Blogger om bolig

Det vrimler det av bolig- og interiørblogger der ute. Sesongens loppefunn, den nye kjøkkeninnredningen og ønskelisten til huset.

Publisert Oppdatert
Foto: Tegning: Bente Jørgensen

I Sverige har det for lengst tatt av. Nå er Norge på god vei etter.

Boligblogging er i ferd med å bli et etablert begrep i bloggernes verden - i øyeblikket vrimler det av bolig- og interiørblogger der ute.

Felles for dem er at de er skapt ut fra eiernes lidenskap for bolig og interiør. Her vises, kort fortalt, sesongens loppefunn, den nye kjøkkeninnredningen - og hva som står høyest på ønskelisten til boligen i øyeblikket. Her er det definitivt rom for de små tingene i hverdagen!

Stilspekteret er stort, spesielt om du klikker deg innom utenlandske blogger. De norske bloggene er så langt nokså landlige og franske i stilen.

Lidenskap

Interiørfotograf Mari Eriksson kastet seg på bloggbølgen for et drøyt år siden for å blogge om sin store lidenskap interiør. Aktiviteten på bloggen er jevnt stor. I løpet av en dag har hun rundt 500 treff.

- Vi er blitt et slags community på nett, det blir som virtuelle kompiser, sier Mari.

På bloggen legger hun ut interiørbilder, mange av dem fra egen bolig. Leserne har blant annet kunne følge Mari og familien hennes i prosessen med å totalrenovere et funkishus fra 20-tallet, utenfor Stockholm. Mari legger dessuten ut diverse inpirasjonsmateriale knyttet til interiør - i tillegg til små referater fra små og store hendelser i hverdagen.

Blir inspirert

- Boligbloggene er en stor inspirasjonskilde for meg. Som interiørfotograf har jeg også hatt stor nytte av både min egen og andres blogger. Jeg har fått flere oppdrag og samarbeidspartnere gjennom den, forteller Mari.

Hun forsøker å være innom bloggen daglig. Selv er hun overbevist om at stadig flere finner nyttig informasjon og tips til hjemmet ved å lese interiørblogger.

- Sånn sett tror jeg boligbloggingen vil bli interiørbladenes største konkurrent, sier Mari.

Rekruttert av venninne

Bodil Haga (34) fra Stord blogger når hun har tid - og aller viktigst: Lyst.

- Jeg blogger dessuten når jeg føler at jeg har noe det er verdt å legge ut. Bloggingen er ikke noe jeg gjør for andre, det er for min egen del. Det skal ikke være noe deadlinepress på bloggen min. Jeg vil dessuten at det skal være en viss kvalitet på det jeg legger ut.

Bloggen opprettet hun i april i fjor. På den tiden hadde hun svangerskapspermisjon fra jobben som grafisk designer, og en venninne som hadde blogget i lengre tid, oppfordret henne til å begynne. Det tok ikke lang tid før Bodil var bitt av den beryktede bloggbasillen.

Grafisk designer Bodil Haga fra Stord blogger om interiør.
Grafisk designer Bodil Haga fra Stord blogger om interiør. Foto: Foto: Privat

- Jeg er veldig interessert i interiør, i tillegg var det fint å kunne bruke tiden hjemme til noe kreativt, sier Bodil.

Hjelper hverandre

Bloggen er dessuten nyttig for å få gode råd og tips.

- For en stund siden var jeg på jakt etter et Smeg-kjøleskap, og gjennom bloggen fikk jeg god hjelp i jakten på kjøleskapet, sier Bodil.

I løpet av året som har gått har bloggen fått større betydning enn Bodil trodde i utgangspunktet. Den har blant annet gitt henne flere fotooppdrag.

- I tillegg har den faktisk ført til at jeg har sagt opp jobben min. Nå har jeg nettopp startet firmaet BO design & foto, avslutter Bodil.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning