Frisk ostekake med nøttetopping
Måltidet blir fullkomment med denne til dessert. Velg glutenfrie kjeks for glutenfri oppskrift.

Dette trenger du:
- 8 porsjonsformer/form 24 cm
- 250 g kjeks, gjerne glutenfrie
- 100 g smør
- 1 pk. sitrongelé
- 2½ dl vann
- 200 g kremost
- 3 dl fløte
- 3 dl crème fraîche
- 100 g melis
Nøttetopping:
- 4 dl nøtteblanding (mandler, pistasjnøtter, valnøtter, peanøtter)
- 1 dl akasiehonning
- 4 ss vann
- en klype flaksalt
Dette gjør du:
Knus kjeksen i en hurtigmikser. Smelt smør og bland det med kjekssmulene. Trykk kjeksblandingen ut i porsjonsformer.
Kok opp vann og rør ut gelépulveret i vannet. Avkjøl.
Pisk sammen kremost, fløte, crème fraîche og melis til en glatt krem.
Hell sitrongeleen i en tynn stråle i ostekremen. Bland godt.
Fordel kremen over kjeksbunnene i porsjonsformene.
Sett kjølig i 3–4 timer eller natten over.
Rist nøttene i en tørr panne, skru ned varmen og tilsett honning og vann. Bland alt sammen og dryss på litt havsalt. Fordel nøtteblandingen over porsjonskakene ved servering.
Nøtte-allergi? Topp med friske bær i stedet for nøtter.