Odd-Magnus og Tinashe Williamson om kjærligheten til hverandre

Har gått til parterapeut siden starten: – Så oppdaget vi hvor smart det er å søke råd når ting er bra

Odd-Magnus Williamson har lest nesten 5000 sider faglitteratur for å finne ut hva kjærlighet egentlig er, noe som har resultert i en egen samlivsbok. Det har gjort ham til en enda bedre ektemann, mener kona Tinashe.

VAR SJALU: Odda innrømmer at han følte mye på sjalusi i begynnelsen av forholdet til Tinashe. – Små bagateller ble veldig store fordi jeg var så redd for å miste henne, sier han.
VAR SJALU: Odda innrømmer at han følte mye på sjalusi i begynnelsen av forholdet til Tinashe. – Små bagateller ble veldig store fordi jeg var så redd for å miste henne, sier han. Foto: Truls Qvale / Styling: Sissel Fylling / Hår: Osa Philomina
Sist oppdatert

Odd-Magnus Williamson (38) og kona Tinashe (34) sitter ved kjøkkenbordet hjemme på idylliske Rodeløkka i Oslo. Han komiker og skuespiller med «Mest sexy i landet»-tittel i ermet, hun PR-ansvarlig, modell og influenser.

Datteren deres, 14 måneder gamle Ziggy, kravler blid og fornøyd rundt. Hun har akkurat sovet gjennom hele natten for første gang, noe Odd-Magnus karakteriserer som «et lite mirakel på linje med den første månelandingen».

Odd-Magnus Williamson (38):

Aktuell med boka «What is love?», som også er navnet på forestillingen/monologen han har vist på Oslo Nye Teater i høst.

Kjent som tekstforfatter, komiker og skuespiller i spillefilmer og tv-serier som «Kon-Tiki» og «Torsdag kveld fra Nydalen».

Tinashe Williamson (33):

Jobber som modell, skuespiller og influenser. Aktuell som PR-koordinator for forestillingen hans «What is love?».

Slikt kommer godt med nå. Odd-Magnus, Oddi eller Odda som han også kalles, har i det siste pendlet mellom Oslo, København og Odda (ja, du leste riktig), for å spille inn Netflix-serien «Ragnarok».

I tillegg har både han og Tinashe jobbet mye med høstens oppsetning «What is love?». Odda har pløyet gjennom 4882 sider faglitteratur for å komme til bunns i den følelsen som mange av oss er villige til å dø for, og nå har også tematikken blitt til boken med samme navn. Så hva er egentlig kjærlighet?

– Det kan jeg jo ikke si! Les boka, liksom, humrer Odda fornøyd.

– Hva er det motsatte av kjærlighet, da?

– Ignorering! Det er det mest ødeleggende mellom to mennesker, kommer det kontant fra Tinashe.

Odda nikker enig:

– Når du ikke blir sett, eller det som er viktig for deg blir avfeid som uvesentlig, kommer frykten snikende. Frykten for ikke å være nummer én. Veldig mange konflikter handler om at vi er redde for å miste kjæresten. Men det kommer ikke ut som annen frykt, ved at vi skvetter eller hyperventilerer. Det kommer til uttrykk gjennom irrasjonelle handlinger. Vi blir sjalu, stille, fryser ut eller isolerer oss, når det vi egentlig trenger er en klem, sier han til Kamille.

SER HVERANDRE: Odda og Tinashe er enige om at det verste som kan skje i et forhold, er at man blir oversett. De går jevnlig i parterapi – for å søke råd når ting er bra.
SER HVERANDRE: Odda og Tinashe er enige om at det verste som kan skje i et forhold, er at man blir oversett. De går jevnlig i parterapi – for å søke råd når ting er bra. Foto: Truls Qvale

Forebyggende parterapi

Odda innrømmer at han ikke bare snakker ut fra forskning.

– Jeg hadde aldri elsket noen før jeg møtte Tinashe. I tidligere forhold var jeg veldig laidback, dette var et «du kan dø hvis det ikke funker»-opplegg. Vi var bestekompiser og da det kom kjærlighet oppå, ble det utrolig skummelt. Mange ganger var jeg livredd for at vi kom til å ryke. Jeg kjente på mye sjalusi. Små bagateller ble veldig store fordi jeg var så redd for å miste henne.

Tinashe nikker og forteller at de gikk sakte fram og gjorde noe veldig smart:

– Helt siden starten har vi gått til parterapeut. Først nesten litt på kødd. Sånn: «Hi, hi er ikke det litt gøy?» Men så oppdaget vi hvor smart det er å søke råd når ting er bra.

– Det er som å gå til tannlegen! Drar du før du får vondt, eller vil du trekke to tenner og rotfylle? Vi ser på det som forebyggende, og gikk derfor til terapeuten vår før gifta oss, før vi fikk Ziggy og før flere andre hendelser. Når vi i etterkant har gått på smeller, er det sånn: «Å, ja, dette snakket vi jo om.» Det gir selvtillit, fastslår Odda og fortsetter:

– Siden parterapi er så dyrt, får det tause menn til å prate! Når jeg betaler fuckings 1500 kroner timen vil jeg ha valuta for pengene. Da går kakla! Så skal du på sommerferie med dine, mine og våre barn for første gang, så dra til en terapeut og lær noen triks så dere slipper å drepe ett av barna – og hverandre.

WHAT A FEELING: Odda lovet Tinashe at hun aldri skulle ha en kjedelig dag sammen med ham. Det har han holdt. – Det går ikke én dag uten at vi ler og har det gøy sammen, sier hun.
WHAT A FEELING: Odda lovet Tinashe at hun aldri skulle ha en kjedelig dag sammen med ham. Det har han holdt. – Det går ikke én dag uten at vi ler og har det gøy sammen, sier hun. Foto: Truls Qvale

Ifølge Odda har det kun skjedd én gang at en mann har tatt initiativ til å gå i parterapi, og at få menn har lest så mange kjærlighetsbøker som han. I litteraturen skildres jo kjærligheten som regel fra et kvinneperspektiv. Ikke fra den tause mannens ståsted.

– Mye er svevende og svulstig beskrevet mens det egentlig er hardcore science og biologi som også burde interessere oss dumme mannehoder. Derfor har jeg brukket det ned til en Ikea-manual, med en slags gaffateip som binder alt sammen. «Her er kjærligheten, uten no’ dikkedarier.»

Tinashe mener prosjektet har gjort Odda til en enda mer fantastisk mann og far.

– Han er blitt veldig mye bedre på konflikthåndtering. Før ble han enten helt stille eller dro når vi krangla. Nå blir han. Og lytter. Den viktigste forandringen er at han er blitt en bedre lytter!

– Jeg fikk ikke med meg det siste der, men det stemmer sikkert, parerer han. De ler godt begge to.

– Det beste er at dette er blitt et «fengsel» for oss begge. Nå som han hevder å ha funnet kjærlighetens hemmelighet, kan vi jo aldri skille oss! sier Tinashe.

Les også: Tinashe og Odd-Magnus Williamson har blitt foreldre

<b>&LT;3:</b> Tusen takk for oss @martinjondahl og @sigridbondetusvik ❤️ Vi har hatt en amaze uke og kost oss sjukt mye! Nå fortsetter Nice eventyret et par dager til for denne gjengen et nytt sted!, skrev Tinashe da fjorårets ferie var over. 
<3: Tusen takk for oss @martinjondahl og @sigridbondetusvik ❤️ Vi har hatt en amaze uke og kost oss sjukt mye! Nå fortsetter Nice eventyret et par dager til for denne gjengen et nytt sted!, skrev Tinashe da fjorårets ferie var over.  Foto: Privat

Baby, don’t hurt me

Med Ziggy på armen forteller Odda hvordan han i 20-årene lot karrieren få førstepri. Men nå, med Tinashe, er det hun og familien som er viktigst. Alltid.

– Man må printe den prioriteringslista i eget hode. Hjernevaske seg, om det trengs. Jeg sier ikke at det er enkelt. Det har vært en kamp for min del, men nå funker alt i livet så mye bedre.

Både Odda og Tinashe mener at den andre er god på de små tingene som får en til å føle seg sett og elsket. De kjøper kaffe eller tar med mat hjem når den andre er for sliten til å lage middag. Skaffer barnevakt, bowler og drikker øl eller går på byen, slik de har planer om i kveld.

Ja, og så var det den 18 meter høye valentinoverraskelsen for noen år tilbake. Odda fikk nemlig grafittikunstnere til å male et portrett av Tinashe på en vegg rett ved der de bor. Noe hun beskriver som «det sykeste noen har gjort for meg».

– Jeg er nok en bra kjæreste på en solskinnsdag, men som menn flest sliter jeg med at det å bo med en dame gjør at jeg taper de fleste diskusjoner. Konkurranseinstinktet er så sterkt at krangelen blir noe man kan vinne eller tape. Nå har jeg lært at hvis man føler seg angrepet eller utilstrekkelig, så bør man heller gjøre seg sårbar og fortelle hvordan man har det. Som regel handler det om at man ikke føler seg sett, sier Odda.

– Kjærligheten tåler alt bortsett fra å bli oversett. Det er ikke «Baby don’t hurt me». Det er «Baby don’t ignore me», slår Tinashe fast og sikter til Haddaways techno-låt fra 1993 som har gitt navn til høstens forestilling. Det var hun som kom på det.

VALENTINESGAVE: For noen år siden fikk Odda laget dette veggmaleriet til Tinashe. Insta-bildet fikk hun tilsendt av noen som noen hadde tatt det i forbifarta.
VALENTINESGAVE: For noen år siden fikk Odda laget dette veggmaleriet til Tinashe. Insta-bildet fikk hun tilsendt av noen som noen hadde tatt det i forbifarta. Foto: Privat

«I love Finland»

Iblant velger paret seg rimelige og rare sommerferiemål, og en gang endte de i Helsinki.

– Da vi satte oss i sofaen på hotellrommet om kvelden, fikk Tinashe som vanlig lyst på snacks. Jeg dro til nærmeste sjappe, og det var da jeg så det: En suvenirkopp med «I love Finland», forteller Odda. Han hadde lenge grublet på hva hans neste forestilling, etter «Min pappas porno», skulle handle om. Plutselig kom ideen flygende: KJÆRLIGHET! I et mannsperspektiv!

Tinashe fortsetter:

– Han kom oppglødd inn døra og sa: «Du, jeg har tenkt litt og ...» Hver gang han sier det, så vet jeg at han de neste tre-fire månedene vil bli fullstendig oppslukt i et eller annet prosjekt, ler hun.

Men denne gangen ble også hun gira, og de bestemte seg for å forsøke å lage en «family business». Tinashe har vært PR-koordinator, og samarbeidet har gått overraskende bra, med tanke på at de har hatt en ettåring med søvntrøbbel hjemme, eks antall runder med brystbetennelse, flytta inn i nytt hus og hatt flere andre prosjekter i samme periode.

– Oddi har så innmari mye passion i alt han gjør. Det har vært så kult å få ta del i den siden av ham. Ikke bare stå på sidelinja og være stolt, men å få være med i hans kokko univers.

– Å, nå ble jeg faktisk veldig rørt her. Det var veldig fint sagt, Tinashe.

De to ser kjærlig på hverandre og smiler, helt til komikeren i ham ikke klarer å la være, og begynner å late som han tørker en strøm av tårer.

I tillegg til gode kritikker fra anmelderne på oppsetningen, har Odd-Magnus' bok om hva kjærligheten er blitt tatt varmt i mot av fagfolk. Samlivsguru Sissel Gran gir den tommel opp:

- Dette er ikke bare en vill og morsom betraktning over kjærlighetens mysterium. Det er også en smart og hjertevarm bok, sier Gran i et sitat.

Har du fått med deg dette? I 2015 giftet Odda og Tinashe seg på baren Angst i Oslo sentrum. Vi fikk en eksklusiv titt inn i kulissene. Se bildene her!

NYGIFT: «Oddi My Love, fire år som mann og kone. Føler meg fortsatt sånn her med deg hver dag. Jeg elsker deg!» skrev Tinashe på Instagram på parets bryllupsdag i år.
NYGIFT: «Oddi My Love, fire år som mann og kone. Føler meg fortsatt sånn her med deg hver dag. Jeg elsker deg!» skrev Tinashe på Instagram på parets bryllupsdag i år. Foto: Privat

Klining viktig for barna

Sett utenfra virker Tinashe og Odda som selve definisjonen på et vellykka, glamorøst hotshotpar som strutter av kjærlighet til hverandre. Får de noen gang følelsen av at dette kan provosere folk?

– Nei, aldri. Men jeg skjønner at man på en dårlig dag kan bli misunnelig og irritert på et par som sitter der og kliner på t-bana. Men for oss faller det naturlig å holde hender og kysse, slår de samstemt fast.

– Man må ikke være gjerrig med kjærleiken, men bjuda på! ler Tinashe.

Odda tror at det å vise følelser offentlig handler om trening. At man bare må komme over sjenansen og tørre å være kjærlige med hverandre. Og det ikke bare i fylla.

– Hvorfor skal det være forskjell på kjærtegnene tenåringer, middelaldrende og eldre gir hverandre? Det er så flott å se voksne mennesker uttrykke kjærlighet! Jo eldre paret er, dess søtere er det. Det gir håp. Man tenker at man kan bli sånn selv, eller at det aldri er for seint for kjærligheten, mener Tinashe.

– Jeg husker at mutter’n og fatter’n og besteforeldrene mine ofte kysset og klemte hverandre. For meg var det helt normalt. Men vokser man opp uten å se foreldrene sine kjærtegne hverandre, er det jo vanskelig å begynne med det selv. Så klin foran barna, oppfordrer Odda.

PAPPAER: «Ekte helter. Jeg er ekstremt heldig og takknemlig for at jeg får gjøre dette herlige prosjektet sammen med dere. Jentene vant i Lotto med dere som fedre. God farsdag Oddi og Håvard».
PAPPAER: «Ekte helter. Jeg er ekstremt heldig og takknemlig for at jeg får gjøre dette herlige prosjektet sammen med dere. Jentene vant i Lotto med dere som fedre. God farsdag Oddi og Håvard». Foto: Privat

Og apropos det med barn. Da de to møtte hverandre hadde Tinashe en datter fra før. Hun beskriver barnefaren som sin «platoniske sjelevenn» og en hun fremdeles er veldig glad i. Men hvem skulle tro at Odda og han ville bli kompiser som sitter oppe halve natta og drikker whisky og prater om livet og døden?

– Det er kjærligheten til barna våre og familiekonstellasjonen som har gjort oss så nære. Håvard er den store helten her. Han ga meg mulighet, tid og rom til å være ekstrafar. Det handlingsrommet er det veldig mye kjærlighet i.

Julen skal de tilbringe med hverandre, alle sammen.

- Vi feirer hjemme i huset på Rodeløkka, hele familien med Håvard som lager verdens beste kålrabistappe, forteller Tinashe.

En elsket idiot

Tinashe og Odda mener at det å anta at den andre vet hvilke behov man har, er som at en turist i Frognerparken antar at alle i Oslo snakker japansk.

– «Frykt er kjærlighetens kreft, romantikk er cellegiften», men behovet for romantikk er jo forskjellig. Hun trenger blomster og å høre at jeg synes hun er det fineste og deiligste jeg vet om.

Tinashe sukker med et smil.

– Jeg har også et enormt behov for trygghet. Jeg må vite at jeg kan være både det fineste ved meg selv og det styggeste – og fortsatt være elsket.

Og hva trenger Odda?

– Å være hennes elskede idiot! At hun elsker meg, som menneske, til tross for alle mine mangler og flaws. Og selv om jeg vet at mange komikere og skuespillere er dyktigere enn meg, må hun juge og si at jeg er best.

– Jeg juger ikke. Jeg mener det når jeg sier det!

– Nei, det gjør du ikke. Men du må si det likevel! Jeg trenger å føle meg som en helt og aldri føle meg teit foran deg. Og så trenger jeg å gå på kino alene. Egentid er kanskje det mest romantiske du kan gi meg. Og puling, da. Puling er så viktig, det. Spesielt nå, midt i barne-bonanzaen. Noen ganger må det bare skrives i kalenderen. Ellers surner vi begge og blir tikkende bomber.

INSTA: «Black Askepott, hjemme før tolv. Mjælking og burger. Alt er som det skal», postet Tinashe da hun kom hjem fra en fest i fjor.
INSTA: «Black Askepott, hjemme før tolv. Mjælking og burger. Alt er som det skal», postet Tinashe da hun kom hjem fra en fest i fjor. Foto: Privat
WHAT IS LOVE?: Det var Tinashe som fant på navnet til høstens forestilling. Nå er hun og Odda blitt partnere på jobben også.
WHAT IS LOVE?: Det var Tinashe som fant på navnet til høstens forestilling. Nå er hun og Odda blitt partnere på jobben også. Foto: Truls Qvale

De to begynner å snakke om hvor skamfullt det kan føles å være tydelig på hva man trenger. Hvor mye lettere det er å ta igjen med noe fra kontoen for oppsparte ting eller med speiling.

– Hitler sa en gang: «If you ...».

– Vi skal ikke sitere Hitler, Oddi!

– Joda. «If you don´t love me at my worst, you don´t deserve me at my best», ler han og innrømmer at det egentlig var Marilyn Monroe som sa det, men at det blir mye morsommere når man tilskriver det Hitler.

– Det går ikke én dag uten at vi ler og har det gøy sammen. Han lovet at det aldri skulle bli kjedelig å være kjæreste med ham, og der må jeg si han har innfridd, sier Tinashe.

– Jeg sa også at jeg kom til å legge fra meg snus overalt og å tisse utenfor så det ble små flekker på flisene.

– Jada. Du har ikke skuffet på det området, heller.

Denne saken ble første gang publisert 10/12 2019, og sist oppdatert 11/12 2019.

Les også