Lise Finckenhagens suksessterte i langpanne

Så populær at vi baker den i langpanne. Glutenfri er den uansett.

GARANTERT SUKSESS: Nøttekaken suksessterte lever alltid opp til navnet sitt. Her får du Lise Finckenhagens oppskrift.
Publisert Sist oppdatert

Dette trenger du:

  • Langpanne 30 x 40 cm
  • 7 eggehviter
  • 500 g finkornet sukker
  • 500 malte mandler
  • 2 ts bakepulver
  • Gul krem:
  • 7 eggeplommer
  • 1½ dl fløte
  • 150 g sukker
  • 4 ts vaniljesukker
  • 225 g meierismør, romtemperert

Til pynt:

  • Hakkede pistasjnøtter eller andre nøtter
  • Friske blåbær eller bringebær

Dette gjør du:

Visp eggehvitene stive mens du gradvis tilsetter sukkeret. Visp til marengsen er tykk og blank. 

Bland bakepulveret sammen med mandlene og vend mandlene inn i marengsen. 

Bre røren utover i bakepapirkledd langpanne og stek bunnen midt i ovnen ved 170° i ca. 30 minutter. Avkjøl. 

Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en tykkbunnet kasserolle. 

Lise Finckenhagen deler sin oppskrift på suksessterte.

Varm opp til kokepunktet under konstant omrøring til kremen tykner. Trekk kasserollen til side og avkjøl kremen.

 Visp inn smøret, litt etter litt, når eggekremen har fått romtemperatur. 

Kremen kan oppbevares i kjøleskapet frem til montering av kaken. 

Legg mandelbunnen på et passende fat og smør kremen jevnt utover kaken. 

Om ønskelig kan du dele kaken i to for så å legg de to halvdelene oppå hverandre. 

Pynt med litt ekstra nøtter og bær rett før servering.

Tips: Slik gjør du suksessterten litt sprøere

Bunnen kan lages uten mandler og bakepulver, men da blir den litt mer porøs i konsistensen. Glutenfri er den uansett.