Norges DrømmeBolig 2012

Maria har en ekte drømmebolig

Sammen med mannen Tommy (32) har Maria Førsund Forsberg (31) skapt hjemmet vi alle drømmer om.

STUEN: I stuen er vegger og tak malt hvitt for å reflektere mest mulig lys. Sofagruppen fra Skeidar står i fare for å bli byttet ut, nå som Maria har vunnet penger til fornyelse. Spisestuebordet er laget på mål av en møbelsnekker, mens stolene er fra Home & Cottage, og lampen fra Tine K Home.
STUEN: I stuen er vegger og tak malt hvitt for å reflektere mest mulig lys. Sofagruppen fra Skeidar står i fare for å bli byttet ut, nå som Maria har vunnet penger til fornyelse. Spisestuebordet er laget på mål av en møbelsnekker, mens stolene er fra Home & Cottage, og lampen fra Tine K Home. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen
Publisert Oppdatert

Huset Til Maria og Tommy kan nemlig smykke seg med den gjeve tittelen Norges DrømmeBolig 2012. Like over nyttår utlyste BoligDrøm konkurransen, og fikk mange flotte, påmeldte boliger.

Redaksjonen valgte 10 finalister, som ble lagt ut på bonytt.no, der alle som ville kunne stemme fram sin favoritt. Etter fire uker hadde 12 500 lesere stemt. Tilbake sto Maria og Tommy som soleklare vinnere, med hele 41 prosent av stemmene.

- Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle vinne, det var jo så mange flotte hjem med i konkurransen. Mange med kjente og svært populære blogger, så jeg ble nesten litt satt ut da jeg fikk nyheten, sier Maria begeistret.

Maria og Tommy bor med barna Noa (5) og Rosa (18 måneder) i Sarpsborg. Der har de bygget hus i et lite skogholt, omgitt av lange sletter, med ærverdig alleer og gamle herregårder.

TERRASSEN: Marias terrasse bader i sol. I forkant ser du en balje med roser kjøpt på Kastanjen, og et stort laurbærtre og et lite oliventre fra Kremmerhuset.
TERRASSEN: Marias terrasse bader i sol. I forkant ser du en balje med roser kjøpt på Kastanjen, og et stort laurbærtre og et lite oliventre fra Kremmerhuset. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Vokst opp med blomster

Maria er utdannet blomsterdekoratør, men de siste årene har hun vært hjemme med to barn. Innimellom er det blitt tid til hennes to store interesser, blomster og interiør.

- Egentlig var vi på jakt etter en sveitservilla med en gammel hage, sier Maria.

- Med godt voksne trær, og gamle roser, utdyper Tommy. Men så hørte paret om et nytt, barnevennlig boligfelt, som var lagt ut for salg.

Bygget og tegnet huset selv

Etter å ha sett på det, bestemte de seg for å bygge et nytt hus der. Med hjelp av Tommys foreldre både bygget og tegnet paret huset selv.

Etter ett år sto huset på 250 kvadratmeter ferdig. Resultatet er praktfullt. Alle rom er gjennomført i klassisk stil. Marias sans for feminine og rustikke detaljer har gitt hjemmet en genuin personlighet og atmosfære.

I første etasje gjør store vinduer og hvitmalte gulv at rommene blir lyse og luftige.

I andre etasje, som rommer soverom, bad og TV-stue, er de fleste gulv og vegger malt gråbrune for å skape en lun atmosfære. Det er ingen tvil om at denne boligen er den tunge tittelen DrømmeBolig verdig.

KJØKKENET: Kjøkkenet vender ut motterrasse på baksiden av huset. Noa på fem er glad i mammas gjærbakst. Bordet er fra Bohus, mens stolene er en samling forskjellige. Tapetet er et Pip-tapet fra Eijffinger.
KJØKKENET: Kjøkkenet vender ut motterrasse på baksiden av huset. Noa på fem er glad i mammas gjærbakst. Bordet er fra Bohus, mens stolene er en samling forskjellige. Tapetet er et Pip-tapet fra Eijffinger. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Husets overflater og snekkerarbeid bærer preg av helhetlige løsninger, med vekt på detaljer og finish. Det er kanskje ikke så rart, siden både Tommy og faren er malemestere av yrke.

FAMILIELYKKE: Her er Noa, Rosa, mamma og pappa samlet i stuen.
FAMILIELYKKE: Her er Noa, Rosa, mamma og pappa samlet i stuen. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Utradisjonelle løsninger

Det har gitt dem muligheten til å være fleksible, og gjøre endringer underveis.

- Da vi bygget badet så vi at det burde vært litt større enn det vi hadde planlagt, så da flyttet vi veggen litt mot trappen, der vi hadde litt ekstra plass, sier Tommy.

Paret har også valgt en del utradisjonelle løsninger, som de er veldig fornøyde med, for eksempel det store dusjrommet på badet, med to dusjer ved siden av hverandre. Ideen fikk Maria fra et hotellrom de bodde på i Hellas.

Rørleggeren syntes ikke det var noen god idé med to dusjer så tett, men Maria insisterte på at han måtte få det til. Det er hun glad for i dag.

Paret råder folk som vil tegne sitt eget hus til ta kontakt med håndverkere, og snakke med noen som nylig har bygget hus.

- Som håndverker har jeg vært i utrolig mange hjem, og det har vært verdifullt når vi skulle bygge selv, sier Tommy.

LOFTSTUE: Når du kommer opp trappen til andre etasje, er det en åpen løsning med tv- og lekerom. Endeveggen er malt i fargen Marrakech, og gulvet i Front, begge fra Jotun.
LOFTSTUE: Når du kommer opp trappen til andre etasje, er det en åpen løsning med tv- og lekerom. Endeveggen er malt i fargen Marrakech, og gulvet i Front, begge fra Jotun. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen
BADET: Takvinduene og lysekronen slipper et nesten magisk lys over badekaret. Til venstre ser du dusjrommet som er inspirert av parets ferietur til Hellas.
BADET: Takvinduene og lysekronen slipper et nesten magisk lys over badekaret. Til venstre ser du dusjrommet som er inspirert av parets ferietur til Hellas. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Startet med hagen

I motsetning til de fleste andre husbyggere ventet ikke det hageinteresserte paret med uteområdet til slutt.

- Vi hadde faktisk laget hagen før grunnmuren sto ferdig, sier Maria.

- Det tar tid for trær og busker å vokse seg store, derfor ville vi starte så fort som mulig, sier Tommy.

Uvirkelig å vinne

For å holde familien sin i Sogn og Fjordane oppdatert på husbygging og familieforøkelse, startet Maria bloggen Marias verden. Maria har ikke hatt noe spesielt behov eller lyst til å vise fram boligen før, men denne gangen var det annerledes. Denne gangen var boligen helt, helt ferdig.

- Vennene mine har oppfordret meg til å ta kontakt med et interiørblad før, men jeg har aldri vært helt klar for det. Da jeg så konkurransen utlyst i BoligDrøm, tenkte jeg at det er et blad som passer godt med min stil, og at tiden endelig var inne, sier Maria.

Nå gleder den ferske vinneren seg til å bruke premien, som er et helgeopphold på hotell Gullsmeden, og 25 000 kroner til fri bruk på House of Oslo - et virkelig mekka for interiørfrelste.

- Jeg kan fortsatt ikke tro at jeg vant! Jeg ser veldig fram til å bo på det lekre hotellet og se etter en ny sofa, sier Maria.

Les også:

Hytter i Oslofjorden selger som aldri før

De rette plantene for bratte skråninger

Hallen: I gangen gjør svarte detaljer hele forskjellen, og sørger for godt samspill med inngangsdøren. En kommode fra Nordal er malt svart og har fått nye knotter.
Hallen: I gangen gjør svarte detaljer hele forskjellen, og sørger for godt samspill med inngangsdøren. En kommode fra Nordal er malt svart og har fått nye knotter. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen
SPISESTUEN: Bak spisestuen har Tommy malt et kontrastfelt på veggen, som blir et flott bakteppe for Marias feminine interiør. Feltet stopper et stykke før taklisten for å unngå at fargen tar over hele rommet.
SPISESTUEN: Bak spisestuen har Tommy malt et kontrastfelt på veggen, som blir et flott bakteppe for Marias feminine interiør. Feltet stopper et stykke før taklisten for å unngå at fargen tar over hele rommet. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen
PRINSESSEROM: Rosa koser seg i sin prinsesseverden. Å henge opp søte kjoler og fine stoffer gir et lett og feminint utrykk
PRINSESSEROM: Rosa koser seg i sin prinsesseverden. Å henge opp søte kjoler og fine stoffer gir et lett og feminint utrykk Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen
KJØKKENØY: Som vinner av Norges Drømmebolig har Maria blant annet fått et gavekort på 25 000 kroner, som hun fritt kan bruke på House of Oslo. På ønskelisten står en rosa KitschenAid-maskin til kjøkkenet.
KJØKKENØY: Som vinner av Norges Drømmebolig har Maria blant annet fått et gavekort på 25 000 kroner, som hun fritt kan bruke på House of Oslo. På ønskelisten står en rosa KitschenAid-maskin til kjøkkenet. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen
VASKEROM: Her har en møbelsnekker bygget inn mye av det tekniske, for et ryddig og rent uttrykk. Maria hadde lenge ønsket seg et gulv med sjakkmønster, og det fikk hun både her og på toalettet som ligger vegg i vegg.
VASKEROM: Her har en møbelsnekker bygget inn mye av det tekniske, for et ryddig og rent uttrykk. Maria hadde lenge ønsket seg et gulv med sjakkmønster, og det fikk hun både her og på toalettet som ligger vegg i vegg. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen
SOVEROM: Maria og Tommys soverom har nattbord og bordlamper fra Ikea. Fargefeltet bak sengen er malt i fargen Gren. Gulvet er malt i gråfargen Front, som har litt gult og grønt i seg. Begge er fra et av Jotuns fargekart.
SOVEROM: Maria og Tommys soverom har nattbord og bordlamper fra Ikea. Fargefeltet bak sengen er malt i fargen Gren. Gulvet er malt i gråfargen Front, som har litt gult og grønt i seg. Begge er fra et av Jotuns fargekart. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen
PRINSEROM: Noas rom er innredet i blått og hvitt. Han er spesielt stolt av elefanten som er malt på veggen.
PRINSEROM: Noas rom er innredet i blått og hvitt. Han er spesielt stolt av elefanten som er malt på veggen. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Slik kvitter du deg med naboens tre

De beste internasjonale bloggene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning