Deilig smuldrepai med rabarbra og mandler
Oppskrift på smuldrepai med rabarbra: Her blander vi mandelmasse og rabarbra – en vellykket smakskombinasjon.

Dette trenger du:
- (4 porsjoner)
- 150 g smør
- 4 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 dl sukker
- 200 g mandelmasse
- 50 g mandelflak
- Fyll:
- 4–5 dl rabarbra i biter
- 75 g sukker
- 3 ss potetmel
- 1 ss vaniljesukker
Pynt:
- 4 ss melis
- 1 neve urter
Les også: Avliver rabarbra-myte
Dette gjør du:
Smelt smør i en kjele og hell det over i en bakebolle. Vend inn mel, bakepulver og sukker og rør alt godt sammen.
Riv mandelmassen og vend det inn sammen med mandelflakene.
Elt alt godt sammen til en deig.
Fordel ¾ av deigen i 4 porsjonsformer eller i en ildfast form, ca. 24 cm.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 7–9 minutter.
Rens og del rabarbraen i ca. 1 cm tykke biter.
Bland rabarbra, sukker, potetmel og vaniljesukker. Fordel blandingen i formene eller formen.
Smuldre resten av deigen over og stek videre i ovnen til paien, eller paiene, har fått gyllen fin farge, ca. 20 minutter.
Ta de ut, la de avkjøles. Dryss litt melis over og pynt med litt urter ved servering.
Server med vaniljekesam eller pisket krem ved siden av.
Tips! Du kan tilsett noen jordbær sammen med rabarbraen om du ønsker.
Oppskriften er først publisert i svenske Hemmets Journal.