Egne bilforsikringer for elbiler og ladbare hybridbiler

Dersom du eier en elbil eller ladbar hybridbil dekker ikke en standard bilforsikring alt du trenger.

ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox
ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox
Publisert Oppdatert

Ønsker du at din forsikring skal dekke blant annet veihjelp ved tomt batteri eller ødelagt ladekabel, lønner det seg å velge en forsikring tilpasset elbil eller hybridbil. For mange som kjører i bynære områder er det også viktig å få en elbil som leiebil, mens reparasjonen utføres.

Forsikringsselskapet Tribe har laget en egen forsikring for elbil og ladbare hybrider, slik at du betaler for det du faktisk trenger. Halvparten av alle biler som selges i Norge er elbiler eller hybridbiler, ifølge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Rune Brunborg er elbilentusiast og leder for forsikringsselskapet Tribe. «Å ha en forsikret girkasse og forbrenningsmotor er helt uinteressant for de som kjører på strøm. Det er ikke riktig at du skal betale for å være forsikret for feilfylling av drivstoff og ikke være forsikret for om ladeledningen skulle bli ødelagt når du kjører elbil. Det har vi gjort noe med», sier Brunborg.

Her kan du få et pristilbud på den nye elbilforsikringen til Tribe.

Skepsis til elbilsjåfører

ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox
ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox

Tribe er først i Norge med å skreddersy denne typen bilforsikring. Brunborg hevder at det er en unødvendig skepsis i forsikringsbransjen, som gjør at elbileiere ofte har fått dyrere forsikring enn andre bileiere. «Forsikringsbransjen ble svært bekymret da elbilen inntok det norske markedet. Hovedsakelig fordi de var usikre på hva slags risiko det medførte å kjøre elbil: Hva slags type sjåfører velger elbil? Hvor dyrt er det å erstatte en bildel på en Tesla? Vil bilen holde i kollisjonstester og er batteriene bra nok? Men dette har vi svar på i dag, så det er ingen grunn til å gi elbileiere dyrere forsikring, slik mange forsikringsselskaper fortsatt gjør», hevder Brunborg.

Miljøet er viktig

Eiere av elbiler og hybridbiler er ofte gjennomsnittlig mer opptatt av miljøet. Derfor vil Tribe sørge for at du får låne en elbil, dersom din egen elbil må på verksted. Det kan oppleves som tankeløst å få utlevert en leiebil som må fylles på med bensin eller diesel, når du bevisst har kjøpt en bil som verner miljøet. Det er også viktig at verkstedet som reparerer din bil gjør det på en måte som er skånsomt for miljøet. «Vi vil sikre at alle verkstedreparasjoner på dette produktet skal være klimanøytrale. Det vil si at vi kompenserer for miljøutslipp gjennom klimakvoter. I tillegg er vi papirløst selskap. Tribe ønsker å være et miljøfyrtårn, noe vi tror at våre kunder setter pris på», sier Brunborg.

Her kan du lese mer og få et pristilbud på tilpasset forsikring for elbil eller ladbar hybrid.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning