Slo sammen tre separate rom til én hotellaktig avdeling

Se hvordan interiørarkitekten skapte en siktlinje helt fra badet, gjennom garderoben og ut gjennom soveromsvinduet.

ENORM FORSKJELL: Vaskerom og bod er omgjort til et minimalistisk og stramt bad. Foto: Niklas Hart.
ENORM FORSKJELL: Vaskerom og bod er omgjort til et minimalistisk og stramt bad. Foto: Niklas Hart.
Publisert

Da beboer Hilde Kjønstad og familien overtok barndomshjemmet hennes var løsningen mørk og kronglete, men full av oppbevaringsplass. Interiørarkitekt Cecilie Claussen tok hensyn til det psykologiske aspektet heller enn bare det praktiske, og nå har foreldrene en minimalistisk, hvit og hotellaktig avdeling å boltre seg på. Et tidligere jenterom, en sportsbod og et vaskerom ble slått sammen og omgjort til én felles sone bestående av bad, soverom og garderobe.

Interiørarkitektens løsning

Hvorfor er den nye løsningen bedre enn den forrige?

Dette prosjektet inngår i en større rehabilitering som måtte til da beboeren og hennes familie overtok barndomshjemmet hennes. Familien ønsket å prioritere noen funksjoner, sånn som garderobe og bad, og heller forsake noe oppbevaringsplass. Ved å endre på planløsningen, fikk vi laget et soverom, en garderobe og et romslig bad i ett strekk.

Artikkelen fortsetter etter bildekarusellen.

Les også: I dette huset er detaljene essensielle

Én stor sone, fremfor mange små

Hva er det viktigste grepet?

Åpenheten mellom de tre sonene. Det oppleves som ett stort rom, snarere enn flere små. Vi satte inn en dobbeltdør til badet, og når den står åpen, oppleves etasjen som spesielt lys og luftig. Det er en stor overgang fra den forrige løsningen, som var mørk og kronglete. Nå går det en siktlinje helt fra badet, gjennom garderoben og ut gjennom soveromsvinduet.

Dette kostet forvandlingen:

Innredning bad: 80 000 kr.
Parkett: 20 000 kr.
Fliser: 15 000 kr.
Vannbåren gulvvarme: 25 000 kr.
Snekker/maler: 150 000 kr.
Møbelsnekker: 70 000 kr.
Rørlegger: 30 000 kr.
Elektriker: 25 000 kr.
Totalsum: 415 000 kr.

Fører ikke den brede åpningen mellom sonene til at man mister oppbevaringsplass?

Jo, en smalere døråpning ville gitt mer veggplass som kunne vært brukt til oppbevaring. Samtidig er garderoben ganske romslig, og gir dessuten følelsen av å ha mer plass, nettopp fordi det er luftig og oversiktlig. Det er viktig å ta hensyn til det psykologiske aspektet også, ikke bare det praktiske.

Hva slags atmosfære har du forsøkt å skape?

Hvit og minimalistisk. Flatene er lyse og overgangene rene og presise. Det gir en elegant og sval atmosfære. Men det kjølige er kun et estetisk uttrykk. Det blir ikke fysisk kaldt her, det sørger den vannbårne gulvvarmen for.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning