Toalettsete som lukker seg selv

Dette toalettsetet berger ekteskapet

En sensor registerer når du forlater åstedet og sørger for at toaletsetet lukker seg.

LUKKER SEG SELV: Dette kunne nesten vært toalettet til Dart Wader i Star Wars, men er bare den nyeste oppfinnelsen på markedet. Her lukker både setet og lokket seg automatisk etter bruk.
LUKKER SEG SELV: Dette kunne nesten vært toalettet til Dart Wader i Star Wars, men er bare den nyeste oppfinnelsen på markedet. Her lukker både setet og lokket seg automatisk etter bruk. Foto: Foto: Pressalit
Publisert Oppdatert

Et dolokk er ikke lenger bare et dolokk, nye designer lanseres stadig i markedet .

Det danske firmaet Pressalit presenterer et toalettsete som de påstår for evig og alltid vil stilne dolokkdiskusjonen hjemme. Dette lukker seg etter besøket.

En sensor registrer om du er ferdig med ditt ærend og lukker lokket stille og rolig etter deg.

- Vi arbeider hele tiden med å finne nye måter å få toalettlokket til å fungere, og da ble dette det neste steget, forklarer Anne-Sofie Hedegaard Andersen til klikk.no.

Hun utdyper at noe av bakgrunnen for løsningen naturligvis har vært den evige diskusjonen om dolokket skal være opp eller, men at det like mye har dreid seg om de hygieniske aspektene.

- Nå slipper man faktisk å berøre toalettlokket for å lukke det.

Hva mener du? Skal dolokket lukkes etter hvert dobesøk? Bli med i vår spørreundersøkelse nederst i saken.

Et dolokk med mening

Det nye toalettsetet fra Pressalit heter AutoClose, og det lukker seg altså selv. Og ifølge Pressalit lukker det også for evig og alltid debatten mellom kjønnene om dolokket skal lukkes eller ikke. De kaller sin nye oppfinnelse toalettsetet som har en mening, og forteller at kranglende par nå kan falle til ro.

"Menn behøver ikke lenger å huske på å legge dosetet ned og kvinner kan nyte et baderom hvor setet alltid er nede. AutoCloset tar hensyn til alle og hjelper med å gjeninnsette harmonien på baderommet", skriver de på sine nettsider.

Intelligent toalettsete

Pressalit kaller sitt nyutviklede toalettsete for intelligent. I det legger de at setet, med hjelp av en sensor, registrer at det sitter noen på ramma.

Når vedkommende forlater åstedet går det halvannet minutt og så siger både sete og lokk ned og lander varsomt på toalettskålen.

Men foreløpig er det ingen som har funnet opp et toalett som rengjør seg selv.

Fjerner brustne forventninger

Diskusjonen om dolokket skal være oppe eller nede, er en krangel som rir mange samliv. Ifølge fagrådgiver ved samlivssentetert på Modum Bad, Gunvor Ek, handler det mye om de forventningene man har til den andre.

- Mange par sliter seg ut på at man driver et endringsprosjekt for å forandre på den andre parten. Det handler om å være bevisst på at den andre har vokst opp i et annet hjem, hvor for eksempel dolokket sto oppe hele tiden, sier hun til klikk.no.

De dype ting

Isolert sett vil diskusjonen om dolokket være en uvesentlig ting, men i en større sammenheng kan det handle om noe så grunnleggende som maktforholdet i et samliv. Hvem sine regler skal gjelde?

- Det kan dreie seg om de skjulte tingene i et samliv, de som ligger i dypet og som handler om trygghet, tillit og respekt i forhold til hverandre.

Kommunikasjon

Ifølge Ek vil alle par har sine temaer, som med en gang man kommer inn på dem vil skape gruff.

- Det hele handler om kommunikasjon, om å snakke sammen og ta opp ting som irriterer, i stedet for å gå rundt og tenke for seg selv, at dersom han virkelig elsker meg så lukker han dolokket.

Les også:

Slik fjerner du striper i doskåla

Lekkasjefare med vegghengt do

Bakteriebombene på do

Stor test av tomatsupper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning