Interiørbloggerens enebolig på Nordstrand

Hvordan skape drømmehjemmet av et slitent oppussingsobjekt?

Denne populære interiørbloggeren gikk grundig til verks da hun og mannen renoverte boligen.

LUN STEMNING: Den røde mursteinspeisen fra 50-tallet ble kledd med murpuss med en gyllen glød. Sofaen er Modern Living fra Skeidar. Lysestaken i kobber fra By Lassen er fra Illums Bolighus. Sammen med paljettputen fra Senze of Joy forsterker disse detaljene varme fargeinnslag, som øker hyggefaktoren i denne stuen. Puten med bilde av en bille er kjøpt på Kremmerhuset .
LUN STEMNING: Den røde mursteinspeisen fra 50-tallet ble kledd med murpuss med en gyllen glød. Sofaen er Modern Living fra Skeidar. Lysestaken i kobber fra By Lassen er fra Illums Bolighus. Sammen med paljettputen fra Senze of Joy forsterker disse detaljene varme fargeinnslag, som øker hyggefaktoren i denne stuen. Puten med bilde av en bille er kjøpt på Kremmerhuset . Foto: FOTO: Ragnar Hartvig
Publisert Oppdatert

Om prosjektet:

Hvem bor her?

Carina Reppesgård Ytre-Eide, mannen Roar og barna Aurora og Nikolay. Se bloggen Lulleoglaban.blogspot.no.

Hva ser vi?

Enebolig fra 1958 på 270 kvadratmeter fordelt på tre plan.

Hvorfor ser vi på det?

Boligen har med en ton-i-ton-palett blitt et varmt og praktisk hjem.

Carina Reppesgård Ytre-Eide drømte om et lyst hjem med lun atmosfære, og føler nå at hun har fått nettopp det.

Men hun legger ikke skjul på at det var en kjempejobb å forvandle en sliten 50-tallsbolig til den rolige og harmoniske basen du ser på disse bildene.

Vegger ble etterisolert, panel fjernet og veggen mellom stue og kjøkken revet.

Dører og vinduer er byttet ut. Kjøkken, bad og toalett er pusset opp. Gulvene og taket innvendig er også nytt.

- Stue og kjøkken, som er slått sammen til et allrom, er det rommet i huset vi er aller mest glad i. Kjøkkenøya er blitt et samlingspunkt for hele familien og barna er blitt mer delaktige i matlagingen, sier hun.

Lyse vegger og oppbevaring fra gulv til tak, samt god tilgang på dagslys, øker romfølelsen uten å gå på bekostning av rommets praktiske funksjon.

Grå vegger

Carinas brennende interesse for design, samt at hun har et godt øye for nøye utvalgte detaljer, setter hennes helt egen signatur på rommet, og på boligen generelt.

- Det spørsmålet som går oftest igjen fra følgerne av bloggen min og på Instagram, er hva gråfargen på veggene heter. Jeg avslører det så gjerne. Gjennom årene har jeg selv hentet mye inspirasjon på blogger og i interiørreportasjer, så det føles fint å kunne gi noe tilbake, sier Carina.

- Gråfargen som går igjen på veggene i hele huset, er Jotuns «Demring».

GOD PLASS: Kjøkkenet Mano matt fra Kvik har mye skapplass og praktiske løsninger. Barkrakkene, About a stool fra Hay, er som skapt for kjøkkenøya, synes Carina.
GOD PLASS: Kjøkkenet Mano matt fra Kvik har mye skapplass og praktiske løsninger. Barkrakkene, About a stool fra Hay, er som skapt for kjøkkenøya, synes Carina. Foto: FOTO: Ragnar Hartvig
PYNT: I den hvite String-hyllen står dekorative kopper, boller og en tekanne fra Bloomingville. Benkeplaten er i hvitoljet eik.
PYNT: I den hvite String-hyllen står dekorative kopper, boller og en tekanne fra Bloomingville. Benkeplaten er i hvitoljet eik. Foto: FOTO: Ragnar Hartvig
DUS PALETT: Teppet fra House Doctor, taklampen Gras fra Herstal og vitrineskapet fra Home and Cottage skaper en trivelig ramme rundt de stramme spisestuemøblene. Eames-stolene er kjøpt fra England, mens spisebordet er fra Bolia. Den marokkanskinspirerte vasen er fra TineKHome.
DUS PALETT: Teppet fra House Doctor, taklampen Gras fra Herstal og vitrineskapet fra Home and Cottage skaper en trivelig ramme rundt de stramme spisestuemøblene. Eames-stolene er kjøpt fra England, mens spisebordet er fra Bolia. Den marokkanskinspirerte vasen er fra TineKHome. Foto: FOTO: Ragnar Hartvig
ARBEIDSKROK: Veggen bak skrivepulten er malt med fargen Potato Skin, kjøpt hos Edda Interiør. Verdenskartet, kjøpt på eBay, gjør veggen til et fokuspunkt. Det store bildet på pulten er designet av Christina
Krogh, og det lille bildet er fra Kind By Nature. Teppet på gulvet tilfører kontoret ekstra varme i form av tekstur, det er fra House Doctor.
ARBEIDSKROK: Veggen bak skrivepulten er malt med fargen Potato Skin, kjøpt hos Edda Interiør. Verdenskartet, kjøpt på eBay, gjør veggen til et fokuspunkt. Det store bildet på pulten er designet av Christina Krogh, og det lille bildet er fra Kind By Nature. Teppet på gulvet tilfører kontoret ekstra varme i form av tekstur, det er fra House Doctor. Foto: FOTO: Ragnar Hartvig

Brede planker fra Dinesen

Lutet gulv i hvitvasket douglasgran fra Dinesen ligger i alle rom unntatt gang og bad.

Gulvbordene fra Dinesen er 30 centimeter brede, og de lengste plankene er fem meter lange.

Videreføringen av samme type gulv fra rom til rom, skaper helhet i interiøret og leder automatisk øyet videre - et triks som både skaper dynamikk og øker romfølelsen.

Utsikt fra badet

REFLEKTERER DAGSLYSET: Foreldresoverommet er et av de få rommene i huset som har fått hvite vegger. Bildet over sengen er kjøpt på Fineart for noen år tilbake,
og lampen i taket er fra Designbelysning.
REFLEKTERER DAGSLYSET: Foreldresoverommet er et av de få rommene i huset som har fått hvite vegger. Bildet over sengen er kjøpt på Fineart for noen år tilbake, og lampen i taket er fra Designbelysning. Foto: FOTO: Ragnar Hartvig
SJARMERENDE STILLEBEN: Bildene fra Vee Speer går igjen i flere av rommene, også på foreldresoverommet. Buddhafiguren dro Carina med seg hjem fra en ferie i Thailand, lampen er fra Kremmerhuset.
SJARMERENDE STILLEBEN: Bildene fra Vee Speer går igjen i flere av rommene, også på foreldresoverommet. Buddhafiguren dro Carina med seg hjem fra en ferie i Thailand, lampen er fra Kremmerhuset. Foto: FOTO: Ragnar Hartvig
SØTT FOR DEN SØTE: Lille Auroras rom er malt i fargen Tryllestøv fra Jotun. Femåringen er godt fornøyd med kaninlampen fra Sprell. De pastellfargede pompongene i taket er av silkepapir og fås kjøpt på
congratulations.no. Sommerfuglsjablongene har Carina laget selv. Auroras sengetøy er fra H&M home, og hyllen er fra To i spann.
SØTT FOR DEN SØTE: Lille Auroras rom er malt i fargen Tryllestøv fra Jotun. Femåringen er godt fornøyd med kaninlampen fra Sprell. De pastellfargede pompongene i taket er av silkepapir og fås kjøpt på congratulations.no. Sommerfuglsjablongene har Carina laget selv. Auroras sengetøy er fra H&M home, og hyllen er fra To i spann. Foto: FOTO: Ragnar Hartvig

Badet har utsikt mot østmarka, og tidlige morgener kan familiemedlemmene nyte et fantastisk fargespill på himmelen mens de står i dusjen. Slik opplever de at inne og ute blir knyttet sammen - og igjen at romfølelsen økes.

Carina trumfet også gjennom at det ble installert dobbeltdusj på badet, til barnas store lykke. Dobbeldusjen erstatter badekaret, som de ikke lenger hadde plass til med en større dusj.

- Badet er det rommet vi har brukt mest tid på i selve planleggingen. Vi har satt inn et større vindu, slik at vi får inn morgensolen, det øker romfølelsen, sier Carina.

Fargekominasjonen er også viktig.

- De beigegrålige overflatene mot hvite vegger, synes vi skaper en behagelig ro. Baderomsbenken er kjøpt på Ikea, men er kledd med de samme flisene som ligger på gulvet for å skape en helhet, sier Carina.

Les også:

Ti tøffe barnerom

POPULÆRT PÅ INSTAGRAM: Badet til Carina fikk flest stemmer og stakk av med førstepremien i en konkurranse i regi av nettstedet vakrerom.no på Instagram. Vaskene er bestilt fra Design4home, mens flisene på gulvet er Marazzi i fargen Cappucino fra Modena. De samme flisene er lagt som benkeplate på baderomsskapet fra Ikea. Rullsteinsflisene i dusjen er fra Fagflis, mens mosaikkflisene er kjøpt hos Bergersen Flis.
POPULÆRT PÅ INSTAGRAM: Badet til Carina fikk flest stemmer og stakk av med førstepremien i en konkurranse i regi av nettstedet vakrerom.no på Instagram. Vaskene er bestilt fra Design4home, mens flisene på gulvet er Marazzi i fargen Cappucino fra Modena. De samme flisene er lagt som benkeplate på baderomsskapet fra Ikea. Rullsteinsflisene i dusjen er fra Fagflis, mens mosaikkflisene er kjøpt hos Bergersen Flis. Foto: FOTO: Ragnar Hartvig

Disse soverommene vil du drømme deg bort i

Slik får du et kulere interiør i løpet av helgen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning