Klar for skolestart!

Etter en lang sommer står hverdagen for tur. La oss gjøre det meste ut av den, også for skolebarna som skal fylle hodene sine med ny kunnskap og la kroppene få leke seg gjennom friminutt og utflukter. Her er utstyret de trenger for en topp skoledag!

Hvis barna skal velge klær selv, bør man gi dem alternativer som fungerer i skolehverdagen.
Hvis barna skal velge klær selv, bør man gi dem alternativer som fungerer i skolehverdagen.
Publisert Oppdatert

Skolebarn forventes å klare og kle på seg selv. Hjelp dem indirekte ved å gi dem klær som er enkle å ta av og på seg. Men barna vil gjerne velge klær selv, og mange har tidlig sin egen mening. Sjekk Polarn O' Pyrets høstkolleksjon og få inspirasjon! Det er også lurt å merke alle klær, sko og annet utstyr slik at det blir enkelt å finne dem igjen, for det blir garantert noen besøk i skolens gjenglemt-krok i løpet av skoleåret!

Vått og godt

Aldri sur på tur med skikkelig regntøy.
Aldri sur på tur med skikkelig regntøy.

Når det drypper ute, bør regntøy henge klart på barnas garderobeplass på skolen. Det kan være lurt å investere i to sett med regntøy, et som henger hjemme slik at barna ikke blir gjennomvåte på vei til skolen, og et som henger på skolen og alltid er klart til bruk. Velg en regnbukse med strikk i livet og som er enkel å trekke av eller på. Hette på regnjakken er lurt å ha, hvis ikke renner det fort dråper inn under kragen. Vanlige gummistøvler er supert i den varmere årstiden, mens fôrede gummistøvler eller cherrox er å foretrekke når snøen er våt og slapsete. Pakk ned ekstra sokker i klesposen som henger på skolen, i kalde måneder bør sokkene være i ull.

Det er lurt med hette på regnjakken.
Det er lurt med hette på regnjakken.

På regnværsdager trenger du:

● Regnbukse

● Regnjakke med hette

● Gummistøvler

● Regnvotter på kaldere dager

Gode klær for læring

Velg bra klær for en aktiv skoledag.
Velg bra klær for en aktiv skoledag.

Heldigvis har vi ingen skoleuniform med små dresskledde gutter og jenter i foldeskjørt og kalde, bare ben her til lands. I stedet kan vi sørge for at barna har på seg behagelige klær som gjør at de fokuserer på å lære og leke i stedet for at en genser sitter stramt eller skjorten gnisser mot huden. Kjenn etter i linningen på buksen eller skjørtet om den sitter godt på, og reguler livvidden ved hjelp av strikker som er sydd inn i buksen, eller med et belte.

En t-skjorte eller tynn ulltrøye er fint innerst mot kroppen, under genser eller skjorte. Skjørt og kjoler er ingen hindring for aktiv lek, men velg plagg i myke tekstiler og med snitt som ikke hindrer frie bevegelser. Ta dessuten en titt på gradestokken før dere drar av gårde om morgenen - kanskje en strømpebukse eller tights også bør tas på? Finn flere herlige plagg til barna her:

Velg stilige klær i gode materialer som barna liker.
Velg stilige klær i gode materialer som barna liker.

Tips til bra inneklær:

● Klær i naturmaterialer som ull og bomull

● Velg innesko som lar foten få «puste», sitter godt på foten og har en god såle

● Bukser og gensere som er gode å ha på seg - pass på at de er romslige, men ikke så vide at de ramler ned

Tid for tur

Ut på tur og aldri sur! Av og til har skolen felles uteaktiviteter eller klassen drar på utflukt i det fri. Å kle på barn i flere lag gjør det enklere for dem å justere temperaturen hvis det blir for varmt.

Bomull og ull er best mot huden.
Bomull og ull er best mot huden.

Tynne og myke klær innerst er et godt tips. Bomull fint i den varmere årstiden, mens et ullsett er et godt valg fra høst til vår. Deretter gjelder det å se an vær og gradestokk. Noen ganger holder det med en vindtett jakke utenpå - enten ufôret for tidlige høstdager, eller fôret for kaldere tider - mens det andre ganger er aktuelt med et mellomlag i ull eller fleece. Dersom det er litt fuktig eller kjølig i været, er det lurt å trekke en regn- eller skallbukse over.

Utstyr for turdagen:

● Vindtett jakke, fôret på kalde dager

● Ullsett eller bukse og genser i behagelig bomull (polyester/superundertøy)

● Mellomlagsklær i fleece eller ull

Kle barna for alle aktiviteter.
Kle barna for alle aktiviteter.

● Tynne ullsokker fra høst til vår

● Lue i bomull eller ull - avhengig av temperaturen

● Hals i tynn ull for kaldere dager

● Vanter eller votter

● En tursekk med brystrem

● Skotøy som sitter godt på foten uten å bli trange - for små sko eller støvler hindrer luftsirkulasjon og gjør foten kald

● En ullsåle i støvel eller sko på kjølige dager

Se utvalget av komfortable og kule klær her:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning