Lag fest på terrassen

Sommerfest i Huseby-heimen

Hanne Mette Huseby vant andreplass i BoligDrøms konkurranse om Norges Drømmebolig. Det er en fest verdig!

FEST I HAGEN: Hos familien Huseby er hver dag en fest.
FEST I HAGEN: Hos familien Huseby er hver dag en fest. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen
Publisert Oppdatert

Familien Huseby bor i et boligfelt på Nidelvåsen utenfor Arendal. Huset har en deilig terrasse og en liten hage, en uteplass som brukes flittig både av familie og venner.

Hanne Mette elsker å dekke til fest.

I dag har hun bakt hvite, yndige cupcakes og pyntet dem med blå vimpler, som hun har laget selv.

Hun har også bakt en særdeles høy og sommerlig bløtkake, pyntet med spiselige fioler.

Bordet er dekket i blått og rosa, og kakefesten kan begynne. Hermine har fått blomsterkrans i håret, og sommeren er et faktum.

- Vi har en helt usjenert hage midt i boligfeltet, med sol fra morgen til kveld, tilgang til store friområder i nærheten og bare en kort sykkeltur til fine badestrender, sier Hanne Mette.

HIPP HURRA! Hermine har fått blomsterkrans i håret, mens Marius synes det er tryggest på Pappa Jarles fang. Morten synes rosa saft er helt ok, så lenge den smaker godt. Fest på terrassen er herlig, uansett dag og anledning.
HIPP HURRA! Hermine har fått blomsterkrans i håret, mens Marius synes det er tryggest på Pappa Jarles fang. Morten synes rosa saft er helt ok, så lenge den smaker godt. Fest på terrassen er herlig, uansett dag og anledning. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Hanne Mettes bløtkake

BLØTKAKE: En deilig bløtkake er enkel å lage, men gir stor effekt påde på bordet og på fatet.
BLØTKAKE: En deilig bløtkake er enkel å lage, men gir stor effekt påde på bordet og på fatet. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

4 egg

150 g sukker

150 g hvetemel

1 ts bakepulver

6 dl kremfløte

6 ss sukker

1 pk vaniljekrem

1 kurv friske jordbær

Sett ovnen på 200 grader. Visp egg og sukker til eggedosis, sikt inn mel og bakepulver og bland lett. Fyll røren i en smurt form (22-24 cm). Skru ovnen ned til 175 grader og stek på nederste rille i 30 minutter. Avkjøl i formen før du har det over på rist. Avkjøl helt. Del i 3 lag (eller så mange du får). Ha vaniljekrem og jordbær mellom hvert lag. Stivpisk kremfløte med sukker, og pynt kaken med masse krem og spiselige blomster, som fioler.

Barnevennlig boligfelt

FIOLER ER BLÅ: Hanne Mette har pyntet bløtkaken med spiselige fioler, og gitt den en sommerlig vri. Morten gleder seg.
FIOLER ER BLÅ: Hanne Mette har pyntet bløtkaken med spiselige fioler, og gitt den en sommerlig vri. Morten gleder seg. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen
DEKKETIPS: Muffins er enket å lage og enkelt å pynte om du bare har litt utstyr. Her har Hanne Mette sprøytet på en hvit krem og pyntet med cocktailpinner som har fått tøystykker limt på. Bordkortet er en bit tavlefolie limt på glasset, og skrevet på med kritt. Enkelt, smart og flott!
DEKKETIPS: Muffins er enket å lage og enkelt å pynte om du bare har litt utstyr. Her har Hanne Mette sprøytet på en hvit krem og pyntet med cocktailpinner som har fått tøystykker limt på. Bordkortet er en bit tavlefolie limt på glasset, og skrevet på med kritt. Enkelt, smart og flott! Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

- Det er selvfølgelig mye på grunn av barna vi bor i et sånt boligfelt. Her har de venner i omtrent annethvert hus bortover gata, sier Hanne Mette.

HAGEKOS: Huseby-heimen er et ferdighus med kos i alle hjørner.
HAGEKOS: Huseby-heimen er et ferdighus med kos i alle hjørner. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Det resulterer naturligvis i at barna løper inn og ut hos hverandre, et scenario mange nok kan kjenne seg igjen i.

- Ja, barna får løpe fritt omkring, og de voksne på feltet ser til hverandres barn, sier Hanne Mette.

- Det gjør at vi synes her er trygt og godt å bo, legger hun til.

Hanne Mette og Jarle kjøpte huset nøkkelklart i 2009, og flyttet inn den sommeren.

Begge to er opprinnelig fra Sørlandet, men bodde noen år i Oslo.

- Vi ønsket å komme tilbake, og bestemte oss da vi skulle ha tredjemann, sier Hanne Mette.

Både Hanne Mette og Jarle er pedagoger og jobber i barnehager, men når de har fri, elsker de å stelle i hus og hage.

Personlig hjem

Det første Hanne Mette gjorde da de flyttet inn, var å sette et personlig preg på ferdighuset.

LITT EKSOTISK: Med enkle midler er Huseby-terrasen løftet fra vanlig til eksotisk.
LITT EKSOTISK: Med enkle midler er Huseby-terrasen løftet fra vanlig til eksotisk. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

- Vi er temmelig hjemmekjære, kanskje er det derfor jeg er så interessert i å skape trivsel og kos rundt meg, tro Hanne Mette.

Hun har alltid vært en estetiker, men legger vekt på at hjemmet skal være funksjonelt.

- Det er absolutt lov til å klatre i sofaen. Men likevel går det an å ha mye fint, sier Hanne Mette.

Bloggebolig

Kort tid etter at de flyttet inn begynte Hanne Mette å blogge, og etter hvert har bloggen Huseby Living blitt en av de store.

- Jeg leste en del blogger da vi skulle innrede her, og siden jeg er glad i å ta bilder, ble det naturlig å lage min egen. Der får jeg utløp for min kreativitet, og det er morsomt med respons, sier Hanne Mette.

RENE LINJER: Stuen er klassisk og enkel, medi kjølige grå og hvite toner. Eikegulvet varmer opp, sammen med familiebilder og stearinlys. Sofaen er fra Ikea.
RENE LINJER: Stuen er klassisk og enkel, medi kjølige grå og hvite toner. Eikegulvet varmer opp, sammen med familiebilder og stearinlys. Sofaen er fra Ikea. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Som andre bloggere finner Hanne Mette mange av ideene sine i denne sfæren.

- Utebordet vårt har vi laget etter Mrs. Hardys spisebord, sier Hanne Mette.

Mannehekk og jentekjøkken

Selv om både Jarle og Hanne Mette liker å stelle huset, er det ikke likestilling på alle punkt.

- Inne er det nok jeg som bestemmer det meste, men Jarle er stort sett enig. Hvite gulv kan jeg imidlertid bare glemme, der har han satt foten ned, sier Hanne Mette.

Tujahekken mot veien var et kompromiss.

DEKKET TIL FEST: Hanne Mette Huseby elsker å pynte opp ute så vel som inne. Egenlagde vimpler gjør hverdagen til fest i en fei.
DEKKET TIL FEST: Hanne Mette Huseby elsker å pynte opp ute så vel som inne. Egenlagde vimpler gjør hverdagen til fest i en fei. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

- Jeg skulle gjerne hatt stakittgjerde, men Jarle syntes vi hadde nok ting som må males og holdes i orden. Derfor ble det «mannehekk», som jeg kaller det. Og jeg kan leve med det, altså, sier Hanne Mette.

KJØKKEN: Innredningen fra Kvik er personliggjort med en månedskalender for familiens aktiviteter under viften, laget av tavelfolie. På kjøleskapet henger barnas kunstverk.
KJØKKEN: Innredningen fra Kvik er personliggjort med en månedskalender for familiens aktiviteter under viften, laget av tavelfolie. På kjøleskapet henger barnas kunstverk. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Hanne Mettes yndlingsrom i huset er kjøkkenet.

Vitrinelykke

- Jeg er ikke en sånn som elsker å lage mat til enhver tid, men jeg trives veldig godt på kjøkkenet, sier Hanne Mette.

Det kan man jo se, på både muffins og bløtkake. Men det er et annet sted Hanne Mette trives bedre.

- Jeg elsker å sitte ved kjøkkenbordet, sier hun.

Rett bak kjøkkenbordet står Hanne Mettes vitrineskap, som hun stadig rydder i. Et faktum som også er blitt godt dokumentert i hennes spalte i BoligDrøm - interiørbloggeren.

VITRINELYKKE: Hanne Mette elsker vitrineskapet sitt, og endrer "utstillingen" etter sesong. Spisebordet er kjøpt i en bruktbutikk, mens stolene er fra Bolia. Lysekronen er fra interiørbutikken Lille Hvite i Risør.
VITRINELYKKE: Hanne Mette elsker vitrineskapet sitt, og endrer "utstillingen" etter sesong. Spisebordet er kjøpt i en bruktbutikk, mens stolene er fra Bolia. Lysekronen er fra interiørbutikken Lille Hvite i Risør. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Kjøkkenlykke til tross, når familien Huseby skal kose seg skikkelig sammen, sitter de i den store hjørnesofaen.

- Der er det plass til alle når vi samles med popcorn og et morsomt TV-program eller en film, sier Hanne Mette.

Vil du se mer fra Hanne Mettes hjem, finner du det i siste utgave av BoligDrøm, som er i salg nå.

Les også:

Hjemme hos interiørbloggeren Sne

En annerledes blogger

Fra brakke til lekker hytte

Hvor langt er "et steinkast"?

LOFT: Mellom soverommene i andre etasje er det loftstue. Her har en Ikea-sofa fått masse deilige puter i brunt og beige. Det brune teppet er fra Skeidar, teppet med stjerner er fra Pappelina.
LOFT: Mellom soverommene i andre etasje er det loftstue. Her har en Ikea-sofa fått masse deilige puter i brunt og beige. Det brune teppet er fra Skeidar, teppet med stjerner er fra Pappelina. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen
SVALT: Foreldresoverommet er hvitt, hvitt, hvitt. Hyller, nattbord og lamper fra Ikea. Sengeteppe fra HogM Home. En rosa pute fra Åhléns gir litt farge.
SVALT: Foreldresoverommet er hvitt, hvitt, hvitt. Hyller, nattbord og lamper fra Ikea. Sengeteppe fra HogM Home. En rosa pute fra Åhléns gir litt farge. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning