Boligannonse - selge bolig

Slik gjør du boligstylingen selv

De beste boligstylingstipsene, rom for rom.

DEKK TIL FEST: Vis at hjemmet ditt er stedet for selskapligheter og de store matopplevelsene.
DEKK TIL FEST: Vis at hjemmet ditt er stedet for selskapligheter og de store matopplevelsene. Foto: FOTO: Boa Eiendom ved Dragutin Lazic, Styling: Josefin Johansson Studio
Publisert Oppdatert

Sett søkelys på det unike ved boligen din.

- Målet med stylingen er å fremheve det unike ved boligen din og skape en stemning i bildene som treffer den riktige målgruppen, sier stylist Josefin Johansson, fra Josefin Johansson Studio.

Har du et pent innmuret badekar kan du for eksempel fylle det med vann og blomstene fra en orkidé.

Det er også smart å sette fokus på unike kvaliteter ved området boligen ligger i. Har boligen din fjordgløtt eller ligger den i nærhet til bademuligheter, gjør det seg med et maritimt innslag i stylingen.

Tenk på hvilken målgruppe du ønsker å treffe

Det er smart å tilpasse stylingen etter målgruppen.

- Hvis en bolig størrelsesmessig egner seg for et ungt par, og den har en stor og fin bakgård, så kan man dekke til hagefest slik at bildene formidler en stemning og setting kjøperne vil kjenne seg igjen i, sier stylist Josefin Johansson, fra Josefin Johansson Studio.

Eiendomsmegler Tommy Friestad fra Boa Eiendomsmegling har sterk tro på skreddersydd boligstyling. Han mener det er viktigere at noen få elsker boligen din, enn at mange liker den.

De fleste meglerne har nok fortsatt mest tro på en nøytral boligstyling, men ting er i ferd med å endre seg.

- Vi styler stort sett i en nøytral stil etter ønske fra meglerne, men vi får også enkelte forespørsler fra selgere som ønsker en målrettet styling, og da tilpasser vi oss det, sier Bjørn Kristofersen, daglig leder i firmaet Boliginnrederne.

FJORDGLØTT: Bruk stylingen til å fremheve boligens unike kvaliteter. Ligger boligen i nærheten av vannet kan bruke et eller flere maritime elementer i stylingen.
FJORDGLØTT: Bruk stylingen til å fremheve boligens unike kvaliteter. Ligger boligen i nærheten av vannet kan bruke et eller flere maritime elementer i stylingen. Foto: FOTO: Boa Eiendom ved Dragutin Lazic, Styling: Josefin Johansson Studio

Lag et stilleben på sofabordet

Stylistene lager ofte små stilleben som dekorasjon på f.eks. stuebord eller skjenk. Slik gjør du det.

- Stilleben tar seg best ut som man bruker gjenstander i ulike høyder og gjerne i oddetall. Ting som ligner på hverandre passer lettere sammen enn helt forskjellige gjenstander og balanse er viktigere enn symmetri når man lager komposisjoner,

- Detaljene kan bidra til å løfte inntrykket og helheten i stylingen. Det er viktig å bruke former, farger og materialer som passer sammen og fremhever hverandre for å ikke skape et uryddig uttrykk, sier Kristofersen.

Skap spafølelse på badet

LAG ET STILLEBEN: Sett noen få, vakre gjenstander, blomster og lys, sammen i gruppe på sofabordet.
LAG ET STILLEBEN: Sett noen få, vakre gjenstander, blomster og lys, sammen i gruppe på sofabordet. Foto: FOTO: Line Dybwad-Olsen, styling: Boliginnrederne

De fleste ønsker baderom som gir deg følelsen av å være på et spa. For å gi badet spa-stemning kan du style med nye, ubrukte håndklær, noen lekre, ubrukte toalettartikler som såpe og kanskje en eksklusiv sjampo og balsam i dusjen.

- Man bør alltid ha helt nye håndklær. Badet bør alltid fremstå som helt rent og ryddig, sier Johansson.

En glassbolle fylt med flytelys og orkidéblomster kan gi en fin spafølelsen på badet. Alt til dette får du for en billig penge f.eks. hos Ikea og Åhléns. Har du et stort bad kan du også style med en fin lykt eller to. Et dekorativt og eksklusivt duftlys, fra f.eks. Voluspa, gjør seg ofte på servanten.

Skap gourmetstemning på kjøkkenet

Spiseplassen og kjøkkenet er et viktig del av boligen for de fleste kjøpere. Prøv å skape en styling som gir inntrykk av at dette er stedet der du kan oppdage gourmetkokken i deg og dele de store matopplevelsene med dine kjære.

SPAFØLELSE: Helt nye håndklær, levende lys og blomster kan skape spastemning.
SPAFØLELSE: Helt nye håndklær, levende lys og blomster kan skape spastemning. Foto: FOTO: Boa Eiendom ved Dragutin Lazic, Styling: Josefin Johansson Studio

- Det er kjempefint å bruke ulike trefjøler eller skåler for å stille ut mat, gjerne i kombinasjon med noen kjøkkenredskaper. Artisjokker, fiken og bananer er eksempler på ekstra fotogene matvarer, sier stylist Josefin Johansson.

Hvilken mat og drikke hun styler med avhenger av hvilken målgruppe hun styler for. For et eldre par kan kanskje kald øl og sjømat være tingen, mens for en barnefamilie kan det være bedre å style med mer barnevennlig mat og drikke.

Kristofersen bruker også mat og drikke i stylingen, men synes det er viktig at det må falle naturlig inn i settingen.

- Man må passe på at det ikke virker for oppstilt - det kan være litt harry å bare plassere champagneflasker i en kjøler på nattbordet.

Store ting gjør seg godt på bilder

Når det gjelder pynteting som vaser lysestaker, kan det være fint med noen store ting, fremfor mange små ting.

- Små gjenstander er ofte vanskelig å identifisere på bilder og bør i så fall plasseres i grupper, sier Johansson.

DEKORATIV MAT: Vis potensielle kjøpere at kjøkkenet ditt er en inspirerende plass å lage mat.
DEKORATIV MAT: Vis potensielle kjøpere at kjøkkenet ditt er en inspirerende plass å lage mat. Foto: FOTO: Boa Eiendom ved Dragutin Lazic, Styling: Josefin Johansson Studio

Unngå for mange ting i entréen

Folk flest er på jakt etter en entré hvor det er mye oppbevaringsplass og lett å holde orden. Her kan det være smart å style med noen velutvalgte pene ytterklær og sko som ikke tar for mye plass.

Gå for lag på lag med puter i sengen

Mange boligstylister styler sengene med flere rader med dekorative puter. De sørger også for at det nesten alltid står et nattbord med en fin bordlampe ved sengen. Har du disse elementene på plass, så vil soverommet se innbydende ut, selv med lite innredning.

Ikke glem uteplassen

Selv i vinterhalvåret er det viktig å style uteplassen.

GOD PLASS: Vis at det er godt med plass i entreen, ved å style med noen få, pene ytterplagg og sko.
GOD PLASS: Vis at det er godt med plass i entreen, ved å style med noen få, pene ytterplagg og sko. Foto: FOTO: Boa Eiendom ved Dragutin Lazic, Styling: Josefin Johansson Studio

- Utendørs kan du style med lykter, lyng og lune tekstiler eller kanskje snømann, barneski og rykende solbærtoddy! Dette kommer også an på målgruppen, sier Johansson.

Har boligen et ildsted er det viktig å huske fyr i peisen. Bruker du litt avispapir fremfor vedkubber, får du store flammer som synes godt på bildet.

Les også:

PUTER: Fyll sengen med flere rader med dekorative puter.
PUTER: Fyll sengen med flere rader med dekorative puter. Foto: FOTO: Line Dybwad-Olsen, styling:Boliginnrederne

Slik får du hytte på terrassen

Gjør du dette, trenger du aldri mer å rydde

Møbeltabbene alle gjør

Drømmematerialet snekkeren hater

UTENDØRS: Skap en hyggelig setting med lykter og planter som viser hva potensielle kjøpere kan hygge seg med utendørs.
UTENDØRS: Skap en hyggelig setting med lykter og planter som viser hva potensielle kjøpere kan hygge seg med utendørs. Foto: FOTO: Line Dybwad-Olsen, styling: Boliginnrederne.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning