ANNONSEsAMARBEID

Kombiner attraksjoner og avslapning på Nordjylland

Ta med familien på oppdagelsesreise i sommer

I Nordjylland finner du idylliske sandstrender som du og familien vil elske.
I Nordjylland finner du idylliske sandstrender som du og familien vil elske.
Publisert Oppdatert

Har du en ledig uke med barna i sommer? Nordjylland er full av vakre strender og maritim stemning, i kombinasjon med byopplevelser, fornøyelser og unik natur.

Nordjylland er et barnevennlig ferieområde, med korte avstander og mange spennende aktivitets-muligheter. Her er det noe for både små og store. Med andre ord, du trenger ikke å reise langt fra Norge i sommer for å få den perfekte familieferien.

Dette er våre tips til hva du bør gjøre og hvor du bør bo hvis du ønsker en familieferie full av både fart, moro og avslapning.

Fårup Sommerland

En av hovedatraksjonene i Nordjylland, som du absolutt må få med deg, er Fårup Sommerland som ligger tett på de vakre strendene i Blokhus. Sommerlandet har blitt kåret til Europas nest beste fornøyelsespark tre år på rad. Barna kommer til å elske de ville berg-og dalbanene og svømmebassengene som befinner seg der.

I paken finner du også Danmarks største oppvarmede vannpark, der hele familien kan boltre seg i bølgebassenget eller kjøre sammen i store baderinger ned Vannslangen. Når badingen er over, og håret tørker, kan dere utfordre sansene på 4D-kino, kose dere på barnetivoliet eller hoppe på trampoliner. Ved lunch-tid kan dere slenge dere ned i parken og legge noen pølser på de varme grillene som står der. Til middag kan dere i parkens mange restauranter finne deres livretter - både i de fine buffetrestaurantene og i parkens mange andre spisesteder.

Fårup Sommerland har noe for alle.
Fårup Sommerland har noe for alle.

I 2018 har de også åpnet en egen golføy som hele familien kan være med på. Banen er tilpasset både barn og voksne, men kanskje mor eller far vil ta en avstikker dit alene og nyte roen, mens resten av familien er i badeland og leker. Det er også mulig å bo midt inne i den store parken på Hotel Fårup. Det er et 4-stjerners hotell som passer perfekt for familier som vil utforske sommerlandet i flere dager.

Golføyen er ny av året, og er noe hele familien kan være med på.
Golføyen er ny av året, og er noe hele familien kan være med på.

Les mer om Fårup Sommerland her.

Dette må du også få med deg i Nordjylland.

Det beste med Nordjylland er korte avstander mellom de mange attraksjonene. Vi har plukket ut noen av de du må få med deg.

Transport:

For deg som lar bilen stå er det kjempelett å ta seg rundt mellom de forskjellige feriebyene i Nordjylland med buss og tog. Nordjysk Trafikselkab setter til og med opp ekstra busser til større arrangementer som markeder og konserter om sommeren. Les mer om reiseruter og rutetabeller hos Nordjysk Trafikselskab her, og kjøp biletter her.


Jammerbugten - Et stort område i Nordjylland der du blant annet finner Fårup Sommerland og en av Danmarks beste strender, som ligger ved den ultimate ferie- og badebyen Blokhus. Her finner du gode shopping- og bademuligheter i perfekt harmoni. Et av Jammerbugtens mange kjennetegn er stedets mange gode spiseopplevelser og gode råvarer. Mange av restaurantene bruker lokale produkter, som gjør at smaksopplevelsen blir enda bedre. Hva med å kjøpe ferske råvarer hjem til kveldsmaten i de mange gårdsbutikkene og fiskeutsalget ved stranden? Les mer om Jammerbugten her.


Nordsøen Oceanarium - Nordeuropas største akvarium er en populær attraksjon i Nordjylland. De tilbyr morsomme og lærerike aktiviteter året rundt. Her kan du ta med familien på en ekspedisjon hvor dere får se Nordsjøens forskjellige skapninger og liv. De tilbyr også flere morsomme og lærerike opplevelser med to store lekeparker der barna kan leke hvaler og fiske krabber. Les mer her.

I Nordjylland kan du gjøre alt fra å tilbringe dagen på hvite sandstrender, til å oppleve og se opp mot 140 dyrearter.
I Nordjylland kan du gjøre alt fra å tilbringe dagen på hvite sandstrender, til å oppleve og se opp mot 140 dyrearter.


Aalborg Zoo - I Aalborg Zoo finner du mer enn 140 forskjellige dyrearter. En tur gjennom dyreparken tar deg på en reise rundt jorden hvor du blant annet kan hilse på asiatiske løver og Sumatigere. Parken ligger kun et par minutter unna Aalborg sentrum, så det er lett å ta en tur bort. Ta med en deilig nistepakke, og spis lunchen deres i parken. Du kan også spise på den populære restauranten, Skovbakken. Les mer om dyreparken her.

Her bor du

Nyt de flotte hyttene på Skallerup Seaside Resort
Nyt de flotte hyttene på Skallerup Seaside Resort

Skallerup Seaside Resort er den perfekte lille feriebyen for barnefamilier. De tilbyr mange ulike aktiviteter for store og små, både inne og ute. La ungene boltre seg i det tropiske badelandet mens mor slapper av på spa. De unike hyttene er utstyrt med eget kjøkken og bad, samt oppholdsrom og soverom. Enten om du velger et klassisk feriehus for 4 personer, eller et spahus for 12 personer vil du få en fin opplevelse. Resorten ligger i nydelige naturomgivelser som gir gode turmuligheter både til beins og på sykkel.

Dette er en perfekt base å ha når du skal utforske alt Nordjylland har å by på. Les mer om Skallerup Seaside Resort her.

Skallerup Seaside Resort tilbyr mange ulike aktiviteter for store og små.
Skallerup Seaside Resort tilbyr mange ulike aktiviteter for store og små.

Bestill din tur til Nordjylland i dag, og du er sikret en leken og harmonisk ferie som hele familien vil elske. Med et mangfold av aktiviteter for både store og små, vil dere kunne fylle opp dagene med både lek og avslapning. Et minne for livet!

Vil du lese mer om Nordjylland klikker du deg inn her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning