Del dine beste sparetips

Hva gjør du for å redusere strømregninga? Del dine tips.

Sparer du strøm, sparer du penger.
Sparer du strøm, sparer du penger. Foto: Foto: Frode Larsen
Publisert Oppdatert

Ditt beste sparetips!

Klikk her og del dine beste energisparetips med andre lesere i vårt forum!

Pengestrøm

Hjemmet står for over 40 prosent av det samlede energiforbruket i Europa, i følge tall fra EU. Boligene blir stadig fullere av småelektronikk, nye hvitevarer, multimedieutstyr og finurlige oppvarmingsløsninger, men takket være ny teknologi er strømforbruket i norske hus og leiligheter på vei ned.

Noen energisparetips

1. Kjøp elektrisk utstyr som bruker lite strøm. Se etter A++-merkede produkter.

2. Luft kort og effektivt.

3. Installer automatisk varmestyring.

4. Tenk alternative varmekilder. Moderne vedovner og pelletskaminer og ulike typer varmepumper er energieffektive alternativ til elektrisk oppvarming.

5 Etterisoler og skift ut gamle vinduer.

Sparer du strøm, sparer du penger. Samtidig gjør du miljøet en tjeneste, ved å være med på å minimere belastningen ved økt utbygging av vannkraft, økte CO2-utslipp og mindre import av kraft fra kullkraftverk i utlandet.

Fra og med neste år strammes tøylene ytterligere inn fra myndighetenes side, og det kommer krav om bedre isolasjon av nybygg, utstrakt bruk av sparepærer og A-merking av alle elektriske apparater i heimen. Del dine beste sparetips .

Her har vi samlet et knippe lenker som gjør det enklere for deg som boligeier og forbruker å følge med i svingene, spare strøm, spare penger, og spare miljøet:

Enova

På Enovas hjemmesider kan du blant annet søke om tilskudd til pelletskamin og varmepumpe, regne ut hvor mye du kan spare på å skifte vinduer, og besøker regnmakerne - en egen side for miljø- og energinysgjerrige barn (og voksne).

Enova er et statlig selskap, etablert for å fremme en miljøvennlig omlegging av energibruk i Norge. Eies av Olje-og energidepartementet.

Husbanken

Miljø er et satsingsområde for Husbanken. Målsetting for energibehov i nye boliger er at antall boliger med halvert energibehov skal utgjøre 50 % av all nybygging i 2010. Under siden Miljø og energi finner du informasjon om passivhus, lavenergiboliger, materialbruk og mye annet.

Svanemerket

Finn produkter med Svanemerket og Blomsten - den offisielle miljømerkingen i Norge. Stiftelsen Miljømerking er ikke kommersiell, og gir deg mulighet til å velge produkter og tjenester som har gjennomgått en objektiv miljøvurdering.

Grønn hverdag

Lær hvordan du kan spare strøm og andre ressurser i hjemmet, ta klimatesten, gå klimaskolen eller regn ut hvor mye energi du bruker på hvite- og brunevarer.

Klimakalkulatoren

Regn ut hvor mye energi husholdningen bruker i løpet av et år.

Huseiernes Landsforbund

Medlemmer av Huseiernes Landsforbund kan regne ut energiforbruket i boligen, finne riktig strømleverandør, og finne riktig oppvarmingsutstyr.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning