Oppskrift på brødpudding med bringebær

Denne tradisjonsrike desserten klarer alle å lage. 

BRØDPUDDING MED BÆR: Tradisjonsrik dessert kjent fra mange lands kjøkken
Publisert

Dette trenger du for 4-6 porsjoner:

  • ca. 300 g hveteboller
  • 4 ss sukker
  • 1 appelsin, skall
  • ¼ ts salt
  • 4 egg
  • 1½ dl rømme
  • 1½ dl helmelk
  • 1–2 ts vaniljesukker
  • 200 g bringebær

Dette gjør du:

Bland tre ss sukker med finrevet appelsinskall i en bolle.

 Pisk inn salt, egg, rømme, melk og vanilje. 

Del bollene i terninger og fordel i en godt smurt ildfast form. 

Hell i eggeblandingen sakte, slik at den renner over alle brødbitene.

 Topp med bringebær og dryss over resten av sukkeret. 

Stek ved 180° i 30-35 minutter, til lett gyllen. 

Legg over bakepapir hvis den blir for brun underveis. 

Avkjøl i ca. 15 minutter, til puddingen har «satt» seg.

Bruk gjerne gammelt brød og gjærbakst: Tørre brød og hvetebakst-rester er supert å bruke i brødbpudding.