Ostekake med mango, mascarpone og knuste oreo-kjeks

Porsjons-ostekaker med mango frisk og kremetdessert med lag av mango, mascarpone og knuste Oreo-kjeks.

SMAKSBOMBER: Disse porsjons-ostekakene med mango og mer gir en fyldig smaksopplevelse.
Publisert

Dette trenger du:

  • 6 porsjoner
  • 1 stor eller 2 små mango
  • ½ dl vann
  • ½ dl sitronsaft
  • 150 g sukker
  • 4 eggeplommer
  • 50 g melis
  • 2 ts revet sitronskall
  • 1½ dl kremfløte
  • 250 g mascarpone ellernaturell kremost
  • 200 g Oreo-kjeks

Dette gjør du:

Skrell mango og skjær fruktkjøttet i små biter. Kok opp mango, vann, sitronsaft og sukker. 

La småkoke i ca. 5 minutter. Avkjøl helt. Pisk eggeplommer, melis og sitronskall til en kremet blanding. Pisk fløte til krem og bland inn mascarpone. 

Vend forsiktig blandingene sammen.

Knus kjeks og fordel halvparten av smulene i porsjonsglass. 

Legg halve mascarponeblandingen over, etterfulgt av halve mangokompotten. Gjenta med resten. La glassene stå tildekket i kjøleskapet i noen timer før servering.

Pyntetips: Pynt med friske ­mynteblader eller revet lime­skall for ekstra farge og friskhet!