Belegg på bad og balkong

Kan man dusje rett på belegg av mosaikk?

Publisert Oppdatert

Jeg vurderer å legge småsteinsmosaikk på badet mitt og lurer på om du kan si litt om dette. Kan det legges på gulvet, og kan man eventuelt dusje rett på et slikt belegg? Lurer også på hvilke typer som finnes på markedet og hva som er forskjellen på dem. Går det å legge nye fliser oppå de gamle når de gamle ikke er ødelagt?

Jeg har også en liten balkong på 4,5 kvadrat som jeg ønsker å legge gulv på. Nå er det bare betong og det ser lite koselig ut. Er det en god idé å legge naturstein der ute eller har du noen andre gode forslag?

Tusen takk for et fantastisk blad!

Lene

Det var mange spørsmål med litt tynt underlag, men hvis jeg har forstått deg riktig, så har du fliser på badet fra før. Da kan du legge fliser rett på de gamle flisene, men det er viktig å vaske godt med kraftvask og prime gulvet før du legger nye fliser.

Småsteinsmosaikk kan du fint ha i dusjen, men hvis de er av naturstein bør de behandles først. Det må du gjøre minst en gang i året. Det varierer litt etter hvilken type stein du velger. På balkongen din kan du legge naturstein. Du kan også ha fliser, men kun slike som er til utvendig bruk og tåler frost.

Det finnes mye annet du kan bruke også, for eksempel belegningsstein, skipsgulv og trykkimpregnerte terrassebord. Du kan gjerne kombinere flere av forslagene. Håper det ga deg svar på spørsmålene og noen nye ideer om hva som er mulig.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning