Uteplass

Fra veranda til lekker oase

Brukte møbler og grønne planter var alt som skulle til.

VERANDA MED SJEL: Etter noen runder på loppemarkeder har verandaen endelig blitt slik Trine Thorsen hadde forestilt seg. Krakken, sidebordet og sofaen er alt fra loppemarked.
VERANDA MED SJEL: Etter noen runder på loppemarkeder har verandaen endelig blitt slik Trine Thorsen hadde forestilt seg. Krakken, sidebordet og sofaen er alt fra loppemarked. Foto: FOTO: Trine Thorsen
Publisert Oppdatert

Kjeller og loft ble endevendt da fotograf Trine Thorsen skulle innrede sin nye uteplass. Resultatet er en herlig oase.

Etter mange år i Oslo var Trine og samboeren klar for mer landlige omgivelser.

Det tok et halvt år med visninger, så ble leiligheten på Torshov byttet ut med et herskapelig hus på Hurum, med terrasse og stor tomt.

- Vi flyttet fra 48 til 364 kvadratmeter, så vi trengte en del nytt for å fylle huset. Heldigvis hadde jeg lenge spart på fine ting til den dagen vi skulle flytte til hus. Hele to lagre og en kjellerbod hadde jeg full, ler Trine.

PÅ HYLLA: Her er det plantet i syltetøyglass og potter. En hatt til solfylte sommerdager bringer håp om lysere tider.
PÅ HYLLA: Her er det plantet i syltetøyglass og potter. En hatt til solfylte sommerdager bringer håp om lysere tider. Foto: Trine Thorsen

På jakt etter lopper

Det første Trine ville gjøre i det nye huset var å innrede sin etterlengtede uteplass. Selv etter noen år med samlemani, måtte hun noen runder på loppemarkeder og i bruktbutikker, for at innredningen skulle falle på plass.

Toseteren i rotting var hun så heldig å få på et loppemarked i Sandefjord, for hundre kroner. De gamle putene byttet hun ut med noen nye i lin. Sidebordet og trehyllen ble kjøpt i en lokal bruktbutikk, for en slikk og ingenting.

- Å finne fine ting på loppemarked, som ikke koster all verden, gir meg en større tilfredsstillelse enn dyre designmøbler. Jeg blir glad av gammelt skrot!

Når du skal tråle bruktbutikker og loppemarkeder etter gamle møbler er det viktig med tålmodighet. Dette er et av de viktigste tipsene til hvordan du skal gjøre skikkelige loppiskupp.

Grønne fingre

GRØNNE OMGIVELSER: Ved å dekorere verandaen med levende planter du et friskt og frodig fristed. Lavendel og marikåpe står klare til å plantes i jorden.
GRØNNE OMGIVELSER: Ved å dekorere verandaen med levende planter du et friskt og frodig fristed. Lavendel og marikåpe står klare til å plantes i jorden. Foto: Trine Thorsen
GJENBRUK: Disse stolene er funnet på et loppemarked, og har nå fått nytt liv på Trines veranda. Nyplantede snøroser og pelargonia i terrakottapotter står grønne og fine i karmene.
GJENBRUK: Disse stolene er funnet på et loppemarked, og har nå fått nytt liv på Trines veranda. Nyplantede snøroser og pelargonia i terrakottapotter står grønne og fine i karmene. Foto: Trine Thorsen

Et stort blomsterbord på hjul sto høyt på ønskelisten. Det ønsket sørget samboeren for at gikk i oppfyllelse. Han snekret et røft og praktisk arbeidsbord av konstruksjonsvirke og terrassebord, helt etter Trines smak.

- Jeg elsker å holde på med blomster, og kan vel si jeg har fått utdelt grønne fingre. Blomster er meditasjon for meg, de får skuldrene mine til å senke seg mange hakk. Alt stress forsvinner som dugg for solen. Dette er mitt fristed.

Da arbeidsbordet var på plass dro hun ut for å kjøpe planter.

- Jeg gikk litt berserk og kom hjem med mange vekster.

Utfordringen var finne noe å plante det i. Men med litt fantasi og kreativitet løste problemet seg. Gamle kasser, kakeformer, norgesglass og brødbokser ble dratt fram fra loft og kjeller.

Resultatet ble en deilig og annerledes plass fylt med blomster og grønne planter.

- Uteplassen har gode solforhold med sol fra morgen til tidlig kveld. Noe av det beste, er at den har tak, så den kan brukes uansett vær. Siden jeg har hjemmekontor og sitter mye foran dataen, synes jeg at det deilig å ta pauser ute selv om det regner, avslutter Trine.

Les også:

Fem tips til uteplassen

KREATIV PLANTING: Det massive blomsterbordet på hjul har samboeren laget av trykkimpregnert konstruksjonsvirke og terrassebord. Bare fantasien setter grenser for hva du kan plante i. Her ser du blant annet en gammelbrødboks som har kommet til nytte.
KREATIV PLANTING: Det massive blomsterbordet på hjul har samboeren laget av trykkimpregnert konstruksjonsvirke og terrassebord. Bare fantasien setter grenser for hva du kan plante i. Her ser du blant annet en gammelbrødboks som har kommet til nytte. Foto: Trine Thorsen
SMART OPPBEVARING: I en gammel sykkelveske fra Aftenposten lagres blomsterpinner og lecakuler, mens hageredskapene oppbevares på den praktiske hyllen under bordet.
SMART OPPBEVARING: I en gammel sykkelveske fra Aftenposten lagres blomsterpinner og lecakuler, mens hageredskapene oppbevares på den praktiske hyllen under bordet. Foto: Trine Thorsen

Forstadshuset ble råstilig familiebolig

Her er Norges mest spennende hus

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning