HØSTENS ANTIKVITETSMESSER

Bli med på antikvitetsmesse

Vurderer du å investere i flotte, antikke bondemøbler, eller er du på jakt etter kobbersaker, lysekroner, porselen eller glass? Ta turen til noen av høstens spennende messer!

PORSELENSJAKT: Gå på jakt etter samleobjekter og antikviteter på noen av høstens antikvitetsmesser.
PORSELENSJAKT: Gå på jakt etter samleobjekter og antikviteter på noen av høstens antikvitetsmesser. Foto: Foto: Sandy, Flickr
Sist oppdatert

Skriv opp alt du får vite om tingene du kjøper: Alder, opprinnelse, navn på dekoratør, hva gjenstanden er brukt til, om noe er pusset opp eller reparert. Den som selger, kan ikke bestandig vite detaljer om alt han omsetter. Mye ble laget på samme måte over hele landet i lange perioder, mange ting er ikke merket hverken med årstall eller initialer. Gjenstandene kan også ha vært omsatt flere ganger.

Uansett vil du på en messe som oftest møte kunnskapsrike brukt- og antikvitetshandlere som gjerne deler sine kunnskaper med deg.

Les også: Hvitt og vakkert

Har du spørsmål om vedlikehold, for eksempel pussing av kobber, er messeutstillere med kobber som spesialitet de rette å spørre. På mange messer foretar fagfolk gratis taksering av gamle ting som besøkende tar med seg. Dette kan du lese i lokalpressen, sammen med annonsen for messen. Vanligvis praktiseres det en grense på tre gjenstander pr. person.

Hvis du vil kjøpe møbler, husk å ta mål hjemme, slik at du vet om nyanskaffelsen vil passe. Gjenstandene her er kun eksempler på hva du kan finne. Det er ikke sikkert de er tilgjengelige nå.

Messer i høst:

3.-5. oktober: Bent Lundsrud, Momarken, Mysen - tlf. 900 96 450

4.-5. oktober: Anka's Antikkmesser, Olympiaparken, Kristinshall, Lillehammer - tlf. 908 83 666

18.-19. oktober: Kanalbruket, Turnhallen i Bergen

5.-9. november: Bent Lundsrud A/S, Njårdhallen i Oslo

8.-9. november: Kanalbruket i Trondheim Spektrum

Denne saken ble første gang publisert 03/10 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også