Smarte tips til badet

11 knep som gir spa-følelse på badet

Med disse enkle tipsene får du et bad med særpreg. Uten at det koster skjorta.

LURE GREP: På badet til venstre er det laget en gullvegg. Det gir badet særpreg. Badet til høyre er et godt eksempel på hvordan man kan utnytte plassen til det fulle på et lite bad, samt skape spafølelse. Legg merke til den kule lampen.
LURE GREP: På badet til venstre er det laget en gullvegg. Det gir badet særpreg. Badet til høyre er et godt eksempel på hvordan man kan utnytte plassen til det fulle på et lite bad, samt skape spafølelse. Legg merke til den kule lampen. Foto: FOTO: Jonas Bjerre-Poulsen og Yvonne Wilhelmsen
Publisert Oppdatert

Du trenger ikke å bruke en formue på å skape en deilig oase på badet.

Det finnes faktisk muligheter for alle til å gjøre en enkel forvandling på badet. Helt uten at man velter budsjettet for flere år fremover.

Du kan skifte ut baderomsmøbler med noen utypiske møbler. Du kan dekorere med fliser med et helt eget preg - eller du kan gjøre noe ekstra ut av for eksempel én vegg.

Her har vi samlet et knippe med morsomme og oppnåelige ideer for deg.

1. Bort med bordene

Har du irriterende 80-tallsborder du gjerne skulle ha kvittet deg med? Eller vil du kanskje pynte de helt hvite standardflisene du har? Nina Holst som står bak Stylizimo, ville gjerne ha bort borden midt på veggen på badet.

Hun valgte å male den med kalkmalingen Earth Stone fra Pure & Original. Hun malte også flisene på hver side av borden. Dermed fikk hun nytt bad for rundt 600 kroner - og jobben tok bare to timer.

LUR LØSNING: Nina Holst som står bak Stylizimo, ville gjerne ha bort borden midt på veggen på badet. Det løste hun på en enkel og rimelig måte.
LUR LØSNING: Nina Holst som står bak Stylizimo, ville gjerne ha bort borden midt på veggen på badet. Det løste hun på en enkel og rimelig måte. Foto: FOTO: Nina Holst

2. Fargede fuger

På badet nedenfor er det brukt gul fugemasse. Til en forandring. Det gir badet et helt eget preg. Om du synes det blir mye å ha farget fugemasse på et helt bad, kan du heller gjøre det på et gjestetoalett - om du har det.

Mapei leverer fugemasse i mange farger, og på hjemmesiden deres finner du en oversikt over hvor du får kjøpt dette.

3. Speil, speil på veggen der

Du må ikke nødvendigvis velge et speilskap eller et standard firkantet speil på badet. Våg å tenke annerledes. Da får du morsomme løsninger som ikke alle har.

På bildet nedenfor er det innredet med et speil i kobber og en benk satt sammen av to ulike skap i finér.

4. Fliser med trøkk

FARGET FUGEMASSE: På dette badet er det brukt gul fugemasse.  Vasken er fra Ikea. Dobørsten og baderomsproduktene oppå vasken er fra irishantverk.se.
FARGET FUGEMASSE: På dette badet er det brukt gul fugemasse. Vasken er fra Ikea. Dobørsten og baderomsproduktene oppå vasken er fra irishantverk.se. Foto: FOTO: Anna Kern
UT AV BOKSEN: Du må ikke nødvendigvis velge et speilskap eller et standard firkantet speil på badet. Alt er fra House Doctor.
UT AV BOKSEN: Du må ikke nødvendigvis velge et speilskap eller et standard firkantet speil på badet. Alt er fra House Doctor. Foto: FOTO: Produsenten

Velger du å bruke håndlagde fliser på gulvet, fliser det er mye av nå, setter du preg på hele badet. Flisene på bildet nedenfor er fra marrakeshdesign.se, mens det lekre badekaret er fra Westerbergs bad. For det lille ekstra kan du sette en blomstergren i en stor vase på gulvet.

5. Sett preg med tepper

Husk at du ikke trenger å bruke typiske baderomsmatter på gulvet. Et vanlig teppe, kanskje til og med med lange hår, kan være deilig å sette barbeinte tær på. Et etnisk teppe gir raskt badet ditt et personlig preg.

6. Flislegg ett felt, eller én vegg

Finner du en lekker flis du faller for, som kanskje koster mer enn lommeboken kan tåle, kan du velge å bruke den på bare én vegg, eller på et felt rundt vasken.

HÅNDLAGDE FLISER: Velger du å bruke håndlagde fliser setter du preg på hele badet. Disse er fra marrakeshdesign.se.
HÅNDLAGDE FLISER: Velger du å bruke håndlagde fliser setter du preg på hele badet. Disse er fra marrakeshdesign.se. Foto: FOTO: Kristin Lagerqvist
TEPPER: Med et spesielt teppe på gulvet, gir du badet særpreg. Teppet til venstre er fra Ellos, og det til høyre er fra House Doctor.
TEPPER: Med et spesielt teppe på gulvet, gir du badet særpreg. Teppet til venstre er fra Ellos, og det til høyre er fra House Doctor. Foto: FOTO: Produsenten

7. Tapet på badet

Du trenger ikke å velge fliser over det hele, selv om mange synes det er praktisk. Velg et tapet, eller tapetser halve veggen og ha fliser på resten. Da skaper du en unik stil. Tapetet Swan Lake Wallpaper på bildet nedenfor er fra Nina Campbell. Det passer utmerket sammen med rosa dusjforheng. De fleste tapeter er vannfaste eller vaskbare. Og særlig vinyltapeter passer på bad. Du kan også lakkere tapetet for å beskytte ytterligere. Unngå likevel å bruke tapet på steder der det er mye vann, som i dusjen. Du kan selvfølgelig gå for et våtroms-tapet, men her er det ikke like mye å velge mellom.

8. Veien til gullvegg

Lyst på en gullvegg? Gå inn på armourcoat og ta en titt på det øverste bildet. Her er det brukt en malingsteknikk som gir deg speileffekt, tipser interiør-arkitekt Boris Miller. Cole & Son har også gulltapet i serien Foundation, som du kan lakkere med helblank lakk, så du får en pianolakk-finish. Da blir den vannfast.

9. Vegg i tre

Lyst treverk er i vinden som bare det, og med en trevegg på badet tilfører du varme til et rom som fort kan bli veldig sterilt. Her har en hattehylle fått plass på veggen. Dekorativt og annerledes. Forhør deg i for eksempel på et byggvarehus om hvordan du bør behandle veggen, sånn at du sikrer et godt og varig resultat.

10. Betong er en sikker vinner

FLISEFINT: Flislegg ett felt, eller én vegg. Disse flisene måler 30 x 30 cm og er fra madeamano.com.
FLISEFINT: Flislegg ett felt, eller én vegg. Disse flisene måler 30 x 30 cm og er fra madeamano.com. Foto: FOTO: Produsenten
FARGERIKT: Velg et tapet, eller tapetser halve veggen og ha fliser på resten.
FARGERIKT: Velg et tapet, eller tapetser halve veggen og ha fliser på resten. Foto: FOTO: Natalie Clayman
GULLVEGG: Det er ikke gull alt som glimrer. Men fint er det!
GULLVEGG: Det er ikke gull alt som glimrer. Men fint er det! Foto: FOTO: Jonas Bjerre-Poulsen

Materialet er en slager på badet nå, men det er ikke lett å oppdrive vasker i betong. Med en betongvask gir du hele badet et kult uttrykk.

11. Lite - men godt

Også på små bad er det flott med badekar. Se bare på det lille, smarte badet under. Her er det også spesialtilpassede, smale skap langs den ene veggen. I tillegg har de svart dusjarmatur, noe som gir et tøft preg. Du kan faktisk bruke akryl spraylakk for å få svart armatur.

TRE I VINDEN: Med en trevegg på badet tilfører du varme til et rom som fort kan bli veldig sterilt. Men forhør deg i for eksempel på et byggvarehus om hvordan du bør behandle veggen, sånn at du sikrer et godt og varig resultat.
TRE I VINDEN: Med en trevegg på badet tilfører du varme til et rom som fort kan bli veldig sterilt. Men forhør deg i for eksempel på et byggvarehus om hvordan du bør behandle veggen, sånn at du sikrer et godt og varig resultat. Foto: FOTO: Bård Jørgensen

Les også:

Derfor er det lett å like dette badet.

Slik legger du fliser på gulvet

Nytt bad med enkle midler

Barnesetet er ofte feilmontert

MANGE STØRRELSER: Lite bad, men likevel lyst på badekar? Du får badekar i mange størrelser.
MANGE STØRRELSER: Lite bad, men likevel lyst på badekar? Du får badekar i mange størrelser. Foto: FOTO: Terence Chin
BETONG: Betong er noe mange vil ha for tiden. Og med denne vasken fra Kvik, gir du hele badet er kulere uttrykk.
BETONG: Betong er noe mange vil ha for tiden. Og med denne vasken fra Kvik, gir du hele badet er kulere uttrykk. Foto: FOTO: Produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning