Høstens viktigste genser

Elsker du å strikke? Eller har du lyst til å lære deg et håndarbeid og liker tanken på å skape noe varig og nyttig for noen du er glad i? Velg deg et strikkeprosjekt med Redd Barna, som gleder flere enn deg selv!

Publisert Oppdatert

Strikkeplagg gir varige, varme og flotte plagg som kan arves og brukes av generasjoner hvis man passer på dem. Ulltøy er både fint, naturlig og miljøvennlig. Og strikking er overhode ikke gammeldags, det er trendy!

Det er kanskje mulig å fnise litt av de gamle syklubbene, men ingen ler av strikkekaféen, eller andre moderne former for samvær hvor hovedfokus er å gjøre noe nyttig og gøy, lære noe nytt eller videreutvikle håndverkskunnskapene sine.

Høst og strikketrang

Strikk en flott barnegenser og bidra med penger til Redd Barna.
Strikk en flott barnegenser og bidra med penger til Redd Barna.

Høsten er strikketid, og strikkebøker og magasiner med strikkeoppskrifter går som varmt hvetebrød. I samme kjølvann som bevissthet på kortreist og egenprodusert mat, ønsker mange å lage klær med særpreg og kvalitet framfor å kjøpe mye, masseprodusert og billig. Miljø og bærekraft er viktige nøkkelord her, bruk-og-kast-mentaliteten er kanskje på vikende front?

Mange ihuga strikkere ser også på strikkingen som terapi, og det er også gjort forskning på strikkingens beroligende kraft. Strikking er som yoga og strikkemote er hot som aldri før. At vi i tillegg koser oss og liker følelsen av å skape noe selv, gir masse godfølelse som bonus.

Strikk høstens viktigste genser

Bli med på årets strikkedugnad!
Bli med på årets strikkedugnad!

For andre gang på rad drar Hjemmet i gang en strikkedugnad som skal gi inntekter til Redd Barnas arbeid.

Årets Redd Barna-strikk er en fantastisk jakke i mønsterstrikk, skapt av garnprodusenten Hillesvåg og deres designer Berit Løkken. 12 % av inntektene fra salget av garnpakker fra Hillesvåg, går til Redd Barnas arbeid.

Jakken kommer i to varianter, i tillegg er det barnegensere til gutt/jente.

Strikking med mening

I fjor ble det solgt nesten 2000 Redd Barna-garnpakker, og Redd Barna fikk nesten 120 000 kroner inn til sitt arbeid.

Et teppe eller en varm jakke har stor betydning for dem som fryser.
Et teppe eller en varm jakke har stor betydning for dem som fryser.

Slik kan Redd Barna bruke pengene fra genseren du strikker:

  • 70 kroner gir et varmt teppe til et barn i Ukraina
  • 75-80 kroner gir en varm fleecejakke til et barn i Serbia
  • 40-45 kroner gir et par vinterstøvler til et barn i Syria

Varm noen som trenger det

Snart er det vinter hos oss i Norge, og vi forbinder vinter med det første snøfallet, ski, varme drikker, superundertøy og dunjakker. I mange land derimot, betyr vinteren en lang og vanskelig tid.

Redd Barna kan hjelpe barn gjennom vinteren!
Redd Barna kan hjelpe barn gjennom vinteren!

De bor kanskje i telt eller skur, på flukt fra krig, på gata og i fattigdom. Mange barn møter den iskalde vinteren i sandaler og uten varme jakker, votter og luer. Som en del av sitt arbeid ruster Redd Barna opp til vinteren og vil som alltid dele ut tepper, jakker, varme klær, mat, varmekilder og andre ting som kan hjelpe mot den tøffe tiden.

Kjøper du en garnpakke fra Hillesvåg og strikker Redd Barna genser eller -kofte støtter du Redd Barnas arbeid for barn som fryser, i tillegg til arbeidet for at alle barn skal få overleve, lære og være trygge. Uansett hvem de er og hvor de kommer fra. På den måten er Redd Barna-genseren kanskje årets viktigste strikkegenser, i tillegg til å være varm og god for deg eller noen du er glad i. Gå inn på www.ull.no for å kjøpe garnpakken nå!

Del din strikkeoprosess!

Vil du vise fram det du har strikket eller ta et bilde av strikkeprosessen, legg det gjerne på Instagram tagget med #Reddbarna.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning