Dagens rett: Spaghetti bolognese

Klassikeren vi elsker.

Dagens rett: Spaghetti bolognese
Publisert Sist oppdatert
Bolognese er en verdensberømt italiensk kjøttsaus med baconstrimler og stilkselleri. Sausen brukes både til pasta og pizza. Slik lager du en spaghettisaus full av smak!

Porsjoner: 2

Ingredienser:
  • 300 g kjøttdeig /karbonadedeig
  • ½ stk løk
  • 1 stk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk gulrot
  • 60 g bacon
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • ¼ ts malt muskat
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 250 g spagetti
  • Slik gjør du

    1. Rens og finhakk grønnsakene. Skjær bacon i tynne strimler eller terninger.

    2. Ha kjøttdeigen over i en varm panne og stek den på middels varme.

    3. Ha i de finhakkede grønnsakene, bacon og tomatpuré. Hell over de hermetiske tomatene.

    4. Tilsett kraften/buljongen og la sausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med krydder.

    5. Kok spagetti som anvist på pakken.

    (Kilde: Matprat.no)