Annonsesamarbeid

Ubehag i underlivet?

Feil diagnose fører til feilbehandling og dårlige resultater.

Hver fjerde kvinne opplever på et eller annet tidspunkt ubehag i underlivet. Heldigvis kan ofte plagene enkelt behandles hjemme.
Hver fjerde kvinne opplever på et eller annet tidspunkt ubehag i underlivet. Heldigvis kan ofte plagene enkelt behandles hjemme.
Publisert Oppdatert

Kan du med hånden på hjertet si at du vet forskjellen på soppinfeksjon og ubalanse ved en forhøyet pH-verdi i underlivet?

Det viser det seg nemlig at veldig få kvinner kan!

Men hver fjerde kvinne opplever på et eller annet tidspunkt illeluktende utflod, irritasjon eller kløe «der nede» - noe som gjør dette til et ganske så vanlig problem. Men problemet er ikke alltid soppinfeksjon.

Mange feilbehandler

Liknende symptomer og mangel på kunnskap bidrar til at mange kvinner konkluderer med at plagene de opplever skyldes en soppinfeksjon og behandler seg deretter. Dette fører til feilbehandling og da uteblir også ønsket resultat.

Hvordan skal man egentlig skille mellom de to plagene? Både soppinfeksjon og bakteriell ubalanse kan gi irritasjon og dermed er det lett å tolke de to «ondene» som en og samme sak.

Men de to tilstandene har noen ulike kjennetegn man kan merke seg for å finne ut hva som er hva, og dermed årsaken og løsningen på plagen.

Sopp eller bakterier

Ved en soppinfeksjon beskrives gjerne utfloden som klumpete og den kan minne om cottage cheese i konsistensen. Ved bakteriell ubalanse så kan mengden utflod øke, være grå eller hvit i fargen og skumme. I tillegg blir den illeluktende, med en fiskeaktig lukt.

Årsaken til lukten er at mengden melkesyrebakterier vi kvinner naturlig har i underlivet, reduseres kraftig og pH-verdien økes. Dermed blir det en økt vekst av andre bakterier og den vonde lukten oppstår.

Melkesyrebakteriene er nyttige bakterier vi trenger i underlivet, for å unngå at oppveksten av andre bakterier øker.

Men hvorfor endres pH-verdien?

Den normale pH-verdien skal ligge mellom 3 og 4, altså på et surt nivå. Langvarig menstruasjon, samleie, bruk av spiral og antibiotikakur kan være årsaker til at pH-balansen endres. Overdreven dusjing, bruk av parfymerte såper og vaskeservietter kan også være en årsak. Selv om man får en følelse av renhet ved bruk av såper, kan det lønne seg å la være – også under menstruasjon.

Den gode nyheten er dersom du har en vond lukt og merkbar endring av utfloden, kan disse plagene ofte behandles hjemme!

En enkel kur

Lactal Balance gjenoppretter den naturlige pH-balansen i underlivet. Lactal Balance inneholder melkesyre som senker pH-verdien til et surt nivå, og glykogen som letter tilveksten av nye melkesyrebakterier. Produktet er dermed dobbeltvirkende.

Produktet kommer i to varianter, enten som vagitorier eller som gel. Resultatet blir det samme uavhengig av hvilken variant du velger.

Bruk Lactal som en behandlende kur eller forebyggende under antibiotikakurer, menstruasjon og liknende.

Lactal Balance kan brukes av gravide, ammende og under menstruasjon, men unngå å bruke dersom du ønsker å bli gravid.

Begge Lactal Balance produktene fås kjøpt på alle landets apotek. De er også tilgjengelige på nett hos Vitusapotek, Boost, og Apotek1.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning