Behandling av betongtrapp

Behandling av trapp til funkishus

Sist oppdatert

Vi har bygd et funkisinspirert hus med en støpt betongtrapp som går mellom tre etasjer. Vil gjerne ha noen ideer til finish av betongtrapper; terrazzo, annen overflatebehandling? Særlig svingtrappen i 1. etasje er vanskelig. Tar gjerne imot ideer til rekkverk også.

Gratulerer med ny trapp! Mange som støper trapp i betong, bruker denne som utgangspunkt for videre kledning: fliser; steinfliser, treverk etc. Det er mange vakre steinoverflater som du kan bruke. Hvis du vil vurdere dette, kan du lete på blant annet www.stenhuset.no . Her finner du terrazzo fliser også.

Når dette er sagt, vil jeg heller råde deg til å beholde betongen som betong. Det du skal gjøre er kun å polere og lakkere trappen. Du vil få mørkere overflate med mye spill i. Personlig er jeg veldig glad i betong og synes overflaten blir som et maleri. En velutstyrt fargehandel vil kunne vise deg forskjellige midler du kan bruke og resultatet av disse. Du vil spare en del penger på å ikke kle trappen. Disse kan du bruke på rekkeverket isteden! Et flott rekkverk kan få selv en grusom trapp til å se flott ut, på samme måten som en fantastisk trapp kan bli ødelagt av et feil rekkverk. Til trappen deres ville jeg ha valgt et rekkverk i glass. Mange tror at dette er veldig dyrt, men det behøver det ikke å bli. På www.pks.no kan du finne fine løsninger til gunstige priser. Bare husk at jo enklere rekkverket er, jo flottere blir resultat.

Hvis du vurderer et belegg, er det også mulig å legge lærfliser. Det er utrolig spennende å se på, varmt og behagelig å gå på og helt unikt. Dessuten blir det bare vakrere med årene. I Norge regnes dette fortsatt for å være et eksklusivt belegg. I USA og England finnes det leverandører som selger fliser av resirkulert lær og skinn. Det er billigere, og dessuten bra med tanke på miljøet. Sjekk www.greenfloors.com . På www.crestleather.com (føres også i Norge) kan du se slike fliser. Men det er også alltid billige alternativer på www.forbo.no .

Denne saken ble første gang publisert 30/06 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også