Et dårligere syn trenger ikke ha en negativ effekt på karrieren

Alle har vel opplevd å føle seg sliten i øynene og tung i hodet etter en lang arbeidsdag foran PC skjermen.

Publisert Oppdatert

Du begynner å massere tinningene før du må blinke hardt noen ganger for å få gitt slitne øyne litt ekstra fuktighet.

Etter hvert kan også skriften på skjermen bli uklar, og du må konsentrere deg for å se hva som står. Du får gradvis dårligere syn og til slutt må du krype til korset og innrømme at du trenger hjelp.

Hjelpen blir ofte en tur til optikeren der man får dommen, og ut kommer du med nye briller.

Dette er selvsagt ikke noe nytt. Faktum er at man etter hvert ser dårligere, og at briller kan gi en merkbart bedre og mindre slitsom arbeidsdag. Lenge har briller vært det beste alternativet ved svekket syn. Kanskje du også trenger ekstra briller eller progressive briller for å kunne se like godt nært som du ser på avstand?

Linser har utviklet seg mye de siste 10 årene og er i dag et godt, og i mange tilfeller bedre, alternativ for svaksynte enn briller. Linser er i dag både komfortable å bruke og ikke minst mer praktiske enn det briller er. Du tar på seg linsene om morgenen og trenger ikke tenke mer på ulempene med svakt syn.

Kontaktlinsene Alcons DAILIES TOTAL1®Multifocal, som er designet for å se like godt nært som på avstand, er et godt alternativ til progressive briller. Om du er redd for at øynene skal bli irriterte og tørre, har Alcons utviklet behagelige linser som ikke er i direkte kontakt med øynene. I stedet er det en bløt pute av fukt som fungerer som membran mellom øyet og linsene. Dette gir et resultat der øynene ikke er tørre og trette om kvelden, slik du kan oppleve med andre linser.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning