Klassiske blå til store og små!

Jeansen er like mye et basisplagg i barnas garderobe som i vår egen – plaggets kvaliteter gjør at dette materialet er perfekt til barnas hverdag.

Publisert Oppdatert

Jeanshistorien strekker seg helt tilbake til 1870-tallet da gruvearbeiderne i USA sårt trengte slitesterke bukser og Levi’s Strauss & Co sitt varemerke - Levi’s jeans, var et faktum.

Dette var starten på et fenomen uten sidestykke i motehistorien. Jeans er til stadighet både et trendplagg der vask, utseende og fasong varierer, samtidig som den også er et vedvarende plagg i basisgarderoben. Her finner du klassiske jeans:

Jeansen ble tidlig et yndet plagg også hos en annen gruppe, nemlig cowboys. Cowboys kledd i denim, ble foreviget gjennom filmer og fotografier. Særlig Marlboro tok sin del av cowboykaka gjennom den suksessfulle Marlboroman-kampanjen som gikk fra 1954-1999 i USA. På 80-tallet ble “cowboyestetikken” igjen forankret i populærkulturen gjennom Richard Prince sin refotografering av kampanjebildene, som skapte mye debatt i den vestlige kunstsfæren. Fotografiene viser den amerikanske alfahannen, som skulle utstråle maskulinitet og mannlig styrke.

Mange foretrekker baggy form og gjerne stretch i jeansen.
Mange foretrekker baggy form og gjerne stretch i jeansen.
Jeansene finnes i dag for en hver kroppsform og størrelse.
Jeansene finnes i dag for en hver kroppsform og størrelse.

Men kvinner har forlengst krevd sin plass i jeanshistorien, og den første kvinnelige jeanskolleksjonen ble lansert så tidlig som 1930-tallet, samtidig som Vogue Magazine publiserte et bilde av to kvinner i jeans på cover. Plagget ble raskt et symbol på likestillingskampen, og har i dag unisex-status, både når det gjelder baggy- og skinny fasonger. Som følge av stor etterspørsel fra foreldrene, ble også jeans til barn lansert så tidlig som på 1930-tallet, og på 40-tallet kom de første jeansene til barn, i andre farger enn blått! Sjekk utvalget i jeans her:

I dag er jeans i alle verdens farger representert i de fleste barns garderobe, gutter som jenter. Likevel forbinder vi fortsatt jeans med blå-jeansen, lansert for snart 150 år siden.

Jeans er et yndet plagg, og blir stadig bedre i form og kvalitet for å passe barns behov.
Jeans er et yndet plagg, og blir stadig bedre i form og kvalitet for å passe barns behov.

Lett å style

Jeans er et unikt plagg i den forstand at den er utrolig enkel å style! Når stressnivået stiger om morgenen, er det derfor flott med alle plagg som raskt lar seg kombinere til et fint antrekk, og jeansen passer til alt! – Til gensere og skjorter i alle tenkelige farger, til kåper og bomberjakker, til ballerinasko og sneakers, selv med kjole over. Men det er imidlertid noe helt annet som gjør jeansen til det perfekte plagget for minstemann! Nemlig kvaliteten.

Jeans for små cowboys

Jeans er praktisk og behagelig.
Jeans er praktisk og behagelig.

Jeansen er laget av et materiale som er svært slitesterkt og matcher barnas bruk. Den tåler å være med høyt-og-lavt, ned i sandkassa, opp i trærne og ikke minst er den bedre rustet for små knær som skrubber mot asfalten, enn andre bukser. På grunn av sine solide og robuste kvaliteter er jeansen mindre utsatt for hull, og formen holder seg bedre enn typiske bomullstights og bukser i tynt stoff, selv gjennom hyppig vask. Over et århundre etter lanseringen har jeansen også gjennomgått mange modifikasjoner.

Myke jeans med strikk i livet er perfekt for aktive små kropper.
Myke jeans med strikk i livet er perfekt for aktive små kropper.

Blant annet kan vi nå kombinere denimens slitesterke kvaliteter med stretch, som gjør at plagget oppleves mykt på huden, samtidig som det er fleksibelt og lett å bevege seg i.

Særlig for de aller minste er en myk overflate og fleksibilitet alfa og omega. Om jeansen i tillegg har regulerbar strikk i livet med hemper, vil buksa i større grad kunne vokse med barnet – før neste cowboy i arverekka overtar plagget. Yee-haw!'

Sjekk høstens nyheter her:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning