Lise Finckenhagens suksessterte i langpanne
Så populær at vi baker den i langpanne. Glutenfri er den uansett.

Dette trenger du:
- Langpanne 30 x 40 cm
- 7 eggehviter
- 500 g finkornet sukker
- 500 malte mandler
- 2 ts bakepulver
- Gul krem:
- 7 eggeplommer
- 1½ dl fløte
- 150 g sukker
- 4 ts vaniljesukker
- 225 g meierismør, romtemperert
Til pynt:
- Hakkede pistasjnøtter eller andre nøtter
- Friske blåbær eller bringebær
Dette gjør du:
Visp eggehvitene stive mens du gradvis tilsetter sukkeret. Visp til marengsen er tykk og blank.
Bland bakepulveret sammen med mandlene og vend mandlene inn i marengsen.
Bre røren utover i bakepapirkledd langpanne og stek bunnen midt i ovnen ved 170° i ca. 30 minutter. Avkjøl.
Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en tykkbunnet kasserolle.

Varm opp til kokepunktet under konstant omrøring til kremen tykner. Trekk kasserollen til side og avkjøl kremen.
Visp inn smøret, litt etter litt, når eggekremen har fått romtemperatur.
Kremen kan oppbevares i kjøleskapet frem til montering av kaken.
Legg mandelbunnen på et passende fat og smør kremen jevnt utover kaken.
Om ønskelig kan du dele kaken i to for så å legg de to halvdelene oppå hverandre.
Pynt med litt ekstra nøtter og bær rett før servering.
Tips: Slik gjør du suksessterten litt sprøere
Bunnen kan lages uten mandler og bakepulver, men da blir den litt mer porøs i konsistensen. Glutenfri er den uansett.