bonytthjelpen

Familien slet med å innrede under skråtaket. Heldigvis visste eksperten råd

Vanskelige vinkler blir koselige når løsningen bare fungerer.

Pluss ikon
FØR: Familien syns det var vanskelig å få plass til alle funksjoner en 10-åring trenger, uten at sengen ble trang eller vinduet blokkert. Med interiørarkitektens hjelp ble det mye koseligere og mer praktisk
FØR: Familien syns det var vanskelig å få plass til alle funksjoner en 10-åring trenger, uten at sengen ble trang eller vinduet blokkert. Med interiørarkitektens hjelp ble det mye koseligere og mer praktisk Foto: Privat
Sist oppdatert

Rommet med skråtak og svært høy indre vegg var vanskelig å innrede.

Familien ønsket å beholde en vegg med eikeplater og tilgang til vinduet, samt få hjelp til god belysning i et flerbruksrom.

EKSPERTEN: Interiørarkitekt Ida Lundqvist
EKSPERTEN: Interiørarkitekt Ida Lundqvist Foto: Filippa Tredal

Innebygget seng

– Vi valgte å brukte den høye veggen til oppbevaring, en løsning med Ikea-kjøkkenskap som gir godt feste på vegg, forklarer interiørarkitekt Ida Lundquist.

– Vi kunne fylt hele veggen med skap, men de øverste ville blitt vanskelige å nå. Vi bygget derfor sengen inn i skapveggen, slik at den ikke blokkerte vinduet. En pult under vinduet utnytter utsynet.

Når det gjaldt belysning ble det valgt en spotskinne som kan dimmes opp og ned gir både arbeidslys og mulighet for kos.

En klemspot på den åpne hyllen understreker tingene som skal legges merke til, mens en leselampe i sengen gir godt leselys og er en fin detalj.

ETTER: Den lille veggen mellom dør og skrivebord er utnyttet til «omkledningshjørne», med speilet Pond fra Ferm Living og en puff etter hennes mormor. En gammel skoeske støtter et metallbord fra Jysk og en lampe fra House Doctor. Gulvteppet er fra butikken Konstabel.
ETTER: Den lille veggen mellom dør og skrivebord er utnyttet til «omkledningshjørne», med speilet Pond fra Ferm Living og en puff etter hennes mormor. En gammel skoeske støtter et metallbord fra Jysk og en lampe fra House Doctor. Gulvteppet er fra butikken Konstabel. Foto: Filippa Tredal
ETTER: Sengen har fått sin plass i rommet, og med oppbevaring bygget rundt den får man et lite kosehjørne. Sengen er fra Ikea, teppet fra Jysk og putene fra H&M Home, House Doctor og privat. Plakaten er fra butikken Konstabel på Torshov i Oslo.
ETTER: Sengen har fått sin plass i rommet, og med oppbevaring bygget rundt den får man et lite kosehjørne. Sengen er fra Ikea, teppet fra Jysk og putene fra H&M Home, House Doctor og privat. Plakaten er fra butikken Konstabel på Torshov i Oslo. Foto: Filippa Tredal

Skapløsning fra Ikea: kr 15 000

Øvrige møbler: kr 10 500

Lamper og elektriker: kr 14 000

Maling: kr 3000

Til sammen kr 42 500

Se mer

Material- og fargevalg

– Vi tok utgangspunkt i eikefineren og valgte en dus rosa til de øvrige veggene, som både er mykt og lar eiken komme til sin rett. Gulvet er også i eik. Skapene ble malt i samme nyanse for fin helhetsfølelse, mens et svart skrivebord gir karakter til den lune paletten.

Utnyttet hele veggen

– At vi utnyttet hele veggen med en åpen del i enden av skapet, som samtidig gir mulighet til å vise frem fine ting er noe av det jeg er mest fornøyd med. Sengenisjen ble også et koselig hjørne, og speilet gjør seg virkelig fint i rommet.

Eksperthjelp: Her kan du lese flere saker fra boligekspertene våre

Se flere bilder under:

PLANTEGNING: Vanskelige vinkler fikk fin løsning.
PLANTEGNING: Vanskelige vinkler fikk fin løsning. Foto: Privat
INTERIØR: Veggene er malt i 20119 Transparent Pink fra Jotun, en lys og lett rosa eller såkalt «nude» nyanse. Skrivebordet Axel fra Ikea, i brunsvart, er et fint anker i det duse jenterommet, og det står plassert slik at vinduet blir utnyttet på beste måte – til utsyn. Stolen Voxlöv fra Ikea er i bambus.
INTERIØR: Veggene er malt i 20119 Transparent Pink fra Jotun, en lys og lett rosa eller såkalt «nude» nyanse. Skrivebordet Axel fra Ikea, i brunsvart, er et fint anker i det duse jenterommet, og det står plassert slik at vinduet blir utnyttet på beste måte – til utsyn. Stolen Voxlöv fra Ikea er i bambus. Foto: Filippa Tredal
EIK: En eksisterende eikefinervegg som matcher eikeparketten ble beholdt. Skapet er bygget av kjøkkenmoduler fra Ikea, spraymalt i samme farge som rommets øvrige vegger og fylt ut med åpne hyller i enden, der de fineste kjolene får henge fremme til pynt.
EIK: En eksisterende eikefinervegg som matcher eikeparketten ble beholdt. Skapet er bygget av kjøkkenmoduler fra Ikea, spraymalt i samme farge som rommets øvrige vegger og fylt ut med åpne hyller i enden, der de fineste kjolene får henge fremme til pynt. Foto: Filippa Tredal

Denne saken ble første gang publisert 06/02 2023, og sist oppdatert 15/04 2023.

Les også