet 11 miljøvennlige oppvaskmaskiner. Samtlige maskiner er i energiklasse A.

Del på TwitterMen selv om noen oppvaskmaskiner er rådyre, behøver de ikke å være de beste. Det viser testen.

«I denne testen har maskinene fått bryne seg på norske spisevaner med glass, kopper og bestikk med smuss fra egg, kjøtt, spinat, tomatjuice, melk, te og havregrøt. Maskinene er fylt helt opp. Denne gangen er det også med plastboller og stålgryter som pleier å være vanskelige å få helt tørre», skriver Forbrukerportalen.

Vinneren av testen ble tyskproduserte Siemens. Maskinen fikk 68 av 100 poeng, 7 poeng mer enn Miele-maskinen som koster nesten 6000 kroner mer.

Og dommen er klar:

«Siemens vasker seg til førsteplassen med bra vaskeresultat , samt lavt forbruk av strøm og vann. Prisen, som er midt på treet, og lavt strømforbruk er bra for lommeboken.»

Klikk her for å se hele testen.

Les også:

Maskiner uten lyd

Disse hvitevarene varer

Så lenge skal vaskemaskinen vare

Test av kombivaskemaskinerNyttige tjenester

FORUM

Underholdning