Denne kaken smelter på tungen

Dette er kaken som passer alle anledninger. Små og store, hverdag eller fest, dessert eller kaffeslabberas.

SMELTER PÅ TUNGEN: Denne bringebærostekaken er en sikker vinner hos store og små.
Publisert

Oppskrift på bringebærostekake

Frisk og fløyelsmyk kake med bringebær.

Springform 20 cm

Bunn:

  • 300 g havrekjeks, f.eks. Digestive
  • 50 g mandelmel eller malte mandler
  • 175 g smeltet smør

Fyll:

  • 4 pl. gelatin
  • 2 eggeplommer
  • 1½ dl melis
  • 400 g kremost naturell
  • 250 g bringebærpuré 
  • 1 ss ferskpresset sitronsaft
  • 2 dl kremfløte

Pynt:

  • 125 g bringebær
  • siktet melis
  • 1 kvast sitronmelisse

Slik gjør du:

Knus kjeks til smuler og bland med mandelmel og smeltet smør. 

Fordel blandingen i en bakepapirkledd springform og stek bunnen midt i ovnen ved 175° i ca. 10 minutter. Avkjøl og sett kaldt. 

Kjør 250 g bringebær og 1 ss sukker med stavmikser. Sil gjennom en finmasket sil for å fjerne frøene.

Pisk eggeplommer og melis lyst og kremet. Tilsett kremost og pisk til en jevn masse. Ha i bringebærpuré og visp til alt er godt blandet.

Legg gelatin i bløt i kaldt vann i 5–8 minutter. Klem vannet av gelatinen og smelt den i sitronsaft på svak varme. 

Ta kjelen av varmen og rør inn ca. 2 dl av ostefyllet. 

Hell gelatinblandingen i resten av fyllet og rør til en jevn masse. 

Pisk kremfløte lett og vend den forsiktig inn i fyllet med en slikkepott til en luftig masse. 

Kle kantene på formen med en konditorremse eller bakepapir. Hell fyllet over bunnen og glatt ut overflaten. 

Dekk formen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i minst 6 timer, gjerne over natten. 

Pynt kaken med friske bringebær, siktet melis og sitronmelisse før servering.