Verdens dyreste hotellrom

Ville du betalt 107 000 kroner for en natt på dette rommet?

Boblebad, egen butler og en utsikt du sent glemmer; her er hotellrommene som får fart på feriepengene.

SOV SØTT: Du må grave dypt i lommeboken om du vil sjekke inn på denne suiten på Burj Al Arab i Dubai.
SOV SØTT: Du må grave dypt i lommeboken om du vil sjekke inn på denne suiten på Burj Al Arab i Dubai. Foto: FOTO: Hotellet
Publisert Oppdatert

Nordmenn er et reiselystent folk, og det er blitt hverdags å si at man har vært på ferie i både Australia og Peru. Og når man reiser, skal man jo også bo. Mange har blitt opptatte av at ikke bare reisemålet, men også hotellet i seg selv skal være en opplevelse når man er på ferie, og det dukker stadig opp nye spennende designhoteller, både her hjemme og også i storbyer rundt om i Europa og verden.

Å sjekke inn på et hotell som byr på både luksus og det lille ekstra kan være en kilde til både inspirasjon og nytelse. For noen er det en del av budsjettet når man reiser å kunne si at man har bodd både flott og standsmessig, men det er nok kanskje de færreste som hadde vært villig til å legge rubb og stubb av feriepengene - og vel så det - i bare en eneste natt på ett av disse luksusrommene.

Her er ifølge CNN nemlig verdens aller dyreste hotellrom:

1. The Presidential Suite, InterContinental, Hong Kong

Det finnes nok ikke finere utsikt i Asia enn på InterContinental i Hong Kong. Denne suiten, som er kjent som en av Asias absolutt beste, gir panorautsikt mot Hong Kongs skyline. Terrassen, som strekker seg over hele tre sider av bygget, er på hele 250 m2, og har både svømmebasseng og boblebad.

Både spisestuen, hovedsoverommet, badet og det private treningssenteret har også panoramautsikt mot Victoriahavnen, og suiten har også eget kjøkken og kontor. Og ikke nok med det, sjekker du inn på dette rommet, har du også fri tilgang på hotellets Rolls Royce, Bentley og Mercedes limousine.

Men det koster å være kar:

Prislapp: 79,000 kroner per natt.

DYR UTSIKT: 79,000 kroner natten må du punge ut med for å kunne nyte denne utsikten fra InterContinental Hotel i Hong Kong.
DYR UTSIKT: 79,000 kroner natten må du punge ut med for å kunne nyte denne utsikten fra InterContinental Hotel i Hong Kong. Foto: FOTO: Hotellet

2. Ritz-Carlton Suite, Ritz-Carlton Hotel, Moskva

Ritz-Carlton hotellet i Moskva, bor du absolutt best på denne suiten. Vinduene, som strekker seg fra gulv til tak, gir unik utsikt mot Kremlin, den Røde Plass og de store kjente katedralene som St. Basils katedralen og Christ the Savior katedralen.

Suiten, som er på hele 230 m2, er møblert i klassisk russisk imperialistisk stil, og er utstyrt med alt av moderne fasiliteter, inkludert et grand piano og gulvvarme i alle gulv.

Prislapp: 103,000 kroner per natt.

3. Royal Suite, Burj Al Arab, Dubai

På det seilformede luksushotellet Burj Al Arab, som åpnet dørene i 1999, er det ingen andre "rom" som er like luksuriøse som den kongelige suiten, Royal Suite. Alle suitene strekker seg over to etasjer, og er utstyrte med både boblebad og egen butler.

Men du må betale for luksusen:

Prislapp: 107,000 kroner per natt.

4. Royal Suite, Four Seasons Hotel George V, Paris

GULL: På Burj Al Arab i Dubai har du eget basseng på suiten din.
GULL: På Burj Al Arab i Dubai har du eget basseng på suiten din. Foto: FOTO: Hotellet
I LUKSUSKLASSEN: På Ritz-Carlton Hotel i Moskva bor du aller flottest på denne suiten.
I LUKSUSKLASSEN: På Ritz-Carlton Hotel i Moskva bor du aller flottest på denne suiten. Foto: FOTO: Hotellet

Four Seasons Hotel George i Paris er det faktisk ikke mindre enn to kongelige suiter. Begge har private terrasser med flott utsikt, og er dekorert med kostbare franske antikviteter og kunst fra 1700 og 1800-tallet. Men du må være beredt på betale dyrt for å omgi deg med krystallkysekroner og kunst:

Prislapp: 141,000 kroner per natt.

5. Royal Towers Bridge Suite, Atlantis, Bahamas

Skulle du befinne deg på Bahamas og ha behov for litt ekstrem luksus, ja, da kan du absolutt sjekke inn på denne suiten på luksushotellet Atlantis. Suiten, som har hele 10 rom du kan boltre deg på, er dekorert med gullsofaer, forgylte speil og nok gullbelagte lysekroner til at enhver minimalist ville snudd i døren. Dette er glamour på sitt ypperste.

Prislapp: 143,000 kroner per natt.

6. Ritz-Carlton Suite, Ritz-Carlton, Tokyo

Hele 300 m2 står og venter på deg om du sjekker inn på Ritz-Carlton suiten på Ritz-Carlton i Tokyo. Du kan sove i sengetøy fra italienske Frette, nyte et bad på det gigantiske marmorbelagte badet eller se film på et utvalg av digre flatskjermer som henger rundt omkring i det store hotellrommet.

PARIS: På Four Seasons Hotel George Vs luksussuite koset det deg den nette sum av 141,000 kroner natten.
PARIS: På Four Seasons Hotel George Vs luksussuite koset det deg den nette sum av 141,000 kroner natten. Foto: FOTO: Hotellet
BAHAMAS: Det skorter ikke på luksus på Royal Towers Bridge Suite på hotellet Atlantis.
BAHAMAS: Det skorter ikke på luksus på Royal Towers Bridge Suite på hotellet Atlantis. Foto: FOTO: Hotellet

Og ikke nok med det; da hotellet er høyere enn de største skyskraperne i Tokyo, kan du også fra vinduene nyte panoramautsikt over byen, palasset og ikke minst Mount Fuji.

Prislapp: 171,000 kroner per natt.

7. Presidential Suite, Hotel Cala di Volpe, Sardinia, Italia

Kanskje den aller dyreste Syden-turen noensinne - i alle fall om du sjekker inn på presidentsuiten på Hotel Cala di Volpe på Sardinia.

Her kan du nyte en luksus uten sidestykke på det unike hotellrommet - som har hele 3 egne soverom, egen privat terrasse, vinkjeller og utendørs svømmebasseng og treningsrom. Utsikten over byen Porto Cervo er ikke så verst heller.

Prislapp: 188,000 kroner per natt.

8. Penthouse Suite, Hotel Martinez, Cannes, Frankrike

Det mangler ikke på luksus på dette rommet heller. For når du sjekker inn på Penthouse Suiten på Hotel Martinez i sør-Frankrike, ja da kan du ikke bare boltre deg i den art deco inspirerte stuen eller vaske deg på ett av de to hamman-inspirerte badene, men du kan også bestille roomservice fra Croisette, hotellets egen Michelin-stjerne belagte resturant. Å, og bade på din helt egen private strand. Selvsagt.

Prislapp: 215,000 kroner per natt.

188,000 KRONER: Det koster det deg å sjekke inn på Presidential Suite på Hotel Cala di Volpe på Sardinia.
188,000 KRONER: Det koster det deg å sjekke inn på Presidential Suite på Hotel Cala di Volpe på Sardinia. Foto: FOTO: Hotellet
JAPAN: Ritz-Carlton Suite på Ritz-Carlton i Tokyo er kjent for sin spektakulære utsikt over byen og Mount Fuji.
JAPAN: Ritz-Carlton Suite på Ritz-Carlton i Tokyo er kjent for sin spektakulære utsikt over byen og Mount Fuji. Foto: FOTO: Hotellet

9. The Presidential Suite, The Raj Palace Hotel, Jaipur, India

Den palasslignende suiten på The Raj Palace Hotel var engang bolig til en ekte indisk Maharaja. "Hotellrommet" - som er på hele 1500 m2 - er et av de største i Asia, og består av en fire-etasjes leilighet dekorert i gull, belagt med speil og med eføy som vokser rundt omkring.

På din helt egen terrasse har du utsikt over byen Jaipur - eller kanskje være kulturell og nyte litt tid i suitens eget museum.

Sånt koster selvsagt.

Prislapp: 258,000 kroner per natt.

10. Royal Penthouse Suite, Hotel President Wilson, Geneve

Ingen annen suite i verden er like dyr som nettopp denne på Hotel President Wilson. Her sjekker du inn om du:

1. Har lommeboka full av gryn eller

2. Er svært nøye på personlig sikkerhet eller

RIVIERA: Bo i stil på Penthouse Suite på Hotel Martinez i Cannes. Men det koster.
RIVIERA: Bo i stil på Penthouse Suite på Hotel Martinez i Cannes. Men det koster. Foto: FOTO: Hotellet
FORGYLT: På The Presidential Suite på The Raj Palace Hotel i byen Jaipur koster det deg "bare" 258,000 kroner natten.
FORGYLT: På The Presidential Suite på The Raj Palace Hotel i byen Jaipur koster det deg "bare" 258,000 kroner natten. Foto: FOTO: Hotellet

3. Rett og slett er litt paranoid.

Dette "hotellrommet" - som kan skryte på seg spektakulær utsikt over både Geneve-innsjøen og Mont Blanc - har nemlig fullstendig skuddsikre dører og vinduer. Suiten, som har 12 rom og tar opp hele toppetasjen av hotellet, har en egen privat heis, biljardrom, bibliotek, treningsstudio og et Steinway grand piano - for dem som skulle føle for litt musikk under oppholdet.

Prislapp: 375,000 kroner per natt

Les også:

Disse hotellene må du se før du dør

Fra kloster til designhotell

Beryktet fengsel ble luksushotell

Her finner du de lekreste interiørbildene

SKUDDSIKKER: Her kan de bo i fred, både stjerner og presidenter. Men det koster.
SKUDDSIKKER: Her kan de bo i fred, både stjerner og presidenter. Men det koster. Foto: FOTO: Hotellet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning