Fantastic Norway

Arkitekter på vei opp

Arkitektene i Fantastic Noway har gjort seg bemerket med campingliv og begeistring for det særegne.

Publisert Oppdatert
NATURVENNLIG: Hytte på Vardehaugen i Fosen. Hytta er forsiktig plassert i terrenget o gutformet i forhold til det lokale landskapet, utsikten og de lokale, klimatiske forholdene. Flere avskjermede uteplasser gjør det mulig å være utendørs tross skiftende vindretninger.
NATURVENNLIG: Hytte på Vardehaugen i Fosen. Hytta er forsiktig plassert i terrenget o gutformet i forhold til det lokale landskapet, utsikten og de lokale, klimatiske forholdene. Flere avskjermede uteplasser gjør det mulig å være utendørs tross skiftende vindretninger. Foto: Foto: Fantastic Norway

Fantastic Norway fikk mye oppmerksomhet da de tok med seg en rød campingvogn til arkitekturbiennalen i Venezia og laget standen sin rundt den.

Les også: Tid for karneval

Arkitektbyrået med tilhold i Oslo, brukte campingvognen til å skape det de kaller arkitektonisk begeistring. Noe som også var bakgrunnen for valg av navn.

- Kontoret vårt startet opp med å jobbe med byer i omstilling, og vi trengte et tydelig og positivt navn. I en stadig mer globalisert og standardisert verden er det viktig å holde fokus på det fantastiske og det særegne, forklarer en av partnerne ved kontoret, Håkon Matre Aasarød.

Jakthunder

I tillegg til at de ønsker å bidra til det særegne, har Fantastic Norway også en ganske egenartet måte å se seg selv på.

- Vi pleier å si det slik: Arkitekter er hunder, og det finnes to typer: De som henter pinnen som eieren kaster, og jakthunder; de som springer rundt i lyngen og jager opp fugler. Vi ønsker å være jakthunder, sier Matre Aasarød.

Kanskje var det årsaken til at de var det eneste norske arkitektkontoret som ble invitert til årets utgave av den verdenskjente arkitekturbiennalen i Venezia . Der serverte de vafler fra sin røde campingvogn , som de også har vært i Brønnøysund med, der de tok til orde for at hullet i Torghatten burde mures igjen.

Les også: Reis til Himmelblå-øya.

Høyhus på Svartisen

Ett av Fantastic Norways prosjekter er et oppdrag om tegne et leilighetskompleks på Svartisen, Norges nest største isbre. Her har de prosjektert ni små, svarte høyhus.

- Vi jobber mye innen reiselivsnæringen og er opptatt av at destinasjoner skal fremstå som tydelige og egenartede. De små høyhusene er et godt eksempel på det, beskriver Aasarød.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning