Bad med frittstående badekar

Bad med utsikt på toppen av bygård

Beboerne lar lyset strømme inn på badet fra alle kanter.

INNSYN OG UTSYN: Badet på 17 kvadratmeter i toppetasjen har mange glassflater både ut mot naturen og inn mot stuen og arbeidsrommet. En spesialsydd seilduk hindrer eventuelt innsyn. (FOTO: Espen Grønli)
INNSYN OG UTSYN: Badet på 17 kvadratmeter i toppetasjen har mange glassflater både ut mot naturen og inn mot stuen og arbeidsrommet. En spesialsydd seilduk hindrer eventuelt innsyn. (FOTO: Espen Grønli) Foto: FOTO: Espen Grønli
Publisert Oppdatert

Badet er innrammet av glass og gir både innsikt og utsikt. Det ligger på toppen i en bygård på Grünerløkka i Oslo, og sto klart da beboerne kjøpte leiligheten.

- Badet fungerer utrolig godt i hverdagen. Med sine 17 kvadratmeter slipper vi å overfylle rommet, vi har frittstående badekar, og her er det til og med plass til badstue, sier beboerene.

Vanligvis trenger de ikke å skjerme glassveggene til stuen og arbeidsrommet, men ved behov dekker de til med tekstiler som går et stykke opp på veggen. Rekkverket i glass utenfor badet er dekket av spesialsydd seilduk, og hindrer innsyn fra andre leiligheter i samme høyde.

Baderommet gir beboerne spafølelse. Hør bare hvordan en vinterdag med fantastisk turvær kan lyde:

- Vi forhåndsprogrammerer badstuen etter frokost før vi går ut. Mens vi nyter skituren i Nordmarka, går varmen på. Vel hjemme er det bare å gå rett inn i en varm badstue. Etterpå trekker vi skyvedørene i glass til side for å få en rask avkjøling. Romfølelsen og lysinnslippet gir oss nærmest opplevelsen av å være ute.

INNSYN: Fra stuen kan man se tvers gjennom badet og inn til  arbeidsrommet. Baderomsinnredningen er fra Hansa. Den røde puffen fungerer som skittentøyskurv.
INNSYN: Fra stuen kan man se tvers gjennom badet og inn til arbeidsrommet. Baderomsinnredningen er fra Hansa. Den røde puffen fungerer som skittentøyskurv. Foto: FOTO: Espen Grønli
STORT: Badet er på 17 kvadratmeter og har stort lysinnslipp. Seilduk fra Quantum Sails er montert ut mot de andre gårdene. Flisene er fra flis.no og baderomsinnredningen fra Hansa.
STORT: Badet er på 17 kvadratmeter og har stort lysinnslipp. Seilduk fra Quantum Sails er montert ut mot de andre gårdene. Flisene er fra flis.no og baderomsinnredningen fra Hansa. Foto: FOTO: Espen Grønli
SKJERMET: Glassveggene inn til stuen og arbeidsrommet har fått skjerming som lett kan dras opp eller ned ved behov.
SKJERMET: Glassveggene inn til stuen og arbeidsrommet har fått skjerming som lett kan dras opp eller ned ved behov. Foto: FOTO: Espen Grønli
BADSTUE: Badet inneholder også en badstue som er bygget på stedet av Miljø-Bygg.
BADSTUE: Badet inneholder også en badstue som er bygget på stedet av Miljø-Bygg. Foto: FOTO: Espen Grønli

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning