Små redskapsboder

Skap i hagen

Mange ønsker seg en liten redskapsbod, men synes de er vanskelige å finne. Vi har funnet dem for deg!

LITEN PLASS ER GOD PLASS: Et skap i hagen er både smart og morsomt. Dette leveres av Lyse Rom.
LITEN PLASS ER GOD PLASS: Et skap i hagen er både smart og morsomt. Dette leveres av Lyse Rom. Foto: FOTO: STUDIO 81 Henk van der Stouw
Publisert Oppdatert

Det er tydelig at mange trenger smart oppbevaring, som også får plass i små hager eller på en terrasse.

Selv om man har en stor hage, er det ikke alltid like moro å bruke den flotte uteplassen til en bod.

Da BoligDrøm viste en liten bod - snarere et skap - i april-utgaven, skapte det en storm av henvendelser til redaksjonen, fra folk som vil vite hvor de kan få tak i et slik.

Vanskelig marked

Skapet det er bilde av i BoligDrøm får man ikke tak i her til lands, og av en eller annen grunn viser det seg vanskelig å finne så små redskapsboder i Norge.

- Vi har mange forespørsler om å levere til Norge, men det blir for dyrt, ettersom dere ikke er med i EU, sier Lennart Nerström, daglig leder i Covent Garden, som leverer smarte redskapsboder i metall i Sverige.

Produsenten i Østerrike vil heller ikke levere til Norge, av samme grunn.

ROMANTISK: Dette bildet viste BoligDrøm i sin april-utgave, og har hatt en drøss henvendelser i etterkant. Skapet er ikke å få her til lands, men det finnes lignende.
ROMANTISK: Dette bildet viste BoligDrøm i sin april-utgave, og har hatt en drøss henvendelser i etterkant. Skapet er ikke å få her til lands, men det finnes lignende. Foto: Sabrina Rothe / Ina Agency

- Vi undersøker nå om det går an for Norske kunder å arrangere transport selv, direkte fra Østerrike. Det vil vi ha svar på om noen uker, sier Lennart Nerström.

LITE ER BRA: Hageskapet Lelie fra Lyse Rom har plass til det viktigste. Det er enkelt å feste på et klaffebord, som for eksempel Nordbo fra Ikea.
LITE ER BRA: Hageskapet Lelie fra Lyse Rom har plass til det viktigste. Det er enkelt å feste på et klaffebord, som for eksempel Nordbo fra Ikea. Foto: FOTO: Produsenten

Vi har funnet en norsk leverandør!

Alle de store byggevarekjedene selger boder, men de minste er rundt 5-6 kvadratmeter - altså ikke veldig små. Skal du ha noe enda mindre, må du lete hardere.

Det har vi gjort for deg! Leverandøren Lyse Rom i Bergen har hageskap fra Nederland, som de kan levere i hele Norge. Leveringstiden varierer.

- Det har ikke vært så stor pågang på disse små hagebodene, det er vel ikke så vanlig i Norge ennå, sier Thomas Fjeldtvedt, eier av Lyse Rom.

Det endrer seg ganske sikkert nå. Skal vi dømme etter forespørslene til BoligDrøm, bør Lyse Rom selge noen hageskap denne sommeren.

- Det er bare å ta kontakt, sier Thomas Fjeldtvedt.

Modulbasert

VAKKERT HAGESKAP: Et smart skap får plass i selv den minste hage eller terrasse. Dette fra Lyse Rom heter Hyacint, og har pene åpne hyller i tillegg til skapplass. Og du kan selvsagt ha annet enn barn i skapet.
VAKKERT HAGESKAP: Et smart skap får plass i selv den minste hage eller terrasse. Dette fra Lyse Rom heter Hyacint, og har pene åpne hyller i tillegg til skapplass. Og du kan selvsagt ha annet enn barn i skapet. Foto: FOTO: STUDIO 81 Henk van der Stouw

Skapene fra Lyse Rom leveres i moduler, som du enkelt kan sette sammen selv. Så kan skapet stå der du måtte ønske i hagen din, siden de er laget av trykkimpregnert treverk. Det er selvsagt best med fast grunn under skapet, og det står stødigere om du kan feste det i en vegg.

GODT GRUNNLAG: Sørg gjerne for at hageskapet står stødig, og fest det til vegg om du kan.
GODT GRUNNLAG: Sørg gjerne for at hageskapet står stødig, og fest det til vegg om du kan. Foto: FOTO: STUDIO 81, Henk van der Stouw

Skapene er ikke store, men du får plass til redskapene du bruker oftest, som vannslangen, en rive, forskjellige sakser og lukeverktøy.

Her kan du også sette lykter, legge duker og annet som du bruker ofte på uteplassen, men som du ikke vil ha liggende ute om nettene.

Fester du på et klaffebord, som for eksempel Nordbo fra Ikea, har du også et enkelt hagebord tilgjengelig.

Sett farge på tilværelsen

Skapene fra Lyse Rom er av impregnert trevirke og kan stå som de er, eller du kan male det i en fin farge.

Sett også inn det du trenger av hyller og ekstra kroker. De fleste byggevarehus har et fint utvalg.

Bygg et selv

Alle problemene med å finne leverandør blir selvfølgelig borte dersom du bygger ditt eget hageskap. Vanskelig er det ikke, og du får god hjelp til materialer og kapping på byggevarehusene.

GJØR DET LEKKERT: Når du har fått hageskapet på plass, er det ingen grunn til å la det stå umalt.
GJØR DET LEKKERT: Når du har fått hageskapet på plass, er det ingen grunn til å la det stå umalt. Foto: FOTO: Next Home

En annen løsning er å kjøpe et ferdig skap i et materiale som tåler vær og vind, som for eksempel skapet Josef fra Ikea.

Da gjenstår bare å bestemme hvor skapet skal stå.

Les også:

Alt om oppbevaring

11 tips til en lettstelt hage

SKAP TIL HAGEN: 1. Skapet Josef fra Ikea er i pulverlakkert sink/stål og kan stå ute. Her står to stykker oppå hverandre. Hvert skap måler 86 x 40 x 35 cm og koster kr 398.2. Hageskapet Tulp leveres i Norge av Lyse Rom, og måler 203 x 100 x 58 cm. Kr 2900. 3. Hageskapet Dahlia kan bestilles via Lyse Rom, pris på forespørsel. Måler 215 x 100 x 58 cm. 4. Dette smarte skapet i metall kan du kjøpe i Sverige. Leverandøren, Covent Garden, undersøker for tiden muligheter til å hjelpe med leveringer i Norge. Måler 183 x 155 x 83 cm, og koster kr 6120. 5. Hageskapet Lelie kan bestilles via Lyse Rom, pris på forespørsel. Måler 190 x 100 x 58 cm.
SKAP TIL HAGEN: 1. Skapet Josef fra Ikea er i pulverlakkert sink/stål og kan stå ute. Her står to stykker oppå hverandre. Hvert skap måler 86 x 40 x 35 cm og koster kr 398.2. Hageskapet Tulp leveres i Norge av Lyse Rom, og måler 203 x 100 x 58 cm. Kr 2900. 3. Hageskapet Dahlia kan bestilles via Lyse Rom, pris på forespørsel. Måler 215 x 100 x 58 cm. 4. Dette smarte skapet i metall kan du kjøpe i Sverige. Leverandøren, Covent Garden, undersøker for tiden muligheter til å hjelpe med leveringer i Norge. Måler 183 x 155 x 83 cm, og koster kr 6120. 5. Hageskapet Lelie kan bestilles via Lyse Rom, pris på forespørsel. Måler 190 x 100 x 58 cm. Foto: FOTO: Produsentene
MINIBOD: Denne "miniboden" er den minste du får hos Maxbo, og den er ikke akkurat liten. Koster rundt 4000 kroner, og krever et fundament å stå på.
MINIBOD: Denne "miniboden" er den minste du får hos Maxbo, og den er ikke akkurat liten. Koster rundt 4000 kroner, og krever et fundament å stå på. Foto: FOTO: Produsenten

Sjekk de fine hagene til interiørbloggerne

Her vil alle ha hytte

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen