Google home som julegave

Dette er årets julegave

Ønsker du å gi deg selv eller noen du er glad i en dings som gjør hverdagen både enklere og morsommere? Da er Google Home den ideelle julegaven.

Google Home har mange bruksområder - å strømme musikk er selvsagt et av de.
Google Home har mange bruksområder - å strømme musikk er selvsagt et av de. Foto: Elkjøp
Publisert Oppdatert

I høst kom endelig smarthøytaleren Google Home med norsk tale – akkurat i tide til årets juleshopping. Det er ingen tvil om at dette kan bli årets julegave nå når også vi nordmenn kan få full glede av den smarte høyttaleren fra Google.

Mer enn en høyttaler

Google Home finnes i to varianter – Google Home og Google Home mini, og ved første øyekast ser begge ut som ganske vanlige høyttalere.

Med et stilsikkert design glir produktene til Google Home rett inn i ethvert hjem
Med et stilsikkert design glir produktene til Google Home rett inn i ethvert hjem Foto: Elkjøp

Google Home er imidlertid mye mer enn en høyttaler.

Her er noe av det Google Home kan hjelpe deg med:

Underholde deg

Med Google Home og Chromecast kan du strømme innhold til hvilken som helst TV. Du kan videre se på You Tube-videoer og vise bilder fra Google Foto.

Google Home kan også hjelpe deg med å skru av og på TV-en din uten at du trenger å løfte en finger.

Planlegge dagen din

For de fleste av oss har telefonen tatt plassen til almanakken, og den informasjonen du har lagret på Google-kalenderen, kan Google Home lete frem for deg. Sjekk også statusen på kommende flyreiser, spør etter åpningstiden i lokalbutikken og få informasjon om trafikken mellom hjemstedet ditt og jobben. Google Home kan selvfølgelig også fortelle deg hvordan været blir. Bare spør, så får du svar.

Spille musikk

Google Home er også perfekt når du vil strømme musikk. Den spiller musikk direkte fra Google Play Music, Spotify og You Tube Music, og vil du høre på radio, ber du den bare om å sette på favorittkanalen din.

Dette er bare noen eksempler på hva Google Home kan hjelpe deg med. I tillegg kan den blant annet finne telefonen din når du har forlagt den, dimme lyset hvis du bruker kompatible lyspærer og via Google assistenten kan du kommunisere med andre tjenester, som for eksempel NRK.

Det beste av alt er at selv om dette høres ganske avansert ut, er Google Home kjempeenkel å bruke. Du trenger bare bruke stemmen din og følge instruksjoner så er du i gang.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning