Utekjøkken

Lag maten ute

En liten krok er alt du trenger for å kunne tilberede sommerens middager ute. Her får du inspirasjon!

INSPIRASJON: Det skal ikke mye til for å lage deg en inspirerende og brukbar kjøkkenkrok ute. Beate Hemsborgs krok er både enkel, flott og praktisk.
INSPIRASJON: Det skal ikke mye til for å lage deg en inspirerende og brukbar kjøkkenkrok ute. Beate Hemsborgs krok er både enkel, flott og praktisk. Foto: FOTO: Inger Beate Hemsborg.
Publisert Oppdatert

Selv om det har regnet mest denne sommeren, liker vi å være ute, og gjerne spiser vi ute også.

Grille kan man gjøre uansett vær, og med en overbygget spiseplass kan du spise ute - bare det ikke blåser for mye.

Hvis ikke kan vi grille ute og spise inne, en løsning mange nok har tydd til i sommer.

Mekke mat ute

Det skal ikke mye til å fikse seg et enkelt utekjøkken. Dette rommet vil flere og flere av oss ha tilgang til, og løsningene varierer fra en avlastningsbenk til egne hus bygget til formålet.

Vi liker en mellomting best, det er greit med tilgang til vann (fra hageslangen kanskje?), strøm og et skap, slik at de mest brukte tingene kan få stå lett tilgjengelig.

Det aller viktigste er at du først finner ut hva du har bruk for, også lager løsningen ut fra dette. På den måten får du et utekjøkken du garantert bruker.

SPISE UTE: Beate Hemsborg har laget seg en koselig kjøkkenkrok, med tilgang til strøm. At hun kan koble til vaffeljernet er veldig populært blant barna. Skapet er fra Madam Stoltz, kurvene og kassene under benken er fra Ikea, Kid og Home & Cottage.
SPISE UTE: Beate Hemsborg har laget seg en koselig kjøkkenkrok, med tilgang til strøm. At hun kan koble til vaffeljernet er veldig populært blant barna. Skapet er fra Madam Stoltz, kurvene og kassene under benken er fra Ikea, Kid og Home & Cottage. Foto: FOTO: Inger Beate Hemsborg

Beate Hemsborg med bloggen Beates verden har et slikt utekjøkken. Hun og mannen har bygget en benk med plankerester fra da de la terrassen.

Beate har tilgang til strøm i sin kjøkkenkrok, men ikke vann. God oppbevaring er noe hun har lagt vekt på.

Stjel stilen

Når du først har fått på plass en benk og noen hyller, skal det ikke mye til å stashe hjørnet til et stilfult sted du stolt kan vise fram.

Det lønner seg å satse på noen få materiale, da får du raskt helhet i utvalget. Velg deg også en fargeskala.

Ting du vet du skal bruke lenge, er det verdt å investere litt i, som grill og kurver.

Men kjøkkenhåndklær, lys og pynt kan være rimelig og kanskje byttes oftere. Velg da disse i morsomme kontrastfarger.

Videre i saken kan du se flere løsninger i mellomskiktet, vi håper du finner inspirasjon til din egen krok.

ENKEL LØSNING: Trillebord fra Ikea, vannkanne fra Madame Stoltz, oreganoplante fra Mester Grønn, kurv med knagger fra lunehjem.no, og bøttegrill fra Madame Stoltz.
ENKEL LØSNING: Trillebord fra Ikea, vannkanne fra Madame Stoltz, oreganoplante fra Mester Grønn, kurv med knagger fra lunehjem.no, og bøttegrill fra Madame Stoltz. Foto: FOTO: Produsentene
UTEMAT: Grønn kulegrill fra Jernia, kurv til bestikk fra lunehjem.no, flettet kurv fra Bloomingville og forkle fra Kid interiør.
UTEMAT: Grønn kulegrill fra Jernia, kurv til bestikk fra lunehjem.no, flettet kurv fra Bloomingville og forkle fra Kid interiør. Foto: FOTO: Produsentene

LES OGSÅ:

Stem på Norges drømmebolig!

LETT: Du kan gjøre det helt enkelt ved bare å skru fast en liten "benk", og bruke den som bord.
LETT: Du kan gjøre det helt enkelt ved bare å skru fast en liten "benk", og bruke den som bord. Foto: FOTO: Mette K. Stene-Johansen
GOD PLASS: Har du plassen til det kan du mure opp et lite kjøkken. Dette utekjøkkenet står på et rødt mursteinsgulv, med en hvit og rød levegg. Her har beboerne både arbeidsbenk, ovn og spiseplass.
GOD PLASS: Har du plassen til det kan du mure opp et lite kjøkken. Dette utekjøkkenet står på et rødt mursteinsgulv, med en hvit og rød levegg. Her har beboerne både arbeidsbenk, ovn og spiseplass. Foto: FOTO: Per Erik Jæger
PÅ KORTVEGGEN: Utekjøkken langs veggen på en bod. Et bord og noen hyller er alt som skal til.
PÅ KORTVEGGEN: Utekjøkken langs veggen på en bod. Et bord og noen hyller er alt som skal til. Foto: FOTO: Inger Mette Meling Kostveit

Små hytter er den nye trenden

Her står fotoboksene som måler gjennomsnittsfarten din

De sunneste iskremene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning