Romantikk på badet

Rimelig oppussing av badet

Et lite, mørkt og dunkelt bad ble lyst og lekkert i shabby chic-stil.

SHABBY CHIC: Med lys maling og tekstiler fikk badet helt ny stil.
SHABBY CHIC: Med lys maling og tekstiler fikk badet helt ny stil. Foto: Foto: Mona Gundersen/Ifi.no
Publisert Oppdatert
TRIST: Mørkt og trist før oppussingen.
TRIST: Mørkt og trist før oppussingen. Foto: Foto: Mona Gundersen/Ifi.no

Dette er IFI

Innholdet i denne artikkelen er hentet fra IFI.

IFI - Informasjonskontoret for farge og interiør, skal gi nøytral informasjon om tjenester og produkter samt gi veiledning og råd om farge og interiør. Organisasjonens medlemmer er bedrifter som leverer varer eller tjenester til dette markedet.

Badet er det rommet som ofte er mest ressurskrevende å pusse opp. Både når det gjelder penger og tid. Men det er ikke alltid nødvendig med en totalrenovering.

Rimelig baderomsoppussing

Eierne av dette badet var ikke interessert i en oppussing av 100 000-kronersklassen, men de ønsket nye, lyse farger og en litt mer personlig stil på badet. Shabby chic-stilen falt i smak hos begge.

Utgangspunktet var et bitte lite, mørkt og dunkelt bad på knappe tre kvadratmeter med burgunderrøde vegger og tak. I forgangen til badet var et lite toalett med innebygd skap. Husmorvinduet over badekaret med ramme i mørk beis, stengte alt lyset ute og bygget opp om den dunkle stemningen i rommet.

Les også: 11 enkle tips til soverommet

Vanntette vegger med maling

Første steg var å male badet i lysere farger. Flere malingsprodusenter tilbyr ulike våtromssystem som består av en spesiell grunning, tapet og maling som gir helt vanntette vegger. Fordelen med en slik behandling på veggene er at du slipper å legge membran og fliser, og at baderommet kan males om så ofte du vil.

Her ble veggene malt i en varm, himmelblå farge, mens tak, lister, vindu og resten av innredningen ble malt hvit.

Les også: Smarte løsninger på liten plass

Lunhet og farger med tekstiler

Yndige tekstiler med blomstertrykk og blonder var med på å gi farger og lunhet til baderommet. Et gjennomsiktig dusjforheng i plast, ble gjemt bak nydelige, pastellfargede tekstiler som ble knyttet med bånd rundt dusjforhengstangen. Det samme tekstilet ble benyttet i frontene på det innebygde skapet i forgangen.

VANNTETT: Velg vanntett maling i lyse farger. Og gjerne litt pynt.
VANNTETT: Velg vanntett maling i lyse farger. Og gjerne litt pynt. Foto: Foto: Mona Gundersen/Ifi.no
LYSE FARGER: Himmelblått og hvitt går igjen.
LYSE FARGER: Himmelblått og hvitt går igjen. Foto: Foto: Mona Gundersen/Ifi.no

Speilrutene ble skåret ut og erstattet med tekstil og hønsenetting, noe som ga et litt gammeldags og romantisk preg. Og vaskemaskinen under servanten ble skjult bak hvite blondetekstiler.

Les også:

Ikke plass til badekar? Se her

Ha det på badet!

Senk taket visuelt

Som regel er det flott med høyt til taket, men i et lite rom som dette badet kan et altfor høyt tak føre til at rommet virker som en lang, smal sjakt. For å bøte på dette - uten å bruke mye penger på å senke taket - ble taklisten festet 30 centimeter ned på veggen.

Feltet over ble malt i samme farge som taket, noe som "trekker" taket nærmere og gir en hyggeligere og mer intim atmosfære i rommet. Under taklisten ble det festet to rader med glassmosaikkfliser som gir en fin ramme rundt hele rommet.

Les også:

Slik henger du opp bilder

Se opp for møbelkupp

10 romantiske hoteller i Norge

Saken er levert av Ifi.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning