Høstens viktige strikkeprosjekt

Elsker du å strikke og bare venter på et nytt og spennende strikkeprosjekt? Strikk en lekker, varm kofte til deg selv eller noen du er glad i og støtt Redd Barna samtidig.

La strikkegleden bli til glede for både deg selv og noen som virkelig trenger det.
La strikkegleden bli til glede for både deg selv og noen som virkelig trenger det.
Publisert Oppdatert
Strikk en lekker kofte til deg selv, og gi et bidrag til Redd Barna.
Strikk en lekker kofte til deg selv, og gi et bidrag til Redd Barna.

Strikking anses fremdeles som en hobby, men resultatene er varige, varme og flotte plagg som er naturlige og miljøvennlige. De som har strikket en stund, kan glede seg over et vell av inspirerende magasiner, bøker, Facebook-grupper og arrangementer – og stadig nye typer av strikkemodeller, garn og spennende utfordringer. Trendy moteplagg i ull og bomull går hånd i hånd med de gode, gamle klassiske «slagerne», og gamle mønstre blir hentet fram i nye moderne modeller.

Høst og strikketrang

Høsten er strikketid, og for mange er strikking god terapi og avslapning i hverdagen. Noen mener at strikking er beslektet med det mer moderne begrepet mindfulness, og øker tilstedeværelse og fokus på her og nå. At vi i tillegg koser oss og liker følelsen av å skape noe selv, gir masse godfølelse som bonus. Og det finnes alltid noen man kan strikke til, det er få ting som gleder og varmer så mye som et hjemmestrikket plagg.

Strikk til deg selv eller noen du er glad i.
Strikk til deg selv eller noen du er glad i.

For andre gang på rad drar Hjemmet i gang en strikkedugnad som skal gi inntekter til Redd Barnas arbeid. Årets Redd Barna-strikk er en fantastisk jakke i mønsterstrikk, skapt av garnprodusenten Hillesvåg og deres designer Berit Løkken. 12 % av inntektene fra salget av garnpakker fra Hillesvåg, går til Redd Barnas arbeid. Den stilige jakken kommer i to varianter, i tillegg kan du strikke barnegensere til gutt/jente om du har barn eller barnebarn.

Varm noen som trenger det

I mange land betyr vinteren en lang og vanskelig tid. De bor kanskje i telt eller skur, på flukt fra krig, på gata og i fattigdom.

Mange barn møter den iskalde vinteren i sandaler og uten varme jakker, votter og luer. Som en del av sitt arbeid ruster Redd Barna opp til vinteren og vil som alltid dele ut tepper, jakker, varme klær, mat, varmekilder og andre ting som kan hjelpe mot den tøffe tiden.

Pengene kommer godt med for noen som fryser.
Pengene kommer godt med for noen som fryser.

I fjor ble det solgt nesten 2000 Redd Barna-garnpakker. Den enorme strikkegleden blant nordmenn resulterte i at Redd Barna fikk nesten 120 000 kroner inn til sitt arbeid. Dette monner i Redd Barnas arbeid, og under kan du se noen eksempler på hvordan de kan bruke pengene fra strikkeprosjektet ditt:

  • 70 kroner gir et varmt teppe til et barn i Ukraina
  • 75-80 kroner gir en varm fleecejakke til et barn i Serbia
  • 40-45 kroner gir et par vinterstøvler til et barn i Syria
Støtt Redd Barnas arbeid for barn som behøver din hjelp!
Støtt Redd Barnas arbeid for barn som behøver din hjelp!

Kjøper du en garnpakke fra Hillesvåg og strikker Redd Barna genser eller -kofte støtter du Redd Barnas arbeid for barn som fryser, i tillegg til arbeidet for at alle barn skal få overleve, lære og være trygge.

Uansett hvem de er og hvor de kommer fra. På den måten er Redd Barna-genseren kanskje årets viktigste strikkegenser, i tillegg til å være varm og god for deg eller noen du er glad i.

Vil du vise fram det du har strikket eller ta et bilde av strikkeprosessen, legg det gjerne på Instagram tagget med #Reddbarna.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning