Campingvogn med moderne design:

Se, en kul campingvogn

Endelig en campingvogn du kan bli sett med.

Publisert Oppdatert
Spesielle former inne i campingvogna.
Spesielle former inne i campingvogna. Foto: FOTO: Produsenten

Hele ideen bak Mehrzeller Camper er at du selv kan tilpasse campingvognen på nettet før du kjøper den. Ideen kom fra to studenter, Christian Freisling og Theresa Kalteis. De studerer begge arkitektur på Graz University of Technology i Østerrike.

Tilpasses på nettet

Det meste kan endres på campingvognen. Du starter med å fortelle nettsiden hvor mange personer og dyr som kommer til å bruke vognen. Så fordeler du plassen til kjøkken, spising, soving, arbeid, underholdning og soving. Systemet genererer så automatisk et forslag i 3D basert på din vekting. Deretter velger du materialer og utstyr. Til slutt blir prisen kalkulert, skriver designbloggen TheCoolHunter .

Resultatet er en meget spesiell campingvogn som garantert vi vekke oppmerksomhet. Vi er mer spente på ergonomien, luftmotstanden og comforten i vogna. Men det er jo selvsagt underordnet sålenge den ser bra ut.

Klar til våren

Campingvognen skal være klar til bestilling allerede til våren 2009, og den vises nå på ulike campingmesser i Europa. Vognen skal produseres etter prinsippene om masseprodusert tilpasning, eller Mass customization . Hemmeligheten er å bruke moderne teknologi til å automatisere personlige tilpasninger slik at det bllir nesten like billig å masseprodusere som en standard vare.

Prosjektet er sponset av BMW og rundt 30 andre selskaper.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning