Hotel Tres, Mallorca

Cool luksus i spansk hete

Kjøpmannspalass ble designhotell på Mallorca.

STORSLÅTT: Hopp ut i feriefantasiene! Tar du heisen til toppen av Hotel Tres får du utsikt over Palmas historiske sentrum, Palmabukten og yachthavnen. Her er det både pool og badstu.
STORSLÅTT: Hopp ut i feriefantasiene! Tar du heisen til toppen av Hotel Tres får du utsikt over Palmas historiske sentrum, Palmabukten og yachthavnen. Her er det både pool og badstu. Foto: FOTO: Smal Luxury Hotels of the World.
Publisert Oppdatert
SKJERMET SENTRUM. Atriet er sentrum i anlegget og et rolig sted, passe  tilbaketrukket fra den trave gaten like utenfor.
SKJERMET SENTRUM. Atriet er sentrum i anlegget og et rolig sted, passe tilbaketrukket fra den trave gaten like utenfor. Foto: Foto: Small Luxury Hotels of the World

En lang rekke folkeslag, blant annet romerne, vandaler, maurere og vikinger har i årundrenes løp invadert og satt sine spor etter seg på Mallorca.

Vikingene herjet her i år 902 og nå er nordboerne tilbake, men denne gang i et langt mer fredelig ærend.

Blant annet med designhotell som Hotel Tres.

Share

Kjærlighet ved første blikk.

Tres Hotel-eventyret startet da svenske Joachim Odqvist og Ture Stendal i 2000 slentret rundt i den sjarmerende gamlebyen midt i Palma.

Plutselig falt blikket deres på et gammelt kjøpmannspalass som lå i ruiner med med et ditto trist tilbygg fra Franco -tiden.

Dette var nettopp et slikt unikt, sentralt anlegg de to hadde vært på utkikk etter.

Nå så de muligheten til skape et spansk hotell i skandinavisk stil.

Se også: Verdens beste hoteller

- Denne eldgamle bygningen var det perfekte utgangspunkt for oss, og vi har aldri angret på prosjektet, forteller Svenn Rudow til Klikk.no.

Han er hotellets norske direktør og har vært med helt siden starten.

Skandinavia under solen

Det to svenske eierne mente fra første stund at de måtte ha minst førti rom til disposisjon for å få et slikt sted til å gå rundt økonomisk.

SCANDINAVIAN CHIC: Med sine rene linjer og dempete farger er Hotel Tres en del av den minimalistiske trenden som preger flere av Mallorcas nye hoteller.
SCANDINAVIAN CHIC: Med sine rene linjer og dempete farger er Hotel Tres en del av den minimalistiske trenden som preger flere av Mallorcas nye hoteller. Foto: FOTO: Small Luxury Hotels of the World.

- Skjebnen ville det slik at det var plass til førtiett rom i palasset, sier Rudow.

HIMMELSK: Takterrassen med badstu(!) gir deg oversikt over gamlebyens tak og La Seu-katedralen.
HIMMELSK: Takterrassen med badstu(!) gir deg oversikt over gamlebyens tak og La Seu-katedralen. Foto: FOTO: Small Luxury Hotels of the World

Eierne overlot for øvrig de omfattende oppussingarbeidene til Stockholms-arkitekten Anders Stjerna og hans mallorcanske kollega Antonio Perez Villegas.

Og målsettingen for forvandlingen var kystallklar: Her skulle den moderne skandinavisk stil få prege hele det rustikke, spanske komplekset.

Lettilgjengelig luksus

Flytiden Oslo-Mallorca er rundt tre timer.

Med taxi fra flyplassen tar det mindre enn 15 minutter til Tres. Og hotellet har hatt en spesiell appell til tyskere, engelskmenn, svensker og nordmenn.

Anlegget byr blant annet på et skjermet gårdsrom.

Et dobbeltrom koster fra ca. kr 1860, da får du takterrasse med sauna på kjøpet.

Sammen med hotellene Puro , Santa Clara og Portixol bidrar Tres til å sette et nytt og mer trendy stempel på Palma og hele Mallorca.

Svenns beste Palma-tips

Skal du til Palma, anbefaler hotelldirektør Rudow og hans stab dette:

Katedralen Le Seu er et must. Den ligger fem minutters gange fra hotellet. Her ser du arbeider av Gaudi og vår egen mallorcoanske kunstner Miguel Barcelo.

Es Baluard er et moderne museum, som er bygget inn i bymuren. Museet tilbyr både faste- og vandreutstillinger. Her er det også en cafe/restaurant med utsikt over Palmabukten.

NYTT LIV I GAMMEL KROPP: Arkitektene har med enkle midler skapt et pulserede liv i den gamle, rustikke bygningskroppen.
NYTT LIV I GAMMEL KROPP: Arkitektene har med enkle midler skapt et pulserede liv i den gamle, rustikke bygningskroppen. Foto: FOTO: Small Luxury Hotels of the World

Hva med hjemmelaget is, eller en deilig kakao på vinterstid? Da er den tradisjonsrike sentrumsbutiken Ca`n Joan De S`aigo stedet.

TRØNDERSK TÆL: Trondheimsmannen Svenn Rudow driver Hotel Tres med sin stab på tyve medarbeidere fra ti nasjoner.
TRØNDERSK TÆL: Trondheimsmannen Svenn Rudow driver Hotel Tres med sin stab på tyve medarbeidere fra ti nasjoner. Foto: FOTO: Small Luxury Hotels of the World

Ferske varer.

Mercato Santo Catalina og Marcado Olivar er to fine markeder for frukt, grønnsaker, fisk og kjøtt. Begge åpner og morgenen og stenger ved 15-tiden. Søndager stengt.

Det er deilig bare å slentre eller løpe langs den brede, fine strandpromenaden mot Portixol. Her nyter du den nydelige utsikten over Palma-bukten.

Simply Fosh regnes for å være den beste resauranten i Palma for tiden. Interiøret er lekkert og minimalistisk, og maten er selvfølgelig utmerket.

Vellykket vri

- Av bildene er det lett å se at Hotel Tres er ekstremt gjennomarbeidet i stilen. Her er det ingen såkalte "feilting", innredningsobjekter og farger som faller utenfor stilkonseptet , sier Gunn-Helen Øye, sosialantropolog og master i Luxury Management fra Polimoda i Firenze .

- Dette er for øvrig noen vi ofte registerer i Middelhavs-hoteller som prøver å være innovative.

- Tenk å ha de interiørene, detaljene, bassenget og en badstu på takterrassen samt utsikt over den rotete gamlebyen med småmøkkete tak rett under deg. Dette er kontraster som gir liv til stedet , og jeg mener at Hotel Tres har truffet på design. Et slikt hotel ikke er vellykket uten at servicen holder samme nivå som utseendet, sier Øye.

Les også:

Slik innreder du på liten plass

- Tres Hotel har truffet på design, og så er opptil hotellets service og menneskene som bor der til å gjøre resten, sier master i Luxury Management, Gunn-Helen Øye.
- Tres Hotel har truffet på design, og så er opptil hotellets service og menneskene som bor der til å gjøre resten, sier master i Luxury Management, Gunn-Helen Øye. Foto: FOTO: Espen Grønli

Her bor det definitivt en mann

Wallpaper hyller norsk arkitektur

Hytte på påler

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen