Romantisk hage

Nå vil vi ha bestemors hage

Skap en romantisk uteplass med hvitt, hvitt og bare hvitt.

SOMMERROMANTIKK: Dekorerer du uteplassen i hvitt skaper du romantiske omgivelser. Ved hjelp av blomster og planter blir selv den kjedeligste uteplass til en oase.
SOMMERROMANTIKK: Dekorerer du uteplassen i hvitt skaper du romantiske omgivelser. Ved hjelp av blomster og planter blir selv den kjedeligste uteplass til en oase. Foto: Ina Agency
Publisert Oppdatert

Det skal ikke så mye til for å få en flott og romantisk hage. Ta utgangspunkt i noen lekre utemøbler og legg til detaljer som blomster, tekstiler og levende lys, så er du på god vei.

En hvit benk full av myke tepper og puter, gjerne i hvitt og blonder, er det perfekte valget for denne yndige stilen. Plasser den på en solfylt og lun plass i hagen og du er klar til å nyte hagelivet.

Romantisk og frodig oase

Er du så heldig å ha en overbygget veranda, får du fort til en utestue. Bruk godt med blomster og planter, da blir selv den kjedeligste uteplass til en oase.

Med alt i hvitt, får du en skikkelig romantisk stemning. Nostalgiske krukker, gamle møbler med patina og gammeldagse plantevalg understreker stilen.

Dekorer med margeritter, prestekrager og nierembergia - en lavtvoksende plante, som også er fin som bunndekker. Topp det hele med et fuglebad i stein, så får du et herlig lydbilde også, mens du koser deg i din oase.

ALTERNATIVE VASER: Hvite blomster som riddersporer, jomfru i det grønne og veronica, i gamle emaljerte kanner gir en helt riktig landlig følelse til uterommet.
ALTERNATIVE VASER: Hvite blomster som riddersporer, jomfru i det grønne og veronica, i gamle emaljerte kanner gir en helt riktig landlig følelse til uterommet. Foto: Ina Agency
VAKRE BUKETTER: Her er de hvite rosene satt litt dypere ned i vasen, slik at de skjøre margerittene kommer til sin rett. Grønne blader omkranser buketten i bunn og blir en fin ramme. Noen pærer skjødesløst på bordet er merkelig nok effektiv pynt det også.
VAKRE BUKETTER: Her er de hvite rosene satt litt dypere ned i vasen, slik at de skjøre margerittene kommer til sin rett. Grønne blader omkranser buketten i bunn og blir en fin ramme. Noen pærer skjødesløst på bordet er merkelig nok effektiv pynt det også. Foto: Ina Agency
EN PLASS I SOLEN: En så fin benk i hvitt smijern må du nok i antikvitetsbutikker eller nettbutikker for å finne. En dagseng kan derimot være lettere å finne, og de gjør samme nytten. Fyll opp med hvite puter og tepper.
EN PLASS I SOLEN: En så fin benk i hvitt smijern må du nok i antikvitetsbutikker eller nettbutikker for å finne. En dagseng kan derimot være lettere å finne, og de gjør samme nytten. Fyll opp med hvite puter og tepper. Foto: Ina Agency

Skjør bukett til kveldskosen

Med en bukett kan du enkelt og effektivt pynte ute. Plukk litt av det du har i hagen, suppler med ferdige buketter fra butikken, og sett sammen etter beste evne.

Du kan også lage dine egne hvitlaserte blomsterkrukker. Alt du behøver å gjøre er å male gamle terrakotta-krukker med et tynt lag akrylmaling, og et lag med krakeleringsmaling over. Når det er tørt maler du et nytt lag med akrylmaling. Vips så har du nostalgiske krukker.

Les også:

LYS I MØRKET: Når skumringen faller på er det fint å tenne tusen små lys. Heng gamle syltetøyglass, eller andre glass, i ståltråd, og du kan få en hage full av særegne lykter.
LYS I MØRKET: Når skumringen faller på er det fint å tenne tusen små lys. Heng gamle syltetøyglass, eller andre glass, i ståltråd, og du kan få en hage full av særegne lykter. Foto: Ina Agency
BORD-DEKOR: En blomst på servietten skaper sommerfølelse til et dekket bord, her ser du jomfru i det grønne. Bruk tøyservietter og blondeduk til fest, og stikk blomsten gjennom litt blonde for ekstra pynt.
BORD-DEKOR: En blomst på servietten skaper sommerfølelse til et dekket bord, her ser du jomfru i det grønne. Bruk tøyservietter og blondeduk til fest, og stikk blomsten gjennom litt blonde for ekstra pynt. Foto: Ina Agency
SÆRPREG: Ønsker du at blomsterkrukkene skal matche uteområdet kan du surre et pent stoff rundt dem, og knyte med et lekkert bånd.
SÆRPREG: Ønsker du at blomsterkrukkene skal matche uteområdet kan du surre et pent stoff rundt dem, og knyte med et lekkert bånd. Foto: Ina Agency

Finn den perfekte hvitfargen

De fineste uterom finner du i inspirasjonsguiden

Verdens fineste hager

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning